Stern.5 - Sadece Bir Formalite - Türkçe Çeviri

pam

Çeviri & Balonlama
27 Kas 2009
301
4,554
Merhaba arkadaşlar,
Daha önce ilk dört macerasını paylaştığım Frédéric Maffre ve Julien Maffre'nin "Stern" serisinin beşinci ve son kitabını çevirdim ve balonladım.
Kitabın Fransızca metnini çıkaran sn @jeffrey e teşekkür ederim.

"Cenaze levazımatçısı Elijah Stern'in yalnız ve sakin bir hayat sürdüğü bu renkli şehire yerleşmesinin üzerinden neredeyse bir yıl geçmiştir.
Fakat dönemin şiddetinden kaçamayan ve kendi vicdanıyla yüzleşmek zorunda kalan Stern, ters giden bir soygunun ardından kendini içinden çıkılmaz, şeytani bir olaylar zincirinin içinde bulur..."

Vahşi batıda Edgar Allan Poe tipli, kendi halinde bir cenaze levazımatçısı, tam bir anti kahraman. Yine bir çok aykırı karakteriyle keyifli bir öykü güzel çizgi ve renklerle anlatılmış.

Umarım beğenirsiniz. Keyifli okumalar...

jgLlgo.jpg

haziran

Süper Üye
19 Ocak 2010
1,871
5,932
İlk 4 sayıyı büyük keyifle okudum. Çok teşekkür ederim emekleriniz, paylaşımınız için :)

• Like
Tepkiler: pam

dartanyan66

Yeni Üye
23 Mar 2019
10
17
Harika bir seriydi. Çok farklı bir western macerası yaşadık sayenizde. Ellerinize sağlık. Final hayli hüzünlüydü, ancak her son Türk filmlerindeki gibi mutlu olmuyor maalesef.

• Like

karlıova

Aktif Üye
9 Ocak 2019
176
1,156
Bravo @pam , Türk BDseverleri en seçkin BD serileriyle tanıştırıyorsunuz ve başladığınız serileri istikrarla tamamlıyorsunuz. Bu seriden sonra yine bir Westernle dino Fumetticiler damarını da işlemek isterseniz aşağıdaki iki seriyi hem senaryo hem desenlerin çekiciliği açısından önerebilirim

(Bocquet / Anlor)​

Stern kadar derinlikli olmasa da aksiyonu bol, kahramanlarını aykırı kadın karakterlerin oluşturduğu eğlenceli bir seri.

Six (Pelaez / Casado)

Şimdiye dek 2 albüm yayınlandı, 3.cüsü yolda. Bu da vahşi batıda hazine peşinde koşan bir grup anti kahramanın dinamik ve sert sayılabilecek hikayesi. Görsellik muhteşem.

Bu arada, son yılların en başarılı Western BD çalışmalarından Dorison ve Ralph Meyer'in Undertaker serisi de Çizgi Diyarında çevrilmedi. Ancak biraz araştırdığımda ilk 7 albümün Türkçe'ye çevrilmiş olduğunu gördüm. Merak edenler aşağıdaki linkten ulaşabilir

Son bir nokta, Stern serisini okuyup bitirenler hayıflanmasın. Seri bitmiş değil devam edecek. Yaratıcılarla yapılan röportajdan anlaşıldığı kadarıyla 10 albüm kadar düşünülmüş ilk etapta yayıncı Dargaud ile. Maffre kardeşler her albümde bağımsız bir macera işledikleri için yeni bir orijinal fikir peşindedirler muhtemelen.

La série est prévue en combien de tomes ?

On ne sait pas, tant qu’il y a de l’inspiration, et des lecteurs, on continue. On aimerait bien une dizaine de tomes. On a une quinzaine de genres différents qu’on a listée. Et on a prévu avec l’éditeur que lorsqu’on décidera de clôturer la série, on le fera proprement et on prendra le temps de bien terminer l’histoire.

• Like