Shoryuken

Yönetici
9 Nis 2013
4,044
20,234
Kamlançu
Merhaba arkadaşlar.
Türkiye Çocuk Dergisini dün paylaşamadım; gündüz işim, akşam misafirim vardı. Geç vakitte gittiler. Sonra da yeni paylaşımları almakla uğraştım, dolayısıyla bugüne sarktı benim paylaşımım :)




Alıntıladığım tanıtım sayfasında görüldüğü üzere Bizim Can macerasında tanıdık bir kare var. (İlk defa bir esinlenme vakası buldum, tadını çıkarayım :D). Buradaki kareyi iki hafta önce paylaştığım yine Türkiye Çocuk dergisinin kapağından hatırlıyoruz. 1987 yılı 15. sayıda kullanılan bu kareyi biraz önce sunum yapmak için dergiyi gözden geçirirken yakaladım :D



Evet, araştırmacı, soruşturmacı, tesadüfen bulucu bu çalışmamızdan sonra dergi içeriğine geçelim. Bu hafta dergimizde Sıtkı Tarancı'dan Bizim Can var. Can hiçbir zaman kötülüğe meyil vermiyor, ona müsaade etmiyor. (Helal olsun :D) Farklı ülkelerin çocuklarında sırada Macaristan var. Macar çocukları çok erken yatıyorlarmış :) Talat Güreli'nin Hızır Bey'i, Ali Recan'ın Yüzbaşı Volkan'ı, Yurdagün Göker'in Keloğlan'ı, Muammer Erkul'un Bilgehan'ı ve Elif maceralarına kaldıkları yerden devam ediyorlar. Bu hafta Noter mesleğinin ne olduğunu öğreniyoruz. Bilmecelerimiz, bulmacalarımız, masallarımız, karikatürlerimiz derken keyifli bir hafta daha geçiriyoruz. Tüm dostlara keyifli okumalar diliyorum.




 
Son düzenleme:

Mehmet Serdar Ateş

Onursal Üye
4 Ara 2009
969
3,353
Kütahya
Değerli Shoryuken,
Her zaman olduğu gibi derginin özetini emek verip bizimle paylaşmışsın.
Teşekkürler

giphy.gif
 

konuşan çizgiler

Süper Üye
2 Şub 2015
212
1,064
Çizgi Alemi
Bu sayı ile ilgili bir başka ayrıntı da, derginin künyesinde genel sayının 166 yerine, yanlışlıkla 165 olarak yazılmasıdır.Shoryuken paylaşırken doğrusunu yazmış.Takip eden sayıda derginin künye kısmında genel sayı belirtilmemiş.Bir sonraki sayıda ise (Shoryuken'in haftaya paylaşacağı sayı), sıralamadaki doğru genel sayı yazılmış.Sonraki yıllarda da bazen genel sayı yanlış yazılmış.Derginin ön kapağında, çıkış yılına göre verilen sayı sıralamasına bakılarak yanlışlık düzeltilebilir.Ancak onda da kapağa sayı numarasını yanlış yazdıklarını (yanılmıyorsam 8.yıl 29. sayıda), sonraki sayıda ise doğru numarayı yazdıklarını hatırlıyorum.
 
Son düzenleme:

prince

Onursal Üye
20 Ağu 2012
4,471
27,003
Eline sağlık dostum,konuşan çizgilerinde arşivine bereket.
Alıştırdın bizi,bitince ne yaparız bilmiyorum.:'(
Pırıl pırıl tarama ve düzenleme eşliğinde müthiş bir nostalji yaşıyor,çok teşekkür ediyorum...
 

Shoryuken

Yönetici
9 Nis 2013
4,044
20,234
Kamlançu
20 Şubat 1987 (Cuma Günü)
Saygılar...

Araştırmana gerek yoktu, sorsan söylerdim sana :)
Dergi cuma günleri yayınlanıyordu, o yüzden biz de her cuma yayınlıyoruz. Yukarıda cuma günü yayınlayamadığım için ertesi güne sarktı demişim. :)
Saygılar...

Hatırlatayım, elimde yayınlanacak 3 sayı kaldı. Lojistik destek sunmak isteyen arkadaşlar dilerse seve seve kabul ederiz bunu :)
 

abolardis

Onursal Üye
12 Şub 2011
6,630
24,405
Aslında en rahat ulaşılabilecek dergiler Türkiye Çocuk Dergileri hemen bütün kütüphanelerde var.Ben geçen hafta özellikle kütüphanelerden birinde 3 cilt birden buldum ama cilt olduğu için tarama sıkıntısı var.Bu sorun bunu aşmak zor.Bunun üzerinde bence biraz düşünmek gerekecek cilt taraması nasıl yapılır ? Aşılabilirse bütün Türkiye Çocuk dergileri bir anda digital ortama aktarılabilir.Yeniden elinize sağlık ardından kötü haber geldi son 3 sayı.Ne diyeyim.Korkularım yine ayaklandı isyan içindeler biterse ne olacak.
 

kirpi

Yeni Üye
28 Şub 2011
79
497
Merhaba bu serinin taranmamış iki cildi 18 den başlıyor 33 bitiyor ayrıca 1987 yüzde 90 tamamlayacak şekilde dergiyi yolla ya bilirim yanlız 20 li sayılarda bazı sayfalarda yirtiklar mevcut mesajımızı bekliyorum saygilarimla
 
Son düzenleme:

Shoryuken

Yönetici
9 Nis 2013
4,044
20,234
Kamlançu
Merhaba bu serinin taranmamış iki cildi 18 den başlıyor 33 bitiyor ayrıca 1987 yüzde 90 tamamlayacak şekilde dergiyi yolla ya bilirim yanlız 20 li sayılarda bazı sayfalarda yirtiklar mevcut mesajımızı bekliyorum saygilarimla

Daha önce ciltten tarama yapmadım, denemeye değer. :)
Teşekkürler şimdiden.
 
Üst