Ücretsiz Yapay Zeka ile comic-translate Programı Anlatımı

rasel

Aktif Üye
12 Kas 2010
463
11,247
Bu konu biraz enteresan. Çünkü bugün özellikle dikkat ettim, üzerinde çalıştığım dosyaların bir çok sayfası PNG formatlı resimlerden oluşsa da, hiç birisinde balon silme işleminden sonra iz kalmadı, silme işlemini tertemiz gerçekleştirdi. Ya bendeki PNG’lerde Alfa kanalı yok, ya da sorun başka bir şeyden de kaynaklanıyor olabilir.
Sadece alfa kanali degil, 1 bit PNG'leri de isleyemiyormus (2 renk, siyah ve beyaz var resimde sadece).

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,740
86,644
hiçbiryerde :)
dostlar merhaba çeviri sırasında okul hastane bar gibi yer yazı larının çevrilmemesi için özel bir işlem var mı sadece balon içleri çevirse...
işlem bitince, programı kapatmadan manuel moda alıp, sol üstteki geri tuşuna üst üste basarak ilk konuma alıyorum, ilk sekmeye tıklayıp, bahsedilen tabela vb işaretlenen kısımları programdaki "sil" işareti ile kaldırıp, balonları da tek tek düzelterek bitiriyorum o sayfayı.

Bu arada, balondaki yazıları düzeltirken "yazı çerçevesini" büyütüp küçültebiliyoruz, önce bunun mümkün olmadığını sanmıştım ama sevgili @murats 'ın uyarısıyla mümkün olduğunu öğrendim.

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,740
86,644
hiçbiryerde :)
Ayarların yeri değişmiş, eskisi gibi kalması için yenisini (exe olanı) kurma.
Kurarsan yenisinde translator olarak custom seçmeli, advanced'da custom alanına, ilk sıra deepsek api key'in, ikinci: , üçüncü: deepseek-chat
İşyerindeki bilgisayara yeni linkten kurdum programı.
üye olup olmadığımı hatırlamıyorum 😅 ama bir sorun olmadan çalıştı.
Translator- çeviri için önceden üye olduğum deepseep APİ için sevgili @cekicenim 'in önerdiği gibi advanced'da custom alanına, ilk sıra deepsek api key'in, ikinci: , üçüncü: deepseek-chat, yazdım. Bir iki kez hata verdi, verdiği hata yazısını CHATGPT'ye okuttum, yolu gösterdi her defasında, olmadığında illa ki doğru yolu buluyor.

certem

Kıdemli Üye
22 Ağu 2011
609
5,745
dostlar merhaba çeviri sırasında okul hastane bar gibi yer yazı larının çevrilmemesi için özel bir işlem var mı sadece balon içleri çevirse...
Pratik çözüm olarak, Kaynak dil alanında ne yazıyorsa Türkçe kutusuna da onu yazmak geliyor. Ama el ve zaman alan işler bunlar.
Efekt seslerinin çoğunu da çevirmeye yelteniyor😂