![]() |
#11 |
Onursal Üye Çeviri Balonlama Üyelik tarihi: 07.Aralık.2010
•Rep Puanı : 438383
•Rep Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Kırmızı olanları nette hep beraber araştırsak, bulunamayanları belki birimiz buluruz. Valla çok sevinirim benim araştırmam sonucu anca bu kadarını bulabildim; şu anda da aktif bir tane fransızca blogu takip ediyorum orada eklenirse ve bizde olmayan maceraya denk gelirsem anca onları kazandırabiliyoruz; birde bu araştırmaları yapacak dostlar içinde ;en azından bu maceraların bulundugu orjinal kitaplarla birlikte,toplu olarak eksik maceraların bulundugu orjinal kitaplarıda tespit ettim; onlarıdan da kapaklarını bir iki gün içinde sitemizde paylaşırım; böylece araştırma yapacak dostlar belki bir yerlerde bunlara rastlayabilirler.
![]() |
![]() |
#12 |
Onursal Üye Üyelik tarihi: 19.Haziran.2016
•Rep Puanı : 80297
•Rep Seviyesi :
![]() özellikle Can amca da bir incelerse listede oluşmuş olabilecek hatalarıda düzeltiriz; özellikle deyerleştiremedigimi düşündügüm listenin en altında yer alan 4 macerayı... İlkhan, Dostum, ilk düzeltmeyi yapayım Special Zembla serisinde SZ 015 Ölüm mangası-Condamnation à mort - 12/1967 olarak yazdığın ve Ertuğrul Ürer Sayı 70 olarak referansladığın macera Türkiye'de yayınlanmadı. Ertuğrul Ürer 70'deki macera İlhami Alpagut Cilt 115-116'da ilk yayımı olan macera ve bu senin listende belirttiğin SZ 057.La patrouille de la mort SAYI 66 ile aynı isimde fakat ayrı macera (çevrilecek) macerası. Yani özetle Orjinal Sayı 66 yayımlanmadı ve bizde (sayende)"Ölüm Birliği" olarak çevirisi var. Özel Sayı 15 yayımlanmadı ve orjinali de elimizde yok Özel Sayı 57 yayımlandı (Ölüm Mangası İA Aylık Cilt 115-116 ilk defa ve sonra EÜ tekrar). Bu sayının da orjinali [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] adresinde paylaşılmış durumda, kontrol edebilirsin. Şimdilik bu kadar. Bakmaya devam ediyorum. Konu can amca tarafından (25.Eylül.2019 Saat 16:53 ) değiştirilmiştir. |
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
#13 |
•Rep Seviyesi :
![]()
Benim listemle bir uyumsuzluk buldum (hata demiyorum)
Z 220 Av partisinde bir facia - Une chasse impitoyable - 02/1975 diye yazdığın orjinal macerayı ben "Amansız Takip" macerası ile eşleştirmişim. Sende karşılığı olmayan SZ 003. Le safari tragique macerasını ise "Av partisinde bir facia" ile eşeleştirmişim. Yani Z 220 Amansız Takip - Une chasse impitoyable - 02/1975 SZ 003 Av partisinde bir facia - Le safari tragique yapmışım. İkincisinden hemen hemen eminim ama ilki tam doğru olmayabilir. Orjinali varsa kontrol edilebilir. Bazı durumlarda aynı macera farklı başlık almış olabiliyor orjinalde. |
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
#14 |
•Rep Seviyesi :
![]()
Listede yer alan
Z 096 İğrenç ticaret- Ignoble trafic - 12/1969 (SZ 122 de tekrarı var) macerası dışında Z 306 Un odieux trafic ! - İğrenç Bir Ticaret de listeye eklenebilir. İsim benzerliği nedeni ile aynı macera zannedilir ama farklıdır. İlki 4. fasikülde ikincisi aylık cilt 124'te yer alır. Konu can amca tarafından (25.Eylül.2019 Saat 16:38 ) değiştirilmiştir. |
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
#15 |
Yeni Üye Üyelik tarihi: 26.Mart.2017
•Rep Puanı : 10
•Rep Seviyesi :
![]() |
![]()
Hocam gerçekten büyük bir işe imza atmışsınız çok teşekkürler.
|
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
#16 |
•Rep Seviyesi :
![]()
<<<<<"Özel Sayı 15 yayımlanmadı ve orjinali de elimizde yok
Özel Sayı 57 yayımlandı (Ölüm Mangası İA Aylık Cilt 115-116 ilk defa ve sonra EÜ tekrar). Bu sayının da orjinali [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] adresinde paylaşılmış durumda, kontrol edebilirsin. Şimdilik bu kadar. Bakmaya devam ediyorum"<<<<<<<<<<< Dostum; öncelikle uyarılar için teşekkürler senin kontrollerine gelince... SZ 15 boşa çıkartıldı.(kırmızıya döndü) oradan çıkarmış oldugumuz kitap;içindeki maceranın taraması (taramadan çok çift sayfa resim çekilerek yapılmış) çok eski oldugundan yenisini çeviri balonlama şeklinde hazırlıyoruz bitince yerine yani SZ 057 ye yerleştirilecek <<<<<<<<<"Benim listemle bir uyumsuzluk buldum (hata demiyorum) Z 220 Av partisinde bir facia - Une chasse impitoyable - 02/1975 diye yazdığın orjinal macerayı ben "Amansız Takip" macerası ile eşleştirmişim. Sende karşılığı olmayan SZ 003. Le safari tragique macerasını ise "Av partisinde bir facia" ile eşeleştirmişim. Yani Z 220 Amansız Takip - Une chasse impitoyable - 02/1975 SZ 003 Av partisinde bir facia - Le safari tragique yapmışım. İkincisinden hemen hemen eminim ama ilki tam doğru olmayabilir. Orjinali varsa kontrol edilebilir. Bazı durumlarda aynı macera farklı başlık almış olabiliyor orjinalde."<<<<<<<<< burada ise üçlü bir aşk sözkonusu hahahaha. yani Z220 SZ 003 ve SZ 048 maceralar birbirlerine karışmış olabilir onun için şimdilik SZ 003 e Av partisinde bir facia; SZ 048 e Amansız Takip; Z 220 boşa çıkartılıyor; orjinlaleri bulursak gerekirse yine değiştiririz <<<<<<"Listede yer alan Z 096 İğrenç ticaret- Ignoble trafic - 12/1969 (SZ 122 de tekrarı var) macerası dışında Z 306 Un odieux trafic ! - İğrenç Bir Ticaret de listeye eklenebilir. İsim benzerliği nedeni ile aynı macera zannedilir ama farklıdır. İlki 4. fasikülde ikincisi aylık cilt 124'te yer alır."<<<<< bu konu biraz daha karışık ama ben çözdügümü zannedip yerleştirdim şöyle ki: Z 096 igrenç ticaret dogru yerinde; diger bahsettigin igrenç ticaret adlı macera tekrar basım sırası içinde oldugundan ve Z 096 olmadıgından ince bir araştırma sonunda onun Z120 (Z 120 Kurtarma -Rédemption - 12/1970) tekrar basımı oldugunu buldum ayrıyeten bu macerayı kurtarma ismi ile de yayınlamışız... zaten paylaşımımda da bir miktar bu konuya değinmişim [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] başka aksaklıklar bulursan haberdar et lütfen
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE ![]() Konu ilkhantok tarafından (26.Eylül.2019 Saat 11:23 ) değiştirilmiştir. |
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
#17 |
•Rep Seviyesi :
![]() <<<<<<"Listede yer alan Z 096 İğrenç ticaret- Ignoble trafic - 12/1969 (SZ 122 de tekrarı var) macerası dışında Z 306 Un odieux trafic ! - İğrenç Bir Ticaret de listeye eklenebilir. İsim benzerliği nedeni ile aynı macera zannedilir ama farklıdır. İlki 4. fasikülde ikincisi aylık cilt 124'te yer alır."<<<<< bu konu biraz daha karışık ama ben çözdügümü zannedip yerleştirdim şöyle ki: Z 096 igrenç ticaret dogru yerinde; diger bahsettigin igrenç ticaret adlı macera tekrar basım sırası içinde oldugundan ve Z 096 olmadıgından ince bir araştırma sonunda onun Z120 (Z 120 Kurtarma -Rédemption - 12/1970) tekrar basımı oldugunu buldum ayrıyeten bu macerayı kurtarma ismi ile de yayınlamışız... zaten paylaşımımda da bir miktar bu konuya değinmişim [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] başka aksaklıklar bulursan haberdar et lütfen Bu noktayı ben atlamışım. İyi bulmuşsun o zaman Z 306 şimdilik açığa çıkıyor. |
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
#18 |
•Rep Seviyesi :
![]()
İlkhan merhaba,
tahmin ediyorum sen de benim gibi orijinal kapaklara bakarak (elimizde bunlar var en azından) Türkçe macera içeriklerini karşılaştırıp eşleştirmeler yapıyorsundur. Zembla 306 orijinal kapak ekteki gibi ![]() Aylık cilt 124'te yayınlanan maceranın ilk sayfalarında da kapaktakine benzer bir aksiyon var (8. sayfa). Yine orijinal 120. sayının kapağı ise aşağıdaki gibi ![]() Kurtuluş adı ile biz de yayınlanan aynı maceranın 51. sayfasında da kapaktaki aksiyon var. Bu durumda bana sanki 306. orijinal sayı 120 nin ismi değiştirilmiş tekrarı imiş gibi geliyor. Ne dersin? Türkçe maceradaki bahsettiğim sayfaları ekleyemedim, ama sende bu maceranın cbr dosyası olduğunu düşünüyorum. Kontrol edebilir misin? Konu can amca tarafından (26.Eylül.2019 Saat 23:53 ) değiştirilmiştir. |
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
#19 |
•Rep Seviyesi :
![]()
>>>>> burada ise üçlü bir aşk sözkonusu hahahaha. yani Z220 SZ 003 ve SZ 048 maceralar birbirlerine karışmış olabilir onun için şimdilik
SZ 003 e Av partisinde bir facia; SZ 048 e Amansız Takip; Z 220 boşa çıkartılıyor; orjinlaleri bulursak gerekirse yine değiştiririz <<<<< İlkhan , yine aynı mantıkla orjinal 220 nolu macera olan "Une chasse impitoyable" kapağı aşağıdaki gibi ![]() Türkiyede yayınlanan macerada da Zembla Yabo adlı zenciyi kovalıyor. Nehirde dövüşüyorlar. Kıyafeti tam aynı olmasa da çok benziyor (çizgili gömlek vs.). Bu nedenle ben bu eşleştirmeyi yapmıştım. SZ 03'te ise şöyle bir mantık yürütmüştüm. İlk spesiyal maceralarda biliyorsun Keni var. Türkçe "Av partisinde bir facia" macerasında da Keni olduğundan bu eşleştirmeyi yapmıştım. Bu nedenle bence 220 boşa çıkmamalı SZ 048 boşa çıkmalı. Ne dersin? |
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
#20 |
•Rep Seviyesi :
![]()
Dostum, bende senin gibi sorunlu maceraları orjinal kapaklarından bulmaya çalışıyorum tıpkı 120 nolu maceradaki gibi; zaten kapaktaki resmi kitap içinde görünce tamam demiştim ama Z 220 ve SZ 048 de bunu gözden kaçırmışım tekrar inceledim sen haklısın, yerlerini değiştiriyorum...
umarım son sıradaki macralarında yerini bir şekilde buluruz
![]() |
![]() |
Bookmarks |
Seçenekler | |
Stil | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Zembla Tam Macera Listesi | ilkhantok | Zembla | 80 | 29.Temmuz.2021 00:03 |
Zembla Tam Macera Listesi - Zembla'nın Doğuşu | ilkhantok | Zembla | 9 | 05.Eylül.2018 00:53 |
Zembla Tam Macera Listesi-Değişenler | ilkhantok | Zembla | 2 | 30.Ekim.2016 00:18 |
Zembla Tam Macera Listesi-Zembla için ağıt 149-150 | Beymelikli18 | Zembla | 4 | 23.Ekim.2016 19:33 |
Zembla Tam Macera Listesi - Zembla Zembla'ya Karşı | ilkhantok | Zembla | 3 | 01.Eylül.2016 23:18 |