BlackBishop
Çeviri & Balonlama

Son düzenleme:
Beğenmenize sevindim. Keşke Like tuşuna basmayı da unutmasaydınız.Oldukça hoş. ve Farklı türlerde.. Hangi AI ile bunlar?
Şimdi resimdeki kaplan istemeden bacağını yaralamış. Sokak müzisyeni olan güzel ablamızda hayvana pansuman yapıp yarayı sarmış. Kendini yapılan iyiliği göz ardı etmeyen kaplan abimiz, müzisyen ablamızın yanından bir daha ayrılmamış ve onun kadim dostu ve koruyucusu olmuş.Harikalar.... hepsi de birbirinden güzel.
Ellerinize sağlık.
Ancak kaplan abinin bacağı neden sargılı anlayamadım.
Bence Satanas ufaktan tadına bakmış kaplanınHarikalar.... hepsi de birbirinden güzel.
Ellerinize sağlık.
Ancak kaplan abinin bacağı neden sargılı anlayamadım.
Kimse elle yapılanla YZ ile yapılanı karşılaştırmıyor ki... Sonuçta Picasso'nun aylarca uğraşarak yaptığını ben ve benim gibiler bilgisayarda 5 dakika da yapıyoruz ve bunları yaparken onların tarz ve tekniklerinden yararlanıyoruz. Hiç birimiz Picasso'nun çırağı bile olamayız.Açık konuşmak gerekirse yapay zeka ile yapılan (özellikle de resim yahut çizgi eserler) bazı şeyleri tasvip etmiyorum. Yanlış anlaşılmasın, takdir ediyor ancak tavsip etmiyorum. Adı üstünde bana tamamen yapay geliyor. Evet beğeni ile seyrediyoruz ancak bu iş çığrından iyice çıkmak üzere. Çizgi romanların bilgisayarda yapılanlarını bile gerçekçilikten uzak bulurum (eski usul karakalem çini vs olacak) Bence alkışlamak yerine bir dakika demeliyiz, ancak sanırım artık çok geç.
Not: Sayın BlackBishop'un paylaşımını kesinlikle eleştirmiyorum. Konunun paylaşımla bir alakası yoktur. Sadece bu yapay zeka ile bazı düşüncelerimi bu vesile ile belirtmek istedim.
Teşekkürler. Teknolojinin adını, eserleriyle birleştirmek, kafada olasılıkları üzerine bilgilendirici oldu bana.Beğenmenize sevindim. Keşke Like tuşuna basmayı da unutmasaydınız.
Kullanılan yapay zeka programı: BING.
Mesaj olumlu ya da olumsuz olabilir. Mesaj beğeniyi gösterecek diye bir kaide yok. LIKE tuşu beğeniyi göstermek için.Teşekkürler. Teknolojinin adını, eserleriyle birleştirmek, kafada olasılıkları üzerine bilgilendirici oldu bana.
Bu arada, bi'şey daha soracağım.
Sizin için, klik ile like atılıp geçilmesi mi daha kıymete sahiptir; yoksa açtığınız başlığa içerikle ilgili beğeninin (yani yine aynı anlamda 'like'ın) yazılı bir mesaj ile yapılması mı daha anlamlıdır?
Meraktan soruyorum..
34 kişinin like tuşuna bastığı başlıkta, ben, yazarak beğenisini sunan, ve başlığa hareket verenler arasında ilk 5'teyim de.
Şu anda bile yazıyla like eden, iltifat eden toplam 6 kişiyiz.
Eğer like tuşuna basmak daha kıymetliyse sizin için, bundan sonra dikkat edeceğim de..
Yapım süreci kolay. Açıklama kısmına birkaç kelime ya da birkaç cümle giriyorsunuz. Oluştur tuşuna basıyorsunuz. Bilgisayar resimleri oluştururken ortaya ilginç şeyler çıksın diye siz Rab'bime bir Fatiha okuyorsunuz. Ardından ayağa kalkıp etrafınızda bir kere dönüp, havaya sıçrayıp topuklarınızı 3 kere vuruyorsunuz.Hepsi ayrı ayrı güzel.
Yapım süreciyle ilgili bilgi verebilir misiniz?
Kimse elle yapılanla YZ ile yapılanı karşılaştırmıyor ki... Sonuçta Picasso'nun aylarca uğraşarak yaptığını ben ve benim gibiler bilgisayarda 5 dakika da yapıyoruz ve bunları yaparken onların tarz ve tekniklerinden yararlanıyoruz. Hiç birimiz Picasso'nun çırağı bile olamayız.
Ama sizin mantığınızda büyük bir hata var. Eskiden halılar elde örülürdü. Şimdi ise hepsi bilgisayarlı (CNC) makinalarda üretiliyor ve kimse makinalarda yapılan yapay, biz bunları kullanmayız, illa da elde örülmeli demiyor. Elde üretilen halı hala daha kıymetli ama daha çok kullanılan makinalardan çıkan. YZ ile de aynı olay olacak. Elle yazılan senaryo daha kıymetli olacak, elle yapılan resim daha kıymetli olacak ama zamanla YZ ile yapılan sayısı çok daha fazla olacak.
Bu tür konular için dünya genelinde Creative kelimesi kullanılıyor. Creative, yaratıcı veya yaratım gibi anlamlara geliyor. Burada kast edilen hayal gücüyle, sanatsal ilhamla bir şeyler yaratmak. Kısacası sizin hassasiyetinizi anladım ama ben sadece hemen herkes gibi yaygın kullanımı kullandım.Gerçekten ilginç resimler, ellerinize emeğinize sağlık. Müsaadenizle ben konuya farklı bir açıdan bakmak istiyorum. Konu başlığı "Yapay Zeka ile resim yaratma denemeleri..." ile ilgili. Dilimizde "yaratma" kelimesi tek bir anlamda kullanılır. İnsan resim yapabilir, resim çizebilir, resim oluşturabilir, fakat resim yaratamaz! Resim yaratma yazıldığı zaman farklı anlama gider, üstadım keşke "yaratma" yerine güzel Türkçemizde olan diğer kelimelerden birini kullanmış olsaydınız.
Bende yapay buluyorum diyorum, aynen halıları da yapay bulduğum gibi. Ha yapay yani bilgisayarda yapılan halıları kullanmıyor muyum kullanıyorum. Bende bir mantık hatası yok, mantık hatası sizde. Verdiğiniz örnek bile mantık hatası. Sonuçta halıyı fiziksel olarak kullanıyoruz ancak bir resme sadece bakabiliriz. Bence siz yapay zeka üretimi resimlerle ilgili sözlerime kendinize eleştiri ya da beğenmeme olarak algıladınız. (ki bu da umurumda değildir ayrıca)
Ben sizi anladım da siz anlamak istememişsiniz. Yapay ya da değil bu gelecek. Ayrıca yapay zeka ile sadece resim mi yapılıyor? Elle tutulacak tonla şey de yapılıyor. Bekle yakında yapay zekalı 3D yazıcılarda gelecekBende yapay buluyorum diyorum, aynen halıları da yapay bulduğum gibi. Ha yapay yani bilgisayarda yapılan halıları kullanmıyor muyum kullanıyorum. Bende bir mantık hatası yok, mantık hatası sizde. Verdiğiniz örnek bile mantık hatası. Sonuçta halıyı fiziksel olarak kullanıyoruz ancak bir resme sadece bakabiliriz. Bence siz yapay zeka üretimi resimlerle ilgili sözlerime kendinize eleştiri ya da beğenmeme olarak algıladınız. (ki bu da umurumda değildir ayrıca)Size elle tutulacak bol bol şeyler verecekler. Şimdi siz onları da yapay bulacaksınız ama bir yandan da kullanacaksınız
![]()
Çok alıngansın dostum. Buna sen haklısın, ben haksızım demeyelim. Herkesin özgür iradesi var ve kendi düşüncesi var diyelim. Herkes kendine göre haklı olsunHe ben anlamak istemedimTamam sen haklısın. Tüm sözlerimi geri alıyorum
Konuyu burada kapatıyorum.
Alıngan ben değilim sensin, bunca yazdığından belli oluyor. Bende size yapay bir hayat dilerim.Çok alıngansın dostum. Buna sen haklısın, ben haksızım demeyelim. Herkesin özgür iradesi var ve kendi düşüncesi var diyelim. Herkes kendine göre haklı olsunSize mutlu bir hayat dilerim
![]()