SKINBREAKER (Deri-Kıran)-Vol I

esattr

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
29 Tem 2009
808
25,340
Sayı 1)
-DBXf.jpg

Son düzenleme:

emekli

Aktif Üye
17 Eki 2015
401
929
değerli üstadım bundan daha iyisi can sağlığıdır. sizin bugüne kadar bizlere hediye ettiğiniz harika çizgi romanlar için ne kadar teşekkür etsek azdır. çok teşekkür ederim. iyi ki sizin gibi değerli bir üstadı bu sitede tanımış oldum. sağolun.

esattr

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
29 Tem 2009
808
25,340
2. sayı değilmiş. 1.sayıymış. :) düzenleme yaptığım kopya sayfanın adını değiştirmediğim için bu sorun olmuş sanırım. Düzeltilmiştir. İlgi ve dikkatinzie yeşekkürler.

Son düzenleme:

eankara

Onursal Üye
24 May 2010
1,528
9,501
Kuşkusuz, çizgi romanların önemli unsurlarından biri renklendirme . Pratt geleneğine bağlı ya da underground, '' Noir ortamlı '' siyah-beyaz karelerin yeri ayrı olmakla beraber, özellikle digital dünya olanaklarının sağladığı sürüsüne bereket ara renk tonlarının desteği ile, sanatçılar son yıllarda etki seviyesi daha da yüksek çalışmalar ortaya koyuyorlar. Artık, illustrasyon sanatının altın çağındaki bir sanatçının ortaya çıkardığı fırça işine ait renk tonları sayısı fazlasıyla aşılmış durumda.
Hellboy serisinin renklendirmecisi '' Eisner ödüllü '' sanatçı Dave Stewart mesela. Stewart benim üzerimde, Hellboy serisine çeken efsane sanatçı Mike Mignola kadar etkisi olmuştur. Hellboy serisine özgü , karanlık ve ürkütücü ortamların oluşmasında Stewart'ın sanatı inkar edilemez. Aynı şekilde, örneğin Mad Max'in çöl ortamlarında ya da Batman'in Gotham gecelerinde, ister istemez gözüm renklendirme sanatçılarına kaymıştır.

Tüm bu örnekleri, Sn. @esattr 'nin paylaştığı '' Skinbreaker '' serisi için yazdım. Grafik yapısı oldukça etkileyici bir seri var karşımızda. Ama, özellikle renklendirme sanatçısı Annalisa Leoni hakkında bir şeyler yazmak istedim. Karelerde gördüğümüz yaratıkların her bir parçası, insan figürleri ve bulundukları ortama ait renklendirmeyi yapan Leoni'nin kullandığı renk paletine hayran olmamak mümkün değil. Göze öncelikle çarpan mor, mavi ve turuncu renk tonlarının dışında, diğer renklerin kullanılmasıyla beliren renk cümbüşü, ışığın geldiği açının titizlikle kullanılması sonucu etkiyi zirveye taşıyor. Leoni'nin renk tonlarının kullanımında gösterdiği titizlik dikkat çekici. Bu titizlik, sayfaları çevirdikçe senaryoya bağlılığımı yitirmeme, renk dünyası içinde kaybolmama yol açtı diyebilirim ! Bu sanatçının renklendirdiği diğer serileri gözden geçirmekte yarar var.

Bayram şekerleriniz için teşekkürler Sn. @esattr .

Son düzenleme: