Amazonia

rasel

Yeni Üye
12 Kas 2010
23
173
Leo'nun Kenya serisinin 3. sezonu olan Amazonlar'in 1. kitabinin cevirisi. Begenilirse ve sorun yoksa devamini da yukleyecegim.

a89rted.jpg

Son düzenleme:

direnc11

Yönetici
11 May 2009
10,320
39,214
İstanbul
Leo'nun Kenya serisinin 3. sezonu olan Amazonlar'in 1. kitabinin cevirisi. Begenilirse ve sorun yoksa devamini da yukleyecegim.

a89rted.jpg

Elinize sağlık,

Her bir yeni çeviri balonlama çalışması son derece kıymetli. Hele bu örnekte olduğu gibi çok seçkin bir eser seçilirse.

Ancak bu çalışmayı şimdilik şuraya almamız gerekecek:

https://www.cizgidiyari.com/forum/f/ceviri-balonlama-denemeler-alistirmalar.803/

İlk sayıya hızlıca göz attım:

• Epeyce boş balon var.
  • Font büyüklükleri çok değişken. Çok küçük fontların yanında büyükçe font kullanılmış.
  • Balon içi yerleşimleri bir miktar dengesiz.
  • Muhtemelen font seçiminizden dolayı epeyce yerde ı harfleri i olmuş.
...

Ancak lütfen bu değerlendirmem motivasyonunuzu kırmasın. Ben de dahil hemen her arkadaşımızın ilk çalışmaları benzer sorunlar içerebiliyordu. Ancak birkaç çalışmadan sonra önemli bir yol kat edilebiliyor. Sizin de aynı yoldan geçerek çok nitelikli çalışmalar sunacağınızdan eminim. Yeter ki azminiz devamlı olsun.

Paylaşım arzunuz, çizgi romana katkı sunma isteğiniz her şeyin ötesinde. Çok önemli.

Tekrar teşekkür ediyor, çalışmalarınızda kolaylıklar diliyorum. Yeni çalışmalarınızı merakla bekleyeceğim.

rasel

Yeni Üye
12 Kas 2010
23
173
İlk sayıya hızlıca göz attım:

• Epeyce boş balon var.
  • Font büyüklükleri çok değişken. Çok küçük fontların yanında büyükçe font kullanılmış.
  • Balon içi yerleşimleri bir miktar dengesiz.
  • Muhtemelen font seçiminizden dolayı epeyce yerde ı harfleri i olmuş.
Ben cevirileri otomatik bir program ile yaptiriyorum. Bos balonlar icinde bir yazi olmayip ?, !, ... gibi unlemlerin oldugu balonlar oluyor. Kendim okudugum zaman beni rahatsiz etmeyecek seviyede olanlari buradan paylasabilir miyim? Kendi adima mukemmel bir ceviri hedefim yok. Sevdigim eserleri okuyabilecek kadar olsa bana yetiyor.

kelkirpi

Kıdemli Üye
25 Ocak 2011
1,896
6,209
çok güzel bir seri. teşekkür ederiz. eminim birkaç denemeden sonra kusursuz işler çıkaracaksınız.

Korky007

Yeni Üye
15 Eyl 2023
21
75
İlk sezonu okumuş devamı gelmeyince çok üzülmüştüm. Sonra 2. Sezon geldi okumadım. Ama siz seriyi tamamlayınca ilk yapacağım iş baştan keyifle okumak olacak. Çok ama çok teşekkür ederim, emeklerinize sağlık.