Julia

Heineken666

Yeni Üye
18 Ocak 2023
77
264
128 sayfa için 150mb bence normal bir dosya boyutu. sayfası 1mbden biraz fazla. gayet ideal.

bu yeni yüklediklerinize bakayım dedim. Bende tamamen foto negatifi gibi simsiyah çıktı. "CDisplayEx" kullanıyorum ayarlarımda mı bir sorun var. aynı sorunu yaşayan var mı acaba.

cekicenim

Yeni Üye
6 Şub 2018
62
617
128 sayfa için 150mb bence normal bir dosya boyutu. sayfası 1mbden biraz fazla. gayet ideal.

bu yeni yüklediklerinize bakayım dedim. Bende tamamen foto negatifi gibi simsiyah çıktı. "CDisplayEx" kullanıyorum ayarlarımda mı bir sorun var. aynı sorunu yaşayan var mı acaba.
Automatic color correction işaretliyse öyle oluyor.

cekicenim

Yeni Üye
6 Şub 2018
62
617
20 Yeni Julia. Buradakiler jpg, ilk mesajdakiler png, daha sonraki günlerde bu mesajdaki de png olacak.
131:
132:
133:
134:
135:
136:
137:
138:
139:
140:
141:
142:
143:
144:
145:
146:
147:
148:
149:
150:

murats

Onursal Üye
5 Şub 2011
1,566
6,569
103-130 arasını JPG olarak yayınladığınız bir aralık oldu mu? Ben mi kaçırdım; Şimdi PNG olarak indirdim de.

Yoksa bu konuşmalar sonrası 131-150 arasını mı ilk defa son mesajda JPG, ilk mesajda PNG olarak yayınladınız..
Günde kaç kere siteyi kve tüm mesajları (özellikle de YZ bölümünü) kontrol etmeme rağmen, aralardaki o iki partiyi, (103-130) arasındakileri sunduğunuz o iki mesajı görmemişim.
İlk mesajdan değil, ara mesajlardan indirdim şimdi.
Ama emin olamadım, ara mesajlardaki linkleri de mi yeni değiştirdiniz ve artık JPG'lerini sildiniz? Yoksa o sayılar sadece PNG olarak mı yayınlanmıştı?

cekicenim

Yeni Üye
6 Şub 2018
62
617
103-130 arasını JPG olarak yayınladığınız bir aralık oldu mu? Ben mi kaçırdım; Şimdi PNG olarak indirdim de.

Yoksa bu konuşmalar sonrası 131-150 arasını mı ilk defa son mesajda JPG, ilk mesajda PNG olarak yayınladınız..
Günde kaç kere siteyi kve tüm mesajları (özellikle de YZ bölümünü) kontrol etmeme rağmen, aralardaki o iki partiyi, (103-130) arasındakileri sunduğunuz o iki mesajı görmemişim.
İlk mesajdan değil, ara mesajlardan indirdim şimdi.
Ama emin olamadım, ara mesajlardaki linkleri de mi yeni değiştirdiniz ve artık JPG'lerini sildiniz? Yoksa o sayılar sadece PNG olarak mı yayınlanmıştı?
jpg paylaşıldı, kaçıranlar için:

hemen çekin, daha sonraki günlerde yenileri için yer kalmazsa silinebilir.

certem

Kıdemli Üye
22 Ağu 2011
555
5,130
20 Yeni Julia. Buradakiler jpg, ilk mesajdakiler png, daha sonraki günlerde bu mesajdaki de png olacak.
131:
132:
133:
134:
135:
136:
137:
138:
139:
140:
141:
142:
143:
144:
145:
146:
147:
148:
149:
150:
Sn Cekicenim,
Muthissiniz, bu YZ cevirilerini toplu CT programina toplu olarak mi atiyorsunuz?
10'luk bir grup ne kadar surede islem goruyor?
Ceviri yapilmayan sayfa/lar oluyor mu, evetse, onlari sonradan mi isleyip ekliyorsunuz?
Toplu cevirilerde kapaklari islemden geciriyor musunuz, hayir ise nasil disarida birakiyorsunuz ( manuel mi isliyorsunuz, yoksa programa 'haricibirak' dokunuslari mi yaptiniz)?
Tum paylasimlariniz icin con tesekkur ediyorum.

altay1944

Onursal Üye
30 May 2009
3,255
5,489
Julialar için teşekkür ederim üstad büyük bir boşluğu dıldurdunuz .Elinden gelen biri keşke nathanlarda olduğu gibi sayfa başına bir liste yapabilse...

murats

Onursal Üye
5 Şub 2011
1,566
6,569
jpg paylaşıldı, kaçıranlar için:

hemen çekin, daha sonraki günlerde yenileri için yer kalmazsa silinebilir.

Tamamdır, hemen indirip, kontrolumu da yapıyorum. Çok teşekkürler. Başka eksiğim yoktur gibi. Nedense o iki paket-mesajı görmemişim. Belki altındaki başka bir mesajda kaldığımı düşünüp, onu bildiğim için yukarı çıkmadım ya da üsttekilerin PNG konusunu konuştuğumuzdan, eskilerin PNG versiyonlarını paylaştınız sandım, bakmadım sayılara. :)

Julialar için teşekkür ederim üstad büyük bir boşluğu dıldurdunuz .Elinden gelen biri keşke nathanlarda olduğu gibi sayfa başına bir liste yapabilse...

Bir liste yapabilirim tabi ki. Ama şu anda zaten tüm sayılar sayfa başında linklerle toplanıyor. Bu durumda zaten ilk-mesaj bir Sıralı Liste. Hepsinin PNG versiyonlarını oraya taşıyor zaten..

murats

Onursal Üye
5 Şub 2011
1,566
6,569
Hazır 103-130 arasını her iki versiyonda indirmişken, o 28 sayının JPG'lerine bir bakayım dedim; ne kadar farklı uygulama var...
Gerçekten bu sayıların hepsinde çizerleri gri tonlama kullanmamıştı. Letraset uygulaması vardı ama o da sadece siyah beyaz.
Dolayısıyla bu kitap aralığında gri tonlamalı uygulamaya rastlamadığımız için 2 renk PNG olmalarında hiç belirgin bir kayıp/farklılık olmamakta ama 6-7 kat dosya boyu küçülmesi olmakta.
Julia'larda da elbette ileride çizerlerde gri tonlamalara rastlayacağız, ama bu döneminde Nathan kadar yoğun değil belli ki. (Nathan'da son paylaşılan 171. sayıya bakın, onu kastediyorum. (Yine 165, 166, 167 vb.) )

Bu arada 125. Julia sayısında ilk 4-5 sayfada bir sekans için bu gri tonlama tekniği kullanılmış; cekicenim de bunu farkedip, o sayfaları RAR içinde JPG olarak bırakmış zaten. PNG'ye dönüştürmemiş.. (bkz. Julia 125, PNG ver.)

cekicenim

Yeni Üye
6 Şub 2018
62
617
Sn Cekicenim,
Muthissiniz, bu YZ cevirilerini toplu CT programina toplu olarak mi atiyorsunuz?
10'luk bir grup ne kadar surede islem goruyor?
Ceviri yapilmayan sayfa/lar oluyor mu, evetse, onlari sonradan mi isleyip ekliyorsunuz?
Toplu cevirilerde kapaklari islemden geciriyor musunuz, hayir ise nasil disarida birakiyorsunuz ( manuel mi isliyorsunuz, yoksa programa 'haricibirak' dokunuslari mi yaptiniz)?
Tum paylasimlariniz icin con tesekkur ediyorum.
PC hızına ve yazıların çokluğuna göre değişse de, yaklaşık 6 saat sürüyor 10 kitap. Her zaman bu kadar vaktim olmayabilir, PC de boşta olmayabilir, bu aralar yeni oyun çıkmıyor :)
Program skipped images.txt (atlanan resimler) diye bir dosya oluşturuyor, tek tek bakmana gerek kalmıyor, orada yazan sayfaları tekrar programdan geçirip zip'in içine atıyorum.
Baştan kapak vesaireyi zipten silip, programdan geçiriyorum, en son kapakları ziplere geri ekliyorum. Sonra komut isteminde (powershell olmaz) 'ren *.zip *.cbz' komutunu yazıyorum (tırnak yok), tüm zip'leri cbz uzantısı yapıyor, tek komutla.

murats

Onursal Üye
5 Şub 2011
1,566
6,569
Bu basligi gorunce arsive almak icin tum Julia'lari cekmem gerekti :) Hic okumadigim bir seri. Kadin karakteri gorunce yoksa Audrey Hepburn 'lu bir cizgi roman mi varmis diye sormadan edemedim :D
Rasel, tüm Julia'ları (ITA) çektiğiniz pratik bir torrent ya da toplu arşiv linkleri buldunuz mu? Hani Stripzona'daki Nathan Never'lar gibi. Tek tek libgen'den çok zor. Stripzona'da sayı başına mediafire linkleri var ama denemedim, aktif mi? Nereden buldunuz "tum Julia'ları" :)

cekicenim

Yeni Üye
6 Şub 2018
62
617
Rasel, tüm Julia'ları (ITA) çektiğiniz pratik bir torrent ya da toplu arşiv linkleri buldunuz mu? Hani Stripzona'daki Nathan Never'lar gibi. Tek tek libgen'den çok zor. Stripzona'da sayı başına mediafire linkleri var ama denemedim, aktif mi? Nereden buldunuz "tum Julia'ları" :)
Stripzona 298'e kadar var, sadece 215 ve 235 linkleri ölmüş, onlar da mega olduğu için.

murats

Onursal Üye
5 Şub 2011
1,566
6,569
Stripzona 298'e kadar var, sadece 215 ve 235 linkleri ölmüş, onlar da mega olduğu için.
Yani Julia başlığında gördüğüm, tek tek mediafire linkleri koymuşlar her bir mesaj başına 5'er 10'ar şekilde.. Kapaklarıyla.. Aynı yeri diyoruz değil mi?
Evet ise, oradan girişeyim bugün..

Son düzenleme:

rasel

Aktif Üye
12 Kas 2010
303
6,427
Ben Italyanca Julia indirmedim. Buradaki paylasimlardan once bende eksik olan 1-75 arasini forumdan indirdim.