Zagor_Eylül 2021_(Türkçe'ye Çevrildi)_Sayı 674_Ölümsüzler

100bullets

Aktif Üye
7 Eki 2020
180
863
Ben Zagor'da bulabildiğim sayıları renkli okumayı tercih ediyorum. Eğer yoksa siyah beyaz orijinal halini okuyorum. Bu sayıda (önceki iki sayı da dahil) çizimler gerçekten güzel. Tam olarak bilmiyorum ama çizim jargonunda çinileme ve gölgeleme olarak adlandırılan teknikler çok iyi kullanılmış. Renklisi de güzel olur ama bu orijinal hali de renklisini aratmıyor açıkçası. Bazen öyle çizimler (diğer italyan çizgi romanlarını da dahil ediyorum) oluyor ki sadece anahatlar çizilip bırakılıyor sanki. Ayrıntı sıfır.

Diğer taraftan tüm emekleriniz için çok teşekkürler @MİKA . Çevirinin dışında balon içine metin yerleştirmeniz, font kullanımınız gayet iyi. Okurken insanı rahatsız etmiyor. Eğreti durmuyor. Sağolun :)

MİKA

Yeni Üye
7 Mar 2015
85
1,305
Ben Zagor'da bulabildiğim sayıları renkli okumayı tercih ediyorum. Eğer yoksa siyah beyaz orijinal halini okuyorum. Bu sayıda (önceki iki sayı da dahil) çizimler gerçekten güzel. Tam olarak bilmiyorum ama çizim jargonunda çinileme ve gölgeleme olarak adlandırılan teknikler çok iyi kullanılmış. Renklisi de güzel olur ama bu orijinal hali de renklisini aratmıyor açıkçası. Bazen öyle çizimler (diğer italyan çizgi romanlarını da dahil ediyorum) oluyor ki sadece anahatlar çizilip bırakılıyor sanki. Ayrıntı sıfır.

Diğer taraftan tüm emekleriniz için çok teşekkürler @MİKA . Çevirinin dışında balon içine metin yerleştirmeniz, font kullanımınız gayet iyi. Okurken insanı rahatsız etmiyor. Eğreti durmuyor. Sağolun :)
Teşekürler... Aslında font alternatifim olabilse çok daha da iyi olurdu... Ünlemler maalesef kelimenin devamı gibi duruyor... Ama elimdekilerle anca bu kadar.

karlıova

Aktif Üye
9 Ocak 2019
258
1,848
Değerli @MİKA dostum, çevirmek için çok güzel bir macera seçmişsiniz. Hem farklı coğrafyalarda geçmesi hem ilginç görünen konusu ve muhteşem çizimleriyle kalburüstü bir iş. 5 albüm de tamamlanınca keyifle okuyacağım. Emeklerinize teşekkürler, sevgiyle kalın...

Son düzenleme:

cizgicicocuk

Çeviri & Balonlama
9 Haz 2016
852
10,687
Çok teşekkürler. Elinizdeki sayıları tercüme ettikten sonra 672 BIS (Kehanet)'i çevirmeyi düşünür müsünüz?

Font konusunda sevgili @daltas a danışmanızı tavsiye ederim. Sizinde bahsettiğiniz gibi kullanılan fontta sadece ünlem işaretlerinde değil diğer türkçe karakterlerde de sorun var gibi. Örneğin Ç nin noktası sanki fırça ile çizilmiş gibi duruyor.

Ancak ne olursa olsun en sevdiğim çizgi romanlardan biri olan Zagor'un yeni sayılarının böylesine güzel bir şekilde çevrildiğini görmek mutluluk verici. Ellerinize sağlık.

100bullets

Aktif Üye
7 Eki 2020
180
863
Çok teşekkürler. Elinizdeki sayıları tercüme ettikten sonra 672 BIS (Kehanet)'i çevirmeyi düşünür müsünüz?

Font konusunda sevgili @daltas a danışmanızı tavsiye ederim. Sizinde bahsettiğiniz gibi kullanılan fontta sadece ünlem işaretlerinde değil diğer türkçe karakterlerde de sorun var gibi. Örneğin Ç nin noktası sanki fırça ile çizilmiş gibi duruyor.

Ancak ne olursa olsun en sevdiğim çizgi romanlardan biri olan Zagor'un yeni sayılarının böylesine güzel bir şekilde çevrildiğini görmek mutluluk verici. Ellerinize sağlık.
Üstad, isimlerde bir karışıklık olmuş sanırım. 672 BIS Un uomo in fuga olarak geçiyor. Kehanet olan 672 Il presagio çevrilmişti zaten.

Bu arada font için bir öneride bulunmak isterim. Daha önceden Zagor fontu (Türkçe basımlarda) ile ilgili forumda arama yaptığımda Whizbang isimli fonta rastlamıştım.

https://www.cizgidiyari.com/forum/k/font-yardim.154039/

Sn. @daltas paylaşmış.

https://www.cizgidiyari.com/forum/k/turkce-karakter-eklenmis-10-000-font.65049/#post-762006

Gözünüze güzel gelirse kullanabilirsiniz.

Son düzenleme: