Nick Raider

cekicenim

Aktif Üye
6 Şub 2018
174
2,344
Son düzenleme:

murats

Onursal Üye
5 Şub 2011
1,674
7,248
cekicenim,
Nick Raider, @Melih41 'in özel bir proje olarak geçen sene başladığı, aktif olarak halen üzerinde düzenli çalıştığı ve her bir yazı için birden fazla çeviri aracı kullanarak, en uygun dili ve çeviriyi seçerek tek tek elle balonladığı bir seri.

Hatta öyle ki, mükemmel olması için Türkiye'de basılmış olanlarda bile, (onları başarılı bulmadığı için) yeniden çeviri-balonlama yapıyor.

cekicenim

Aktif Üye
6 Şub 2018
174
2,344
cekicenim,
Nick Raider, @Melih41 'in özel bir proje olarak geçen sene başladığı, aktif olarak halen üzerinde düzenli çalıştığı ve her bir yazı için birden fazla çeviri aracı kullanarak, en uygun dili ve çeviriyi seçerek tek tek elle balonladığı bir seri.

Hatta öyle ki, mükemmel olması için Türkiye'de basılmış olanlarda bile, (onları başarılı bulmadığı için) yeniden çeviri-balonlama yapıyor.

Melih41'in işinin zorluğunu test edip, onaylamış olduk :)
Marvin'in zenci argoları iyice zorlaştırmış çeviriyi. 2 deneme yaptım. CT'in OCR'ı daha da kötü, yarısını çevirmedi bile. İkincisinde Microsoft OCR kullandım, o tanıdı çoğu yazıyı, ama çeviri yine çok iyi değil, konu anlaşılsa da...

Osidi

Onursal Üye
14 Eyl 2009
2,017
26,616
Yapay zeka ve günlerce çalışan bilgisayarlar su yakmıyor + harcanan zaman ve emek var. Onun için hayatta okumayacağım şeyler yerine, ilgilendiğim şeyleri çevirmem mantıklı değil mi? :)
Elbette, kendi hoşlandığınız türlerde çeviri yapmanız gayet doğal. Bende kendi merak ettiğim çizgi romanları yazdım diğer herkes gibi. Büyük çoğunluk başkalarının isteklerini değil kendi hoşlandığı şeyleri paylaşıyor veya çeviriyor zaten.

Dil bilip çeviri ve balonlama yapamayan veya yapay zeka kullanmayan birisi olarak, forumda zaten çeviri/balonlama ile paylaşımı süren bir seri yerine sizin ilgi alanınıza giren ve forumda olmayan serilere ulaşmak daha önemli diye düşünüyorum. Böylece, eğer ilgi alanıma giriyorsa indirip değişik serileri okuma imkanı bulabilirim.

haziran

Süper Üye
19 Ocak 2010
2,178
7,029
Yapay zeka ve günlerce çalışan bilgisayarlar su yakmıyor + harcanan zaman ve emek var. Onun için hayatta okumayacağım şeyler yerine, ilgilendiğim şeyleri çevirmem mantıklı değil mi? :)
Çok teşekkürler, emeklerinize sağlık :) sevdiğiniz kitapları çevirmeniz çok mantıklı. Zagorlardan yola çıkarak basılmayacak olan renklilere ve Balkan abinin geçen gün paylaştığı 2 sayılık Zagor macerasını çevirmeniz mümkün mü acaba :) Birde hikayeler serisi de aslında çok güzel her telden hikaye var :)

Son düzenleme:

Heineken666

Yeni Üye
18 Ocak 2023
87
301
teşekkürler.

özel istek gibi olacak ama sanırım benden başka ilgilenenler de olacaktır.
Zagor'un 3 tane kısa ekini çevirebilmeniz mümkün mü? Bir de sitede çevirisi bulunmayan tek Çiko sayısı.

https://www.cizgidiyari.com/forum/k/zagor-special-10-eki-trampy.68476/#post-287286
https://www.cizgidiyari.com/forum/k/zagor-special-09-eki-ucan-balon.68475/
https://www.cizgidiyari.com/forum/k/zagor-special-07-eki-bat-baterton.68390/
https://www.cizgidiyari.com/forum/k...-n-28-provaci-ancora-cico.158801/#post-848993

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,774
87,073
hiçbiryerde :)
Başkasının beğenmesi değil, ben beğeniyor muyum bu işi?
Birçok beğenen, verdiğiniz emeğe saygı duyan çok kişi var
ama bence onlardan daha çok, "iyi bir iş"ten mutlu
olacaklar da var. Bu yüzden bizim başından beri olan
düşüncemiz belli bir standartta, doğrulukta işler yapılması.

fb1907

Kıdemli Üye
3 May 2018
480
7,793
Bir de keşke yapılan şey, başkalarının önem ve emek vererek başladığı ve devam ettirdiği işlerden olmasaydı. Ki bu durum , yapan tarafından önceden duyurulmıştu.

cekicenim

Aktif Üye
6 Şub 2018
174
2,344
Başkasının beğenmesi değil, ben beğeniyor muyum bu işi?
Birçok beğenen, verdiğiniz emeğe saygı duyan çok kişi var
ama bence onlardan daha çok, "iyi bir iş"ten mutlu
olacaklar da var. Bu yüzden bizim başından beri olan
düşüncemiz belli bir standartta, doğrulukta işler yapılması.
Ben beğeniyorum, çünkü ders kitabı değil, eğlencelik, oku, unut, kim 2500 kitap önceki çizgi romanı hatırlıyor?
Zaten yapay zeka bölümüne hapsedilmiş bu paylaşımlar, hem de örnek zagor bölümünün altında yapay zeka zagor bölümü değil, yüzlerce çizgi roman bir arada tamamen ayrı bir bölüm. Zenciler ve yapay zekacılar giremez gibi bir ayrım yapılmış. Daha da öte bir sınırlama garip. Sizin bileceğiniz iş tabi, site sizin. Paylaşma deyin paylaşmayalım...

cekicenim

Aktif Üye
6 Şub 2018
174
2,344
Bir de keşke yapılan şey, başkalarının önem ve emek vererek başladığı ve devam ettirdiği işlerden olmasaydı. Ki bu durum , yapan tarafından önceden duyurulmıştu.
Sen değil miydin başkalarının paylaştığı işleri benden isteyen? Zagor vesaire... Sırf bir istediğini paylaşmadık diye nispet yapmak nedir?

Son düzenleme:

fb1907

Kıdemli Üye
3 May 2018
480
7,793
Zagor’u yapan kimse yok. Siz paylaşılmaşları yaptınız, 3 tane bis sayı eksik vardı, onları yazdım bir. Julia ve Dragonero paylaşımı yaptınız, kimse bulaşmamıştı, siz yaptınız. Önce ben alkışladım iki. Çünkü, hiçbirimizin görme ihtimali olmayan bir iş yaptınız.
Hayır dediğiniz şeye gelince. Yapıp yapmama sizin tercihiniz. Bunda yerilecek, bozulacak bir durum yok. Tabi ki en doğal hakkınız.
Burada tuhafıma giden şey, hayır demeniz değil, keşke düzgün bir şekilde deseydiniz o hayırı. Oyun oynarcasına, dalga geçercesine değil.
Son olarakta, sizinle yazışmamda, size hitabetimde saygı sınırlarını zorlamadığım kanısındayım. Dolayısı ile heniz senli benli olmadık ve bu yüzden bana direkt hitabetinizde sen değil, siz dilini kullanmanız konusunda uyarırım.

Saygılarımla

Son düzenleme:

cekicenim

Aktif Üye
6 Şub 2018
174
2,344
Zagor’u yapan kimse yok. Siz paylaşılmaşları yaptınız, 3 tane bis sayı eksik vardı, onları yazdım bir. Julia ve Dragonero paylaşımı yaptınız, kimse bulaşmamıştı, siz yaptınız. Önce ben alkışladım iki. Çünkü, hiçbirimizin görme ihtimali olmayan bir iş yaptınız.
Hayır dediğiniz şeye gelince. Yapıp yapmama sizin tercihiniz. Bunda yetişecek bir dıiurum yok. Tabi ki en doğal hakkınız.
Burada tuhafıma giden şey, hayır demeniz değil, keşke düzgün bir şekilde deseydiniz o hayırı. Oyun oynarcasına, dalga geçercesine değil.
Son olarakta, sizinle yazışmamda, size hitabesinde saygı sınırlarını zorlamadığım kanısındayım. Dolayısı ile heniz senli benli olmadık be bu yüzden bana direkt hitabetinizde sen değil, siz dilini kullanmanız konusunda uyarırım.

Saygılarımla
Konularıma yazdıklarınıza bakınız, kim kiminle dalga geçiyor? O yazdıklarım dalga geçme değil, hakkettiğin halde ağzımdan kötü laf çıkmaması için olaylara esprili yaklaşmam.

fb1907

Kıdemli Üye
3 May 2018
480
7,793
Ben terbiyemi bozmama, seviyenize inmeme konusunda kararlılığımı koruyacağım. Site yönetiminin konu ile ilgili doğru kararı alacağına inanıyorum.
Sataşmalarınıza da artk cevap vermeyeceğim.