Shoryuken

Yönetici
9 Nis 2013
4,044
20,234
Kamlançu
Selamlar dostlar.
Bir cuma günü daha geldi ve yeni bir Türkiye Çocuk dergisi de beraberinde geldi.
Bakalım bu sayımızda neler varmış?
Sıtkı Tarancı'dan Bizim Can, Talat Güreli'den Hızır Bey, Ali Recan'dan Yüzbaşı Volkan, Yurdagün Göker'den Keloğlan, Muammer Erkul'dan Bilgehan ve ismini hatırlayamadığım yazarımızdan Elif maceraları var. Bunların yanında ödüllü yarışmalar, mizah köşesi, dünyanın farklı bölgelerindeki çocuklardan haberler (bu sayıda Amerika var), bir meslek tanıtımı gibi çizgi romanlardan sonra okunacak konular var.




Normalde bu sefer tanıtım yazısı yazmayacaktım fakat içerikte bir konu yaz beni diye ısrar etti. Futbol oynamam, sevmem, ilgilenmem (arkadaşlar ısrar ederse playstationda onların anahtarını alırım, o ayrı mesele tabi) ama bu sayıda Beşiktaş ve Kiev maçı ile ilgili yazılanlar dikkatimi çekti. 4 Mart 1987 tarihinde oynanacak olan maçta peşinen yenileceğimizden bahsedilen bu yazıda deniliyor ki: "Maç için ümitler "anormal" bir olaya bağlı... Dinamo Kiev de Apoel gibi maça gemese... Yağmur yağsa, çamur olsa, Ruslar çamurda oynayamasa, bizimkiler de bir kaza golü atsa.. Yok yok, yine olmuyor. Bu defa orada defterimizi dürerler."
Şu acaipliğe bakın ki o hafta yoğun kar yağışı nedeniyle İstanbul'da oynanacak maç İzmir'e alınıyor. Haliyle İzmir'de beş gol yiyerek Beşiktaş tur ümidini kaybediyor. (Zaten yokmuş da) Rövanşta da 2 gol yiyor ve eleniyor. Yukarıdaki hesap da boşa çıkmış oluyor. Yağmuru, çamuru düşünmeyip belki oyunu düşünsek farklı olabilirmiş :)

Neyse efendim, uzatmayalım. Dergilerimiz aşağıdak. Keyifli okumalar.


 
12 Şub 2010
15,006
543,758
Türkiye Çocuk Dergisi efsanesinden yine dolgun içerikli, mükemmel tarama düzenlemeli ve oku beni diyen sunumlu paylaşımıyla sevgili shoryuken klasiği daha.
Teşekkürler sevgili Murat.
 
Üst