Ücretsiz Yapay Zeka ile comic-translate Programı Anlatımı

rasel

Aktif Üye
12 Kas 2010
498
12,839
Bu konu biraz enteresan. Çünkü bugün özellikle dikkat ettim, üzerinde çalıştığım dosyaların bir çok sayfası PNG formatlı resimlerden oluşsa da, hiç birisinde balon silme işleminden sonra iz kalmadı, silme işlemini tertemiz gerçekleştirdi. Ya bendeki PNG’lerde Alfa kanalı yok, ya da sorun başka bir şeyden de kaynaklanıyor olabilir.
Sadece alfa kanali degil, 1 bit PNG'leri de isleyemiyormus (2 renk, siyah ve beyaz var resimde sadece).

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,751
86,736
hiçbiryerde :)
dostlar merhaba çeviri sırasında okul hastane bar gibi yer yazı larının çevrilmemesi için özel bir işlem var mı sadece balon içleri çevirse...
işlem bitince, programı kapatmadan manuel moda alıp, sol üstteki geri tuşuna üst üste basarak ilk konuma alıyorum, ilk sekmeye tıklayıp, bahsedilen tabela vb işaretlenen kısımları programdaki "sil" işareti ile kaldırıp, balonları da tek tek düzelterek bitiriyorum o sayfayı.

Bu arada, balondaki yazıları düzeltirken "yazı çerçevesini" büyütüp küçültebiliyoruz, önce bunun mümkün olmadığını sanmıştım ama sevgili @murats 'ın uyarısıyla mümkün olduğunu öğrendim.

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,751
86,736
hiçbiryerde :)
Ayarların yeri değişmiş, eskisi gibi kalması için yenisini (exe olanı) kurma.
Kurarsan yenisinde translator olarak custom seçmeli, advanced'da custom alanına, ilk sıra deepsek api key'in, ikinci: , üçüncü: deepseek-chat
İşyerindeki bilgisayara yeni linkten kurdum programı.
üye olup olmadığımı hatırlamıyorum 😅 ama bir sorun olmadan çalıştı.
Translator- çeviri için önceden üye olduğum deepseep APİ için sevgili @cekicenim 'in önerdiği gibi advanced'da custom alanına, ilk sıra deepsek api key'in, ikinci: , üçüncü: deepseek-chat, yazdım. Bir iki kez hata verdi, verdiği hata yazısını CHATGPT'ye okuttum, yolu gösterdi her defasında, olmadığında illa ki doğru yolu buluyor.

certem

Kıdemli Üye
22 Ağu 2011
636
6,006
dostlar merhaba çeviri sırasında okul hastane bar gibi yer yazı larının çevrilmemesi için özel bir işlem var mı sadece balon içleri çevirse...
Pratik çözüm olarak, Kaynak dil alanında ne yazıyorsa Türkçe kutusuna da onu yazmak geliyor. Ama el ve zaman alan işler bunlar.
Efekt seslerinin çoğunu da çevirmeye yelteniyor😂

cekicenim

Aktif Üye
Yeni Üye
6 Şub 2018
152
1,971
Bazıları yapay zeka çevirilerini bir yarışa çevirmeye çalışıyor. Bu bir yarış değil. Benim babam, kimsenin babasını döver mi, dövmez mi? Önemi var mı? Kendi kullanımımız için Türkiye'de yayınlanmayan, belki de hiç yayınlanmayacak kitapları hatasıyla, kusuru ile çevirmişiz, bunu da en baştan belirtmişiz, kandırmaca da yok. İsteyenler faydalansın diye de foruma eklemişiz. Fena mı etmişiz?

thorgal

Kıdemli Üye
18 Ocak 2018
592
2,188
İstanbul
Bazıları yapay zeka çevirilerini bir yarışa çevirmeye çalışıyor. Bu bir yarış değil. Benim babam, kimsenin babasını döver mi, dövmez mi? Önemi var mı? Kendi kullanımımız için Türkiye'de yayınlanmayan, belki de hiç yayınlanmayacak kitapları hatasıyla, kusuru ile çevirmişiz, bunu da en baştan belirtmişiz, kandırmaca da yok. İsteyenler faydalansın diye de foruma eklemişiz. Fena mı etmişiz?
@cekicenim @rasel @certem @altay1944 dostlarım, emeğinize sağlık 👏 👏 👏 👏 Çabalarınız ve katkılarınız ÇOK DEĞERLİ çok teşekkür ediyorum.
Şahsen yeni teknolojiyi anlamaya çalışıyorum. CT uygulamasını indirdim; ara ara deniyorum, ama sonuçta emekli biri olarak gelirim kısıtlı maalesef...
Şimdilik sadece sizleri takip edebiliyorum. Gereksiz polemiğe girmek istemiyorum. Söz var ... ile başlayan atasözümüz ile anlatılabilir.
Bu foruma girdiğimden beri Çeviri ve Balonlama işini harika yapan başta en güncel olarak @daltas @orpa @altan @esattr üstadlarımıza ayrıca adlarını yazamadığım için unuttuğumu sanmalarını istemediğim bu çerçeve de bu siteye emek harcayan tüm üstadlarımıza müteşekkirim 🙏🙏🙏🙏
Hepiniz iyi ki varsınız 🧿🧿🧿🧿

certem

Kıdemli Üye
22 Ağu 2011
636
6,006
Merhabalar,
Dünden beri CT programında Font’larla ilgili bir sorun yaşıyorum;
Normalde program çalışırken, uarlamada hangi fontu ve hangi font ebadını vermişsek program bunu kullanıyordu.
abir önceki gece verdiğim tercümeyi sabah kontrol ettiğimde bambaşka font ve büyüklüklerde kullandığını gördüm.
Yaptığım testlerden sonra, programın uyarlamada verdiğim font ayarlarından ziyade, CT açıldığında sağ taraftaki manuel kullanım için ayrılan bölümdeki font kutusunda görülen font ve ayarlar ne
ise, onu kullandığını gördüm. Ve buradaki ayarlarda CT programını her kapatıp açtığımda kafasına göre değişiyor.
Ben programı hala Powershell komut ekranıyla kullanıyorum. Ve hiç bir güncellemesini de yapmadım.
Sorunun sebebini ve/ya çözümünü bilen destek verirse sevinirim. Es kaza tercümeyi başlatmadan o bölümü kontrol etmezsem gol yiyorum😂

cekicenim

Aktif Üye
Yeni Üye
6 Şub 2018
152
1,971
Merhabalar,
Dünden beri CT programında Font’larla ilgili bir sorun yaşıyorum;
Normalde program çalışırken, uarlamada hangi fontu ve hangi font ebadını vermişsek program bunu kullanıyordu.
abir önceki gece verdiğim tercümeyi sabah kontrol ettiğimde bambaşka font ve büyüklüklerde kullandığını gördüm.
Yaptığım testlerden sonra, programın uyarlamada verdiğim font ayarlarından ziyade, CT açıldığında sağ taraftaki manuel kullanım için ayrılan bölümdeki font kutusunda görülen font ve ayarlar ne
ise, onu kullandığını gördüm. Ve buradaki ayarlarda CT programını her kapatıp açtığımda kafasına göre değişiyor.
Ben programı hala Powershell komut ekranıyla kullanıyorum. Ve hiç bir güncellemesini de yapmadım.
Sorunun sebebini ve/ya çözümünü bilen destek verirse sevinirim. Es kaza tercümeyi başlatmadan o bölümü kontrol etmezsem gol yiyorum😂
Ayarlar, text rendering'de kendi fontunu yükleyip, boyut seçersen garanti oluyor.

certem

Kıdemli Üye
22 Ağu 2011
636
6,006
Ayarlar, text rendering'de kendi fontunu yükleyip, boyut seçersen garanti oluyor.
O ayarli zaten Sn Cekicenim. Hem de Sn Daltas’ın Tex Remastered fontu ayarlı. CT’yi kapatıp açınca , gidip oradan almak yerine manuel modun ayarlarındakini alıyor. Oradakini de her yeniden açışta kafasına göre getiriyor…
Sorun büyük değil, ama manuel tarafı da ayarlamayı unutursan farkedene kadar fırına girenler yanıyor🤗

Son düzenleme:

cekicenim

Aktif Üye
Yeni Üye
6 Şub 2018
152
1,971
O ayarli zaten Sn Cekicenim. Hem de Sn Daltas’ın Tex Remastered fontu ayarlı. CT,yi kapatıp açınca , gidip oradan almak yerine manuel moddaki ayralardakini alıyor. Oradakini de her yeniden açıştakafasına göre getiriyor…
Sorun büyük değil, ama manuel tarafı da ayarlamayı unutursan farkedene kadar fırına girenler yanıyor🤗
Programın öyle bir sorunu var. Arada kontrol ediyorum, özellikle güncellemelerden sonra.

Son düzenleme: