Ücretsiz Yapay Zeka ile comic-translate Programı Anlatımı

certem

Kıdemli Üye
22 Ağu 2011
567
5,276
Merhabalar yeniden,
Şöyle yaptım;
-Pyhon 3.14 versiyonunu kaldırdım ( uninstall varmış), ayrıca Launchpad’i de varmış 3.14’ün onu da programlardan sildim,
3.12’yi yükledim.
Comic Translate (CT)’i açmaya çalıştığımda yine gitti 3.14’le ilgili bir program aradı, o dosyayı bulup notepad’de 3.14’ü 3.12 yapmama rağmen bu sefer “ exe dosyasını bulamıyorum“ hatası verdi.
CT‘yi yeniden yükle dediğimde, zaten var dedi.
bunun üstüne CT klasörünü tamamen sildim,
CT’yi Github‘dan 3.12’ye uygun olarak yeniden clone’ladım ,ve açıklamada belirttiğiniz sonraki komutları girdim.
ÇALIŞTI🤗
Hazırlanıp çıkmam lazım, ama beni uğraştırdı.
Yarın sağlam kafayla bir kaç sayfa tercüme testleri yapacağım.
Destek bilgileriniz için teşekkür ederim.

Son düzenleme:

yolbulduran

Onursal Üye
16 Nis 2011
421
1,328
Sn Cekicenim merhaba,
Yukatıda sıraladığınız Python, Git, UV ve comic-translate’lerin hepsini yükledim, çalıştıramadım.
Sakin kafayla bir daha incelediğim de sizin Python 3.12 versiyonunuzu açıkça belirtmenize rağmen, ben sitedeki güncel olsn 3.14 versiyonunu yüklemişim bilgisayara, diğerleri de bunun üstüne yüklenmiş.
Buradan 3.12’ye dönüş var mıdır, yoksa bırakayım dağınık mı kalsın😂
Not: Windows da 3.14’ü uninstall yapacak komut yok, ya da ben bilmiyoum.
Not: 3.12’ yi, 3’14’ü silmeden kursam ( git, UV ve CT varken) sorun olur mu?
sakalım yok ki. https://www.cizgidiyari.com/forum/k...ranslate-programi-anlatimi.188160/post-845046

https://www.cizgidiyari.com/forum/k/the-man-who-invented-the-world.187988/post-844795

yukarıdaki komutla comic translate'i çalıştırıyorsanız, işletim sistemine kurduğunuz python versiyonunun hiç bir önemi yok. uv, kısaca, bulunduğu klasörün altında .venv klasörünün içindeki python versiyonu ne ise onu çalıştırır. .venv klasörü de özellikle içini görmeye çalışmazsanız size görünmez, belki de bu nedenle sistemdeki python'u kullandığınızı zannediyor olabilirsiniz.

Son düzenleme:

certem

Kıdemli Üye
22 Ağu 2011
567
5,276
sakalım yok ki. https://www.cizgidiyari.com/forum/k...ranslate-programi-anlatimi.188160/post-845046

https://www.cizgidiyari.com/forum/k/the-man-who-invented-the-world.187988/post-844795

yukarıdaki komutla comic translate'i çalıştırıyorsanız, işletim sistemine kurduğunuz python versiyonunun hiç bir önemi yok. uv, kısaca, bulunduğu klasörün altında .venv klasörünün içindeki python versiyonu ne ise onu çalıştırır. .venv klasörü de özellikle içini görmeye çalışmazsanız size görünmez, belki de bu nedenle sistemdeki python'u kullandığınızı zannediyor olabilirsiniz.
Sn Yolbulduran,
Sitemlerinizde elbette haklısınız.
Ama Teknoloji hepimize aynı mesafede değil. Ben ERP kökenli birisiyim. Dolayısıyla Python, UV ve benzeri diller/ programlar bana Çince kadar uzak🤗
Ama kendimi öğrenmeye, anlamaya zorluyorum😎
UV ile ilgili daha fazla bilgi edineceğim.
Yarın API konusunu da çözersem 24 saat içinde kendi açımdan başarılı bir performans gösterdiğimi düşüneceğim.
Not; Bu konulara girme sebebim sadece İtalyan ÇR yani Fumettiler, özellikle de Nathan Never.
Yoksa Comics e BD’lerle ilgili bir sorunum yok🙃

Şu UV bilgi dökümanını da paylaşmak isterim;

Son düzenleme:

yolbulduran

Onursal Üye
16 Nis 2011
421
1,328
veribilimiokulu sitesi, "uv github repo" sunu kaynak gösterdiği halde ( ) .venv klasöründen ve "uv run" komutundan bahsetmemiş. oysa ki github repo'da bu iki temel özellik açıklanıyor. bu sebeple kaynak gösterdiğiniz Türkçe siteye tek başına güvenmemenizi ve venv mantığını da ayrıca çalışmanızı öneririm.

Yazdıklarımı bir sitem olarak değil, sizlerin geçtiğiniz yollardan geçtiğim için, bir öneri olarak düşünün. Çünkü biliyorum ki, bu anlar, bazen ya hep, ya da hiç meselesine dönüşüp insanları küstürebiliyor.

yolbulduran

Onursal Üye
16 Nis 2011
421
1,328
bir not daha,
git kullanımı da aslında zor olabilir, bunu yapamadıysanız da kurulumdan vazgeçmeyin
sadece comic translate kurulumu için git kurmaya gerek olmayabilir.
git clone
komutunu kullanmak yerine github sitesiden, ilgili klasörü zip'li biçimde download edip, un-zip yaptıktan sonra üzerinde çalışabilirsiniz.
dez-avantajı ise güncelleme yapmak gerektiğinde, sadece güncellenen dosyaların otomatik çekilmesi yerine bütün klasörü (github repo) indirmek gerekir.

certem

Kıdemli Üye
22 Ağu 2011
567
5,276
bir not daha,
git kullanımı da aslında zor olabilir, bunu yapamadıysanız da kurulumdan vazgeçmeyin
sadece comic translate kurulumu için git kurmaya gerek olmayabilir.

komutunu kullanmak yerine github sitesiden, ilgili klasörü zip'li biçimde download edip, un-zip yaptıktan sonra üzerinde çalışabilirsiniz.
dez-avantajı ise güncelleme yapmak gerektiğinde, sadece güncellenen dosyaların otomatik çekilmesi yerine bütün klasörü (github repo) indirmek gerekir.
Merhaba,
CT’nin ana ekranını gördükten sonra akşam progrramım için dışarı çıkmıştım. Saat 23:00 gibi geldikten sonra ogkalu2’nin forumlarda yazdıklarını, diper ÇR çeviri programlarının CT ile kıyaslanmalarını,
Python, UV, CT hakkında bulabildiğim yazı ve yorumları okuyup konuyu kavramaya çalışıyorum. Son olarak da API anahtarları ve DeepL’in fiyatlandırmalarını inceledim. Yarınki programlarımı hallettikten sonra akşam CT’ye mesai ayırmak istiyorum.
Zaman bulamazsam pazartesiye kalacak
Söylemeden geçemeyeceğim: ” uv run comic.py“ komutunu yazıp CT‘nin başlangıç penceresini ekranda görünce çocuklar gibi sevindim.
Bakalım yarın neyle karşılaşacağım🙃
Yorulmadan bilgi paylaşan ve destek aktaran herkese teşekkür ediyorum.

cizgicicocuk

Çeviri & Balonlama
9 Haz 2016
758
9,756
Merhaba
comic-translate'in katman(layer) destekli resim formatlarında çıktı vermemesi en büyük eksiği. Bu konuda bir tartışma açılmış ancak yeterli oyu almamış gözüküyor. Sizlerden ricam eğer github kullanıcınız varsa (ya da oy vermek için bir hesap açabilirseniz) mesajlara oy vererek öne çıkarabilir misiniz?

PSD desteğiyle bu program tam bir profesyonel çeviri ve balonlama aracına dönüşür. Yazı tipi tuhaf görünüyorsa, aralıklar bozuksa, farklı font ya da efekt eklemek istersek katmanı alıp düzenleyebiliriz. Tüm sayfayı yeniden üretmeye gerek kalmaz.

Şu anda en çok oy alan tartışma 6 oya sahip. PSD isteği ise 3 oyda. Eğer biz 20+ oy ekleyebilirsek belki bu özellik ileride eklenebilir.

Teşekkürler

cekicenim

Yeni Üye
6 Şub 2018
80
785
Bütün bunlar gerekmiyor artık. Windows ve Mac exe versiyonunu çıkarmışlar. Sıcak sıcak, daha 1 saat olmamış çıkalı.
İndir, yükle, çalıştır, bu kadar (185 mb):
Direk çalıştırabildiği için performansı da oldukça artmış.

Son düzenleme:

cizgicicocuk

Çeviri & Balonlama
9 Haz 2016
758
9,756
Merhaba
comic-translate'in katman(layer) destekli resim formatlarında çıktı vermemesi en büyük eksiği. Bu konuda bir tartışma açılmış ancak yeterli oyu almamış gözüküyor. Sizlerden ricam eğer github kullanıcınız varsa (ya da oy vermek için bir hesap açabilirseniz) mesajlara oy vererek öne çıkarabilir misiniz?

PSD desteğiyle bu program tam bir profesyonel çeviri ve balonlama aracına dönüşür. Yazı tipi tuhaf görünüyorsa, aralıklar bozuksa, farklı font ya da efekt eklemek istersek katmanı alıp düzenleyebiliriz. Tüm sayfayı yeniden üretmeye gerek kalmaz.

Şu anda en çok oy alan tartışma 6 oya sahip. PSD isteği ise 3 oyda. Eğer biz 20+ oy ekleyebilirsek belki bu özellik ileride eklenebilir.

Teşekkürler
Malesef PSD ye hayır dedi. Programı yazan ogkalu2 konuya YZ çevirisi:

PSD güzel olurdu, ancak bu özel (proprietary) bir dosya formatı. Düzenlenebilir metnin bir katman olarak bulunduğu PSD’yi, platformlar arası şekilde dışa aktarmak neredeyse imkânsız; bu olmadan da bununla uğraşmanın pek bir anlamını görmüyorum. Belki arayüze katmanlar ekleyebilirim (tasarım gereği her şey zaten katmanlı). Tahribatsız (non-destructive) düzenlemeye doğal ve kullanımı kolay bir deneyim sunan, Photoshop’un sadeleştirilmiş bir sürümü gibi.

cekicenim

Yeni Üye
6 Şub 2018
80
785
üstad 404 error verdi yeni
bir link mümkün mü
Direk link yerine, download sayfasının linkini vereyim, böylece her seferinde yeni sürüm indirilebilir:
Yeni sürümlerde kırpıyorlar programı, seçenekleri azaltıyorlar, kendi ücretli servislerine üye olunabilmesi için. Hala custom ile deepseek vesaire eklenebiliyor, ama onu da kaldırıp, kaldırmayacakları garanti değil. 2.5'da eski sürüm ayarlarını görüyordu, 2.6'da onu da kaldırmışlar, sadece custom kalmış.

Son düzenleme:

certem

Kıdemli Üye
22 Ağu 2011
567
5,276
2.6.0 versiyonu cikti. Setup dosyalarini EXE yapmis. Bu link'den takip edebilirsiniz:

program gittikce parali olma yoluna dogru gidiyor gibime geldi...
Sn Rasel , Sn Cekicenim merhaba,
Ben CT kurulumu öncesi powershell’den python, UV, sonrasında da CT kurarak yapmıştım.
  • Şimdi programın güncel halini kurmak isediğimde, son sürümün Win için exe dosyasını indirip çalıştırırsam, programlar birbirine girer mi? Girerse, CT’nin güncellemeleri için ne yapmam lazım?
  • Başka bir bilgisayara, python, UV yüklemeden mi, bu son sürüm CT exe dosyasını indirip kuruyoruz, yoksa yine de önce o iki programı yüklemem gerekir mi?
Şuradaki linkte bir fiyatlandırma görüyorum, ama ben zaten Deepseek ücretli terdümesini kullanıyorum. CT he durumda bizden aşağıdaki linkteki ücretlerden birisini isteyecek mi, ne dersiniz?

Selamlar,

cekicenim

Yeni Üye
6 Şub 2018
80
785
Sn Rasel , Sn Cekicenim merhaba,
Ben CT kurulumu öncesi powershell’den python, UV, sonrasında da CT kurarak yapmıştım.
  • Şimdi programın güncel halini kurmak isediğimde, son sürümün Win için exe dosyasını indirip çalıştırırsam, programlar birbirine girer mi? Girerse, CT’nin güncellemeleri için ne yapmam lazım?
  • Başka bir bilgisayara, python, UV yüklemeden mi, bu son sürüm CT exe dosyasını indirip kuruyoruz, yoksa yine de önce o iki programı yüklemem gerekir mi?
Şuradaki linkte bir fiyatlandırma görüyorum, ama ben zaten Deepseek ücretli terdümesini kullanıyorum. CT he durumda bizden aşağıdaki linkteki ücretlerden birisini isteyecek mi, ne dersiniz?

Selamlar,
Ayarların yeri değişmiş, eskisi gibi kalması için yenisini (exe olanı) kurma.
Kurarsan yenisinde translator olarak custom seçmeli, advanced'da custom alanına, ilk sıra deepsek api key'in, ikinci: , üçüncü: deepseek-chat

rasel

Aktif Üye
12 Kas 2010
364
7,967
.exe versiyon derlenmis hali oldugu icin programlar birbirine girmez. Kaynak kodu da programin dizini icinde "git pull" yaparak guncelleyebilirsiniz. Tercih sizin.

Programin kendi sagladigi servisi kullanmak zorunda degilsiniz (simdilik). Sadece uye olmanizi istiyor yeni versiyonda. Yine custom api ayri altinda deepseek ayarlarinizi girebiliyorsunuz.

certem

Kıdemli Üye
22 Ağu 2011
567
5,276
.exe versiyon derlenmis hali oldugu icin programlar birbirine girmez. Kaynak kodu da programin dizini icinde "git pull" yaparak guncelleyebilirsiniz. Tercih sizin.

Programin kendi sagladigi servisi kullanmak zorunda degilsiniz (simdilik). Sadece uye olmanizi istiyor yeni versiyonda. Yine custom api ayri altinda deepseek ayarlarinizi girebiliyorsunuz.
Guncelleme için şu komutu yazmam yeterli mi?

git pull
uv init --python 3.12 (Note: only run this line if you did not use uv for the first time installation)
uv add -r requirements.txt --compile-bytecode

certem

Kıdemli Üye
22 Ağu 2011
567
5,276
git pull
uv add -r requirements.txt --compile-bytecode
Bu akşamın son iki destek sorusunu soruyor ve akşam seansını kapatıyorum🙃
  • Bu güncelleme programını ne zaman çalıştırmak mantıklı olur, her yeni exe versiyonu çıktıkça mı yoksa başka bir peryotta mı?
  • Exe versiyonlu CT, Kayank Kodlu haline göre % ne kadar hızlı, ölçebilen var mı? Kullandığım Kaynak Kodlu CT, benim notebook’da, 95 sayfalık siyah beyaz Fumetti’yi kabaca 90 dakikada işliyor.
Bu da gerçekten uzun bir süre. Exe versiyon çok daha kısa sürede işliyorsa ona geçeyim.
Kafanızı yeterince şişirdim. Cevaplar için şimdiden teşekkürler,
iyi akşamlar.

cekicenim

Yeni Üye
6 Şub 2018
80
785
Bu akşamın son iki destek sorusunu soruyor ve akşam seansını kapatıyorum🙃
  • Bu güncelleme programını ne zaman çalıştırmak mantıklı olur, her yeni exe versiyonu çıktıkça mı yoksa başka bir peryotta mı?
  • Exe versiyonlu CT, Kayank Kodlu haline göre % ne kadar hızlı, ölçebilen var mı? Kullandığım Kaynak Kodlu CT, benim notebook’da, 95 sayfalık siyah beyaz Fumetti’yi kabaca 90 dakikada işliyor.
Bu da gerçekten uzun bir süre. Exe versiyon çok daha kısa sürede işliyorsa ona geçeyim.
Kafanızı yeterince şişirdim. Cevaplar için şimdiden teşekkürler,
iyi akşamlar.
2 pc ile çeviriyordum, 1 tanesi çevirmiyor artık, ayarları mahvetmişler. Bu programın işi bitmiş olabilir, fakat açık kaynaklı olduğu için birisi fork'unu çıkarmış, yani kopyası ama eskisinde olan yerleri geri getirmiş. link burada dursun, bu program tamamen kullanılmaz hale gelirse fork'unu çekeriz.

rasel

Aktif Üye
12 Kas 2010
364
7,967
Programin derlenmis hali ile kaynak kodlu halinin hiz farkini ayni donanimda hissetmezsiniz. En cok sure alan kisimlar YZ modellerini calistirma kisimlari. Programi radikal hizlandirmak icin bol vram'i olan bir nvidia grafik kartli sistemde calistirmalisiniz.

Ben de programda epey kendimce degisiklik yaptim. O yuzden her yeni versiyonda kendi versiyonum ile merge ediyorum kaynak kodlarini. Yeni versiyonda silinen advanced api ayarlarini merge etmedim ama yapilan iyilestirmeleri de bendeki programa ekledim. Ben boyle ilerleyecegim bundan sonra maalesef. Programcinin da bu isten para kazanma istegini anliyorum. O da kazanacak ve daha iyi isler yapacak.

Su anda bu programda kullanilan PyTorch kutuphanesi sadece Nvidia'larda %100 calisiyor. Mac MPS'lere henuz %100 destek vermiyor. O yuzden bu program en hizli nvidia grafik kartli bir sistemde calisir. Ne kadar cok VRAM'i olursa, o kadar iyi.