Arkadi and the Lost Titan

rasel

Yeni Üye
12 Kas 2010
133
2,598
Internetteki tum orneklerde tarama/cozunurluk kotuydu. Once kendi gelistirdigim bir modelle kalite arttirip sonra makine cevirisi yaptirdim ilk 100 sayfa icin. Begenilirse devamini da paylasirim:

56pg6xw.jpg

certem

Aktif Üye
22 Ağu 2011
449
4,217
Sn. Rasel merhaba,
Çözünürlülük ve çeviri harika olmuş.
Emeklerinize sağlık.
Devamını da bekliyoruz.
Bir öneri; yazı fontlarınızı biraz daha koyulaştırma ve kalınlaştırma olasılığınız var mı? Mevcut font bazı karelerde özellikle renkli karelerde zayıf/az görünür kalıyor.

rasel

Yeni Üye
12 Kas 2010
133
2,598
Devamı ile birlikte paylaşımlarınızın yağmasını beklerim. Size kolaylıklar dilerim. Paylaşım ve emekleriniz için sonsuz teşekkürler sevgiler saygılar.
Bu baslik altina getirilen kurallarla cok fazla paylasim yapmayi tercih etmiyorum artik. Daha tesvik edici kurallar getirilene kadar diger forum basliklarinda nasil paylasim oluyorsa, o sekilde devam edecegim.

rasel

Yeni Üye
12 Kas 2010
133
2,598
Sn. Rasel merhaba,
Çözünürlülük ve çeviri harika olmuş.
Emeklerinize sağlık.
Devamını da bekliyoruz.
Bir öneri; yazı fontlarınızı biraz daha koyulaştırma ve kalınlaştırma olasılığınız var mı? Mevcut font bazı karelerde özellikle renkli karelerde zayıf/az görünür kalıyor.
Bu benim kendime gelistirdigim bana ozel fontum. Elbette BOLD yapma gibi bir secenegim var ve dediginiz gibi bu cizgi romanin ilk 1-2 sayfasinda koyu fon uzerinde iyi olmamis. Orjinalide bu koyu fon uzerinde pek okunakli degildi zaten. Bir daha boyle sayfalari ozel olarak calisacagim. Beyaz uzerine olan yerlerde kendi fontumu seviyorum :) Zevk meselesi tabii..

Korky007

Yeni Üye
15 Eyl 2023
30
124
Bu baslik altina getirilen kurallarla cok fazla paylasim yapmayi tercih etmiyorum artik. Daha tesvik edici kurallar getirilene kadar diger forum basliklarinda nasil paylasim oluyorsa, o sekilde devam edecegim.
Merhabalar öncelikle yapmış olduğunuz paylaşımlar forumumuza renk kattı. Diğer değerli çeviri yapan, tarama yapan, paylaşım yapan ustalarımızla beraber sizde yeni bir soluk getirdiniz. Forumumuzda her yapılan paylaşımda büyük emek ve özveri mevcut. Sizin paylaşımlarımızda da öyle. Bence ortada minik bir yorumlama hatası var. Aynı serinin aynı gün yaptığınız paylaşımlarınızı bir başlık altında yapmanız takip açısından daha kolay olacağı ve gene sağanak gibi muhteşemler paylaşımları hızlıca yapabilldiğiniz için mümkünse önceden duyurusunu yaparsanız olurda üzerinde çalışılan bir eser varsa çakışmaması için yazıldı bazı iletiler.
Ben kendi adıma paylaşım hızlarından çok memnunum. Ben kendim yapamıyorum fakat sizler sayesinde Türkçe okuma imkanı olmayan eserleri okuyabiliyorum. Lütfen kırılmayın bazen yazım dili duyguları ifade etmekte yetersiz kalabiliyor. Bilim Kurgı konusunda çok üst düzeyde olan ama çeviri zorluğundan dolayı el atılmayan Nathan Never’a el attığınız içün çok mutluyum ve devam etmenizi çok isterim. Bu başlık altında size ve tüm emek harcayan ustalara çol teşekkür ederim. Son söz Europe muhteşemedi gene metakta bıraktı, Demianı okudum çok çok güzeldi. Ellerinize sağlık, forumumuza renk katmaya devam etmeniz dileğimle.

zeynelabi

Kıdemli Üye
11 Eki 2009
1,390
4,884
Antakya
Merhabalar öncelikle yapmış olduğunuz paylaşımlar forumumuza renk kattı. Diğer değerli çeviri yapan, tarama yapan, paylaşım yapan ustalarımızla beraber sizde yeni bir soluk getirdiniz. Forumumuzda her yapılan paylaşımda büyük emek ve özveri mevcut. Sizin paylaşımlarımızda da öyle. Bence ortada minik bir yorumlama hatası var. Aynı serinin aynı gün yaptığınız paylaşımlarınızı bir başlık altında yapmanız takip açısından daha kolay olacağı ve gene sağanak gibi muhteşemler paylaşımları hızlıca yapabilldiğiniz için mümkünse önceden duyurusunu yaparsanız olurda üzerinde çalışılan bir eser varsa çakışmaması için yazıldı bazı iletiler.
Ben kendi adıma paylaşım hızlarından çok memnunum. Ben kendim yapamıyorum fakat sizler sayesinde Türkçe okuma imkanı olmayan eserleri okuyabiliyorum. Lütfen kırılmayın bazen yazım dili duyguları ifade etmekte yetersiz kalabiliyor. Bilim Kurgı konusunda çok üst düzeyde olan ama çeviri zorluğundan dolayı el atılmayan Nathan Never’a el attığınız içün çok mutluyum ve devam etmenizi çok isterim. Bu başlık altında size ve tüm emek harcayan ustalara çol teşekkür ederim. Son söz Europe muhteşemedi gene metakta bıraktı, Demianı okudum çok çok güzeldi. Ellerinize sağlık, forumumuza renk katmaya devam etmeniz dileğimle.
Tüm yüreğimle katılıyorum

rasel

Yeni Üye
12 Kas 2010
133
2,598
Ben YZ ile cevirinin yonetim tarafindan basit bir islem olarak algilandigini fark ettim. Onlarda kendilerince hakli olabilirler. Bu islerin icine girmedikce, detaylar ve bilgi birikimi pek de fark edilmiyor.

Serilerin tek bir baslikta toplanmasi sayfa acilisinda hiz acisindan 10 baslik gelmesi ile aciklandi. Buradaki varsayim YZ ile cok baslik acilacagi dusulmesi ve bir kisinin paylasimlarinin bir anda bu 10 satiri doldurmasi. Bu varsayim dogru mu, bekleyip gorelim bakalim kac kisi gunde kac paylasim yapiyor? Bir de zaten bu varsayim ile YZ basligi altina giren biri, burada cok paylasim olacagini ve sonraki sayfalara gececegini bilecektir.

Beni esas rahatsiz eden husus; kendi actigim baslik altindaki paylasimlarimin toplu baglantilarinin kendi konumun ilk mesajina konmasi. Forumda diger toplu listeler ayri bir baslik altinda paylasim yapan kisinin paylasimini isaret ediyor. Bu paylasim yapana daha saygili bir tavir ve neden benim paylasimlarimda boyle farkli bir yola gidildigini anlamlandiramadim.

murats

Onursal Üye
5 Şub 2011
1,474
6,166
Beni esas rahatsiz eden husus; kendi actigim baslik altindaki paylasimlarimin toplu baglantilarinin kendi konumun ilk mesajina konmasi. Forumda diger toplu listeler ayri bir baslik altinda paylasim yapan kisinin paylasimini isaret ediyor. Bu paylasim yapana daha saygili bir tavir ve neden benim paylasimlarimda boyle farkli bir yola gidildigini anlamlandiramadim.

:) Çünkü siz zaten Nathan başlığını ilk açtığınızda (daha kurallardan da evvel) ilk iki linki beraber oraya koydunuz, ve sonra altına ertesi gün iki linki 'aynı' konuya siz eklediniz, ve sonraki gün yine 2 ve sonra 3 linki 'aynı' konuya siz eklediniz. Düzenin öyle olmasına siz öncü oldunuz. :)
Genel adla Nathan Never diye isimlendirdiniz başlığı da siz oluşturdunuz. Bu sayede de henüz 've hala' sadece siz paylaştığınız için o başlık içeriği de öyle şekillendi.

O yüzden de paylaştığınız başlığın içinde linklerin bir yere toplanması fikri, yine -aslında ironik olarak aslen saygıdan dolayı- 'aynı konu içinde' ilk mesaja da konma önerisi geldi. (Sade yönetimden değil, üyelerden de.) Kaldı ki burada da motivasyon: hem kullanıcıların linklerinizi kolay bulması ve takip etmesi, hem de işinize dikkat çekilmesiydi.
Ardından 'Like' endişenizi dile getirmeden evvel bile, zaten 'her yeni paylaşımda yeni duyuru mesajı atar, bilgilendirme yaparsınız' şeklinde söylenmişti.
İlk-mesaja taşıma olayı, insanların daha çok indirebilmesi içindi. Mediafire indirme sayıları da sizin için bir kıstas olabilirdi. (Kendi adıma, daha önce yazdığım gibi, daha 2 sayfa oluşmuşken, gereksizdi, rahatlıkla bakılırdı tüm mesajlara, hatta kişilerin bakmasını ve aralarını da okumasını teşivik ederim.) İleri dönük bir güzellik, bir düzen, bir şevk kazandırmak içindi her şey. (Hiç bir şey söylemediğiniz, ilk-mesajınıza yaptığım tasarım, tablo ve logo da dahil. :) )

Şu durumda sadece siz çevirdiğiniz için, Liste Tablosu aynı başlığın ilk-mesajında oldu ayrıca. Siz aksini (yani şimdiki halinin kalmasında ısrar edecek olsanız bile) ileride YAN SERİLER de çevirildiğinde, ya da ana ALBÜM SERİSİNDE başkaları da çeviri yapıp, başka başlıklarda paylaştığında (mesela atıyorum: "bilmemkimin Nathan Never Albi YZ Çevirileri"), yani birden fazla başlıklama olduğunda,
SIRALI LİSTE başlığı da (hem de mecburen) forumda süregelen düzenimiz için, bağımsız bir ayrı başlık olup, 'kitaplar', 'çevirenlerin adları' ve 'linkleri' ile farklı farklı başlıklara yönlendiren bir liste halinde kendi konu başlığında olacaktır.

murats

Onursal Üye
5 Şub 2011
1,474
6,166
EK:
Bu arada düşünsenize, şu anda başka bir bağımsız "Sıralı Liste Başlığı" olsaydı,
Tablodaki kitapların tıklanan linkleri:
(1) Ya mediafire linkleri olacaktı ve diğer konulara değil, direkt indirmeye gidecekti. (Konuya ve sohbetin içine gidilmemesi dezavantajı. Gelen hemen hepsini indirir geçer.)
(2) Ya da tabloda kitapların karşısında paylaşıldığı başlık olacaktı ve ama hepsi 'birebir' aynı konu başlığına (Nathan Never) gidecekti. Bu durumda listenin anlamı ne.. Zaten aynı başlığa yolluyor her bir albüm.. Gir başlığa bak..

O yüzden şu anki setup'ta, en güzel ve düzenli yer, o başlığın ilk mesajı.

Düzen, çoğunluğun yararını, ve mantıksal olarak en faydalıyı düşünür.

PS:
İstiyorsanız; paylaşımlarınız ve kalıcılığınız devam edecekse, sizin tüm YZ paylaşımlarınızı içerip altalta listeleyen, ilgili konulara yönlendiren, 'Rasel YZ Paylaşımları Sıralı Listesi' tablosu yapabilrim yakın zamanda.

rasel

Yeni Üye
12 Kas 2010
133
2,598
Ayni konuya ek mesajla link eklemek farkli, benim paylastigim linkleri alip baska bir mesaja tasimak farkli seyler. Bu yolu tercih etseydim, ben de ilk mesaji duzenleyerek boyle yapabilirdim zaten.

Sirali liste basliklarinda dediginiz gibi mediafire linkleri paylasilmiyor. Aksine paylasim yapilan mesaja link veriliyor. Ben de zaten bunun daha uygun oldugunu soyluyorum. Sizin listenizde ise dogrudan mediafire linkleri veriliyor. Bu paylasim yapan kisinin paylasim mesajlarinin daha az gorulmesine sebep oluyor. Ben dogru bulmuyorum. Linklerin ayni baslik altinda toplanmasi zaten benim kararim degil.

Bir duzen varsa, herkes icin ayni kurallar olmali. Mesela bana forumda boyle sirali liste olup icinde dogrudan dosya linkleri olan bir liste gosterir misiniz?

Neyse, cok da uzatmayalim Murat Bey. Bu yasananlar benim Nathan icin motivasyonumu bitirdi. Bundan sonra baska arkadaslarin bu sorunu yasamamasi icin bence su olmasi lazim: Sirali liste ister ayni konunun basinda olsun, isterse baska bir konuda olsun ama icindeki linke basildiginda dosya indirilmesin, ilgili paylasim yapilan mesaja gitsin. Benim Nathan'i birakma mesajima link verebildiginize gore bu imkan forum altyapisinda mevcut. Bu sekilde orjinal paylasimi yapan kisinin mesaji gorulecek ve isteyen like verebilecektir. Selam ve sevgiler...

certem

Aktif Üye
22 Ağu 2011
449
4,217
Sn Rasel merhaba,
Nathan Never için aldığınız kararı yeniden gözden geçirirseniz çok mutlu olurum ve eminim ki bir çok Nathan Fan’ı forumdaşımız da aynı duyguları paylaşacaktır.
Üsttteki mesajınızın son paragrafındaki sitemlerinizde kesinlikle haklısınız.
Siz, Nathan paylaşımlarınızı Nathan başlığı altında ayrı birer mesajla paylaşmaya devam edin. Sn Murats da ilk mesajdaki güncellemesine devam etsin ve paylaşılan sayının mediafire linkini vermek yerine doğrudan sizin o sayı için yazdığınız linke yönlendirsin.
Böylece, hem sizin istediğiniz ve forumun genelinde de yapılan sistem uygulanmış olur, hem de Forumdaşlar mesaj yoğunluğunda herhangi bir sayı kaçırmamış olur.
Hem de Nathan Never’ı bir kez daha Türkçe yayınlanmama kötü kaderinden kurtarmış oluruz.
Ne dersiniz?
Selamlar, sevgiler

rasel

Yeni Üye
12 Kas 2010
133
2,598
Yazı fontu çok küçük tabi bana göre biz yaşlı kurtlar gözler net görmüyor
Hangi cihazla okuma yapiyorsunuz?

Yeri gelmisken bir tecrubemi daha paylasmak istiyorum. Okumaya merakli biri olarak simdiye kadar pek cok cihaz kullandim. Kimisi tablet, kimisi e-ink ekranli cihaz...vb. Cizgi roman okumak icin renkli ve siyah beyaz e-ink tabletlerden istedigim keyfi alamadim. Sonunda mat ekran ama buyuk ekranli bir tablete dondum ve su anda cok memnunum. Kullandigim cihaz TCL Nxtpaper 14. TCL'nin kendi parlama yapmayan ve kagida yakin hissiyat veren ekranini kullaniyor. 14 inch buyuklugunde dev gibi birsey. Tek tusla 3 ekran modu arasinda gecis yapabiliyorsunuz: e- ink, renkli e-ink ve normal. Yeni tablet alacaklara ve cizgi romana gonul verenlere siddetle tavsiye ederim.

Beymelikli18

Onursal Üye
26 Eyl 2014
19,925
57,223
Kendi Koltuğunda
12 inç tablete okuyorum ama bilgisayarda baktım bana göre çok küçük ve font göz yoruyor temennim bu fontu değişmen. İlk defa bu font bana çok kötü geldi.Sonradan dahada kötüleşiyor yazılar. Sonlara doğru daha iyi.

Saygılar, sevgiler..

Son düzenleme:

rasel

Yeni Üye
12 Kas 2010
133
2,598
12 inç tablete okuyorum ama bilgisayarda baktım bana göre çok küçük ve font göz yoruyor temennim bu fontu değişmen. İlk defa bu font bana çok kötü geldi.Sonradan dahada kötüleşiyor yazılar. Sonlara doğru daha iyi.

Saygılar, sevgiler..
Eserin kendi orjinali de oyle goz yoruyor. Sebebi koyu zemin uzerine yazilarin olmasi.

serdary67

Onursal Üye
18 Eki 2009
8,727
26,337
ordu-turkey
Ayni konuya ek mesajla link eklemek farkli, benim paylastigim linkleri alip baska bir mesaja tasimak farkli seyler. Bu yolu tercih etseydim, ben de ilk mesaji duzenleyerek boyle yapabilirdim zaten.

Sirali liste basliklarinda dediginiz gibi mediafire linkleri paylasilmiyor. Aksine paylasim yapilan mesaja link veriliyor. Ben de zaten bunun daha uygun oldugunu soyluyorum. Sizin listenizde ise dogrudan mediafire linkleri veriliyor. Bu paylasim yapan kisinin paylasim mesajlarinin daha az gorulmesine sebep oluyor. Ben dogru bulmuyorum. Linklerin ayni baslik altinda toplanmasi zaten benim kararim degil.

Bir duzen varsa, herkes icin ayni kurallar olmali. Mesela bana forumda boyle sirali liste olup icinde dogrudan dosya linkleri olan bir liste gosterir misiniz?

Neyse, cok da uzatmayalim Murat Bey. Bu yasananlar benim Nathan icin motivasyonumu bitirdi. Bundan sonra baska arkadaslarin bu sorunu yasamamasi icin bence su olmasi lazim: Sirali liste ister ayni konunun basinda olsun, isterse baska bir konuda olsun ama icindeki linke basildiginda dosya indirilmesin, ilgili paylasim yapilan mesaja gitsin. Benim Nathan'i birakma mesajima link verebildiginize gore bu imkan forum altyapisinda mevcut. Bu sekilde orjinal paylasimi yapan kisinin mesaji gorulecek ve isteyen like verebilecektir. Selam ve sevgiler...
Değerli dost emeklerin bence çok değerli yapay zeka çevirisi yeni bir boyut açılması gibi kesinlikle çok zekice forumda buna uygun hale gelene dek lütfen kırılma her değişim biraz sancılı olur.
İlerleyen zamanda İnan ki senin istediğin düzen oturacakdır ki zaten özel bir bölüm açıldı.ve nathan never içinde o bölümü kullanabilirsin bence benim için her emek bu
forumda özeldir.Yılllar sonra bile burda bu emekler bizlerden sonra da olsun isterim ki yaş oldu 60 kaç yıl kaldı ki ömürde sana tüm hayatında mutluluklar dilerim.

thorgal

Kıdemli Üye
18 Ocak 2018
531
1,942
İstanbul
Bence güzel olmuş, devamını da bekleriz.
Bu arada TCL tablet tavsiyesi çok mantıklı ciddi ciddi düşünüyorum, teşekkür ediyorum.
Bu arada Nathan Never çevirilerinize umutla yeniden başlamanızı bekliyorum.

rasel

Yeni Üye
12 Kas 2010
133
2,598
Değerli dost emeklerin bence çok değerli yapay zeka çevirisi yeni bir boyut açılması gibi kesinlikle çok zekice forumda buna uygun hale gelene dek lütfen kırılma her değişim biraz sancılı olur.
İlerleyen zamanda İnan ki senin istediğin düzen oturacakdır ki zaten özel bir bölüm açıldı.ve nathan never içinde o bölümü kullanabilirsin bence benim için her emek bu
forumda özeldir.Yılllar sonra bile burda bu emekler bizlerden sonra da olsun isterim ki yaş oldu 60 kaç yıl kaldı ki ömürde sana tüm hayatında mutluluklar dilerim.
Aramizda 5 yas var sadece Serdar Bey :) Kalan vaktimizi guzel gecirelim. Bu yeni konuda yanlis yonde gidilmesin diye yapici elestirilerde bulunuyorum forum yonetimine. Bence dogru yapmiyorlar.Siz de bilirsiniz, insanin hevesi bir konuda kacti mi, o konuda artik calismak icinden gelmez. Kirilma-gucenme yok. Selam ve sevgiler...

rasel

Yeni Üye
12 Kas 2010
133
2,598
Bence güzel olmuş, devamını da bekleriz.
Bu arada TCL tablet tavsiyesi çok mantıklı ciddi ciddi düşünüyorum, teşekkür ediyorum.
Bu arada Nathan Never çevirilerinize umutla yeniden başlamanızı bekliyorum.
Yuksek lisans tezim goruntu isleme uzerineydi. Yillarin birikimi diyelim :)

Cizgi roman icin bu tablet simdilik ideal. Hem ikinci bir monitor gibi bilgisayara da baglayabilirsiniz.

Nathan konusunda sizin fikriniz nedir? Bir paylasimin icindeki dosya linkini alip en tepede vermek paylasimi yapanin emegine saygisizlik degil mi? Bir de neden sadece benim paylasimlarimda oluyor bu? Hani baskasina da yapilsa esitlik diyecegim. Bu seriye devam edeceklere bu yapilmasin derim. Paylasim yapanin hissiyati bu yonde oluyor.

thorgal

Kıdemli Üye
18 Ocak 2018
531
1,942
İstanbul
Nathan Never hayranı olarak ortaya çıkan güzel bir girişimin devamında gelişen sürecin bu şekilde sekteye uğramasına üzüldüm...
Yakınmanız/ Eleştiriniz de görece haklısınız; ben de aynı tepkiyi verirdim diye düşünüyorum.
Bu ana mesaja ekleme işi çok da gerekli değil bence aradaki yazışmaları da okuyordum/okurum...
Emeğinize ve çalışmalarınız için çok teşekkür ediyorum.