Türkiye Çocuk Dergisi Sıralı Liste

Türkiye Çocuk Dergisi Sıralı Liste

Türkiye Çocuk Dergisi

Like Tree126Likes

Yeni Konu aç Cevapla

Seçenekler Stil
Alt 21.Mayıs.2016, 21:59   #11
Yeni Üye

hammerusta - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

•Rep Puanı : 10
•Rep Seviyesi :
hammerusta is on a distinguished road
Sizlere bir şey soracaktım.
Bu Türkiye çocukta bir ara ek olarak mı yoksa mecmua içinde mi tam hatırlamıyorum ama uzaylılarla ilgili bir bölüm vardı. İnsanların başına gelen ufo olayları resimli bir şekilde anlatılıyordu. Hatırlayan var mı ?
hammerusta isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Facebook'ta Paylaş                 Alıntı ile Cevapla
Alt 21.Mayıs.2016, 23:39   #12
Süper Üye

melih_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

•Rep Puanı : 5095
•Rep Seviyesi :
melih_ has a reputation beyond reputemelih_ has a reputation beyond reputemelih_ has a reputation beyond reputemelih_ has a reputation beyond reputemelih_ has a reputation beyond reputemelih_ has a reputation beyond reputemelih_ has a reputation beyond reputemelih_ has a reputation beyond reputemelih_ has a reputation beyond reputemelih_ has a reputation beyond reputemelih_ has a reputation beyond repute
Alıntı: hammerusta´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu Türkiye çocukta bir ara ek olarak mı yoksa mecmua içinde mi tam hatırlamıyorum ama uzaylılarla ilgili bir bölüm vardı. İnsanların başına gelen ufo olayları resimli bir şekilde anlatılıyordu. Hatırlayan var mı ?

Tam olarak hatırlamıyorum, ancak sanki Muammer Erkul bu tip konuları dergi içerisinde çiziyordu daha sonra yayınlamadılar.

Ancak yine de söyleyeyim tam olarak hatırlamıyorum.
melih_ isimli Üye şuanda  online konumundadır   Facebook'ta Paylaş                 Alıntı ile Cevapla
Alt 31.Mart.2018, 10:22   #13
Süper Üye

konuşan çizgiler - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

•Rep Puanı : 55514
•Rep Seviyesi :
konuşan çizgiler has a reputation beyond reputekonuşan çizgiler has a reputation beyond reputekonuşan çizgiler has a reputation beyond reputekonuşan çizgiler has a reputation beyond reputekonuşan çizgiler has a reputation beyond reputekonuşan çizgiler has a reputation beyond reputekonuşan çizgiler has a reputation beyond reputekonuşan çizgiler has a reputation beyond reputekonuşan çizgiler has a reputation beyond reputekonuşan çizgiler has a reputation beyond reputekonuşan çizgiler has a reputation beyond repute
Alıntı: hammerusta´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

Mesajı okuyunca aklıma AYBERK UZAY SAVAŞÇILARI adlı çizgi roman geldi.Doğrusu, ilgimi çekmeyen ve okumadığım bir çizgi romandır.Elimdeki müstakil Türkiye Çocuk Dergilerinin 1988 yılına ait olanlarına bakınca, saniyeler sonra söz konusu çizgi romanın Yeni Macera Dünya'daki Tehlike adıyla başlayan ikinci bölümünü buldum.(1988 yılı 7.yıl 19.sayı). Mehmet Sevinç'in yazıp çizdiği bu çizgi romanda uçan dairelerden bahsediliyordu.Bu maceranın ilk bölümü, 1987 sonları 7.yılın ilk dergilerinde yer almıştı.Sitemizde 7.yılın ilk beş sayısı mevcuttur.
abolardis bunu beğendi.

Konu konuşan çizgiler tarafından (01.Nisan.2018 Saat 07:03 ) değiştirilmiştir.
konuşan çizgiler isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Facebook'ta Paylaş                 Alıntı ile Cevapla
Alt 31.Mart.2018, 10:46   #14
Süper Üye

konuşan çizgiler - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

•Rep Puanı : 55514
•Rep Seviyesi :
konuşan çizgiler has a reputation beyond reputekonuşan çizgiler has a reputation beyond reputekonuşan çizgiler has a reputation beyond reputekonuşan çizgiler has a reputation beyond reputekonuşan çizgiler has a reputation beyond reputekonuşan çizgiler has a reputation beyond reputekonuşan çizgiler has a reputation beyond reputekonuşan çizgiler has a reputation beyond reputekonuşan çizgiler has a reputation beyond reputekonuşan çizgiler has a reputation beyond reputekonuşan çizgiler has a reputation beyond repute
Bu emek ve zaman isteyen listeyi hazırlamak gerçekten zor bir iş.

Konu konuşan çizgiler tarafından (29.Temmuz.2018 Saat 21:58 ) değiştirilmiştir.
konuşan çizgiler isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Facebook'ta Paylaş                 Alıntı ile Cevapla
Alt 02.Temmuz.2018, 12:49   #15
Süper Üye

•Rep Seviyesi :
melih_ has a reputation beyond reputemelih_ has a reputation beyond reputemelih_ has a reputation beyond reputemelih_ has a reputation beyond reputemelih_ has a reputation beyond reputemelih_ has a reputation beyond reputemelih_ has a reputation beyond reputemelih_ has a reputation beyond reputemelih_ has a reputation beyond reputemelih_ has a reputation beyond reputemelih_ has a reputation beyond repute
Çizgiromanların üç düşmanı vardır Kadın, Fare, Nem demiş yanlış hatırlamıyorsam bir büyüğümüz. Üçünden aynı anda evimizde olduğundan şu an altın değerindeki çizgiromanlar ve dergiler tarih oldu gitti. Türkiye Çocuk gibi. Türkiye Çocuktan aldığım Nasrettin Hoca Keloğlana İngilizce Öğretiyor Cilt 1 evde, o bile kimbilir nerelerde. Başka bir şey kalmadı o koca çizgiroman imparatorluğundan...
gandor08 ve MaNiAk bunu beğendi.
melih_ isimli Üye şuanda  online konumundadır   Facebook'ta Paylaş                 Alıntı ile Cevapla
Alt 02.Temmuz.2018, 13:54   #16
Yönetici

gandor08 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

•Rep Puanı : 1344484
•Rep Seviyesi :
gandor08 has a reputation beyond reputegandor08 has a reputation beyond reputegandor08 has a reputation beyond reputegandor08 has a reputation beyond reputegandor08 has a reputation beyond reputegandor08 has a reputation beyond reputegandor08 has a reputation beyond reputegandor08 has a reputation beyond reputegandor08 has a reputation beyond reputegandor08 has a reputation beyond reputegandor08 has a reputation beyond repute
Hemen hemen aynı dertlerden muzdaribiz, zamanında aldığımız biriktirdiğimiz çizgi romanlara ve çocuk dergilerine sahip çıkamadık, bir şekilde imha oldular, ben askere gidince kulakları çınlasın annem halletmiş, geldiğimde geri kalanlarıda ben dağıtmıştım. Yıllar sonra tekrar toparladık bazılarını, onlarıda hanım mırmırlandı, kalın poşetlere koyup köydeki eve götürdüm. Müstakil ve, kitaplık anlayışımız olmadıktan sonra değerlere sahip çıkılmıyor. Hadi biz neyse ne, kütüphaneleri görseniz içiniz acır.
melih_ ve MaNiAk bunu beğendi.
Alt 02.Temmuz.2018, 15:16   #17
Süper Üye

•Rep Seviyesi :
Alıntı: gandor08´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Hemen hemen aynı dertlerden muzdaribiz, zamanında aldığımız biriktirdiğimiz çizgi romanlara ve çocuk dergilerine sahip çıkamadık, bir şekilde imha oldular, ben askere gidince kulakları çınlasın annem halletmiş, geldiğimde geri kalanlarıda ben dağıtmıştım. Yıllar sonra tekrar toparladık bazılarını, onlarıda hanım mırmırlandı, kalın poşetlere koyup köydeki eve götürdüm. Müstakil ve, kitaplık anlayışımız olmadıktan sonra değerlere sahip çıkılmıyor. Hadi biz neyse ne, kütüphaneleri görseniz içiniz acır.

Aynen sayın gandor08, keşke bir zaman makinesi olsa da zamanda geriye gidebilseydik, ah keşke...
gandor08 bunu beğendi.
Alt 02.Temmuz.2018, 16:48   #18
Onursal Üye

abolardis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

•Rep Puanı : 473547
•Rep Seviyesi :
abolardis has a reputation beyond reputeabolardis has a reputation beyond reputeabolardis has a reputation beyond reputeabolardis has a reputation beyond reputeabolardis has a reputation beyond reputeabolardis has a reputation beyond reputeabolardis has a reputation beyond reputeabolardis has a reputation beyond reputeabolardis has a reputation beyond reputeabolardis has a reputation beyond reputeabolardis has a reputation beyond repute
Türkiye Çocuk dergileri ve diğer çocuk dergileri için ne yapılsa azdır.Bu anlamda forumda bütün sayıların bulunduğu belirtilmişti.Tarama zamanı bekleniyor büyük bir ihtimalle.Ben daha önceden Türkiye Çocuk dergilerinden bir kaç sayı tarayıp paylaşmıştım.Umarım Milliyet Çocuk dergileri de tamamlanır.Yine Güneş Çocuk dergisi hemen hemen hiç yok forumda.Ben yine bir veya iki sayı paylaşmıştım.
Zamana yenik düşmeyen bir şey yok galiba doğrusu da digital olarak bu yayınların bir şekilde topluma kazandırılması.
Büyük bir hizmet verildiğinin farkındayız.
Büyük bir emek ürünü ile bir şekilde devam ediyor digital koruma dönemi.
abolardis isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Facebook'ta Paylaş                 Alıntı ile Cevapla
Alt 29.Ağustos.2018, 21:14   #19
Yeni Üye

Soner24 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

•Rep Puanı : 10
•Rep Seviyesi :
Soner24 is on a distinguished road
Success Sm
Fare, kadın ve nem...
Ne güzel bir özet olmuş.
Yaklaşık 400 sayılık arşivimin sonu da ne yazık ki bu muhteşem üçlünün marifetiyle buharlaşıvermek olmuştu.
Çizgi roman dergileri ile ilkokul 5. sınıfta ev sahibimizin üniversitede okuyan oğlunun ödünç olarak verdiği yavrutürk, tercüman, milliyet ve türkiye çocuk dergileriyle olmuştu. 2000 nüfuslu ilçede bana resmen ilaç oldu o dergiler. Ve pek çok ilaç gibi yan etkisi bağımlılık yapması olmuştu.
Lise 2. sınıfa kadar kesintisiz türkiye çocuk, kapanıncaya kadar tercüman, hürriyet ve milliyet çocuk dergilerini almaya devam ettim.
Lise 2 de ergenus moduna girince (büyüdük ya malum) utanmaya başladım çocuk dergisi almaktan. Gene de ara sıra alırdım . Arşivim ise adeta terapi merkezim gibiydi bu alemde.
Hayat o arşivsiz çok boş ...
Buraya emek verip ellerindeki dergileri paylaşan herkese tüm kalbimle (ama sahiden tüm kalbimle) müteşekkirim.
Bana kaybettiğim çocukluğumu verdiniz. Bana hasret kaldığım ilacımı verdiniz.
Elleriniz dert görmesin.
----
Şimdi size bir teklifim olacak.
Bu linklerden indirmek gerçekten uzun zaman alıyor.
Tamamlanmış serileri bir dvd ortamında edinmek ne güzel , ne muhteşem olurdu.
----
Hepinize gönül dolusu sevgiler, saygılar ve hürmetler.
Şu kadarını bilin; MUHTEŞEM İNSANLARSINIZ!
abolardis, prince, melih_ ve 1 kişi bunu beğendi.

Konu Soner24 tarafından (29.Ağustos.2018 Saat 21:16 ) değiştirilmiştir.
Soner24 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Facebook'ta Paylaş                 Alıntı ile Cevapla
Alt 30.Ağustos.2018, 01:55   #20
Onursal Üye

prince - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

•Rep Puanı : 1358570
•Rep Seviyesi :
prince has a reputation beyond reputeprince has a reputation beyond reputeprince has a reputation beyond reputeprince has a reputation beyond reputeprince has a reputation beyond reputeprince has a reputation beyond reputeprince has a reputation beyond reputeprince has a reputation beyond reputeprince has a reputation beyond reputeprince has a reputation beyond reputeprince has a reputation beyond repute
Alıntı: Soner24´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

Şimdi size bir teklifim olacak.
Bu linklerden indirmek gerçekten uzun zaman alıyor.
Tamamlanmış serileri bir dvd ortamında edinmek ne güzel , ne muhteşem olurdu.

Burada paylaşılan kitaplar kadar anıları düşünceleri okumak ta oldukça keyifli.Tek tek paylaşılmamış olsaydı bu dergiler,sizin dergilerle olan anılarınızı okumayı yaşamamış,hoş sohbetinizi de görmemiş olacaktık...
abolardis, gandor08 ve Soner24 bunu beğendi.
prince isimli Üye şuanda  online konumundadır   Facebook'ta Paylaş                 Alıntı ile Cevapla

Bookmarks

Seçenekler
Stil