cizgicicocuk
Çeviri & Balonlama
- 9 Haz 2016
- 778
- 9,890
Fransızcadan çevirisine ilk olarak Ocak 2025’te teşebbüs ettiğim; ancak yapay zekânın kullanılan fontun sıradışılığı nedeniyle metni tanımakta zorlanması ve benim de Fransızcaya Fransız olmam sebebiyle yarıda kalan bu albümün Fransızca orijinalini, Mayıs 2025’te paylaşarak Fransızca metni kontrol edebilecek yardımcı arkadaşlar arandığını belirten bir konu açmıştım.
Yaklaşık bir yıl aradan sonra, geçtiğimiz hafta içerisinde sevgili @yolbulduran hem albümün sayfalarının çözünürlüğünü arttırmış hem de albümün metnini neredeyse %100 doğrulukla optik karakter tanıma sürecinden geçirerek yazıya dökmüştü. Kendisi albümün Türkçe çevirisini benimle paylaşınca, balonlamadan kaçamayacağım şekilde tüm çıkış yollarınıda kapatmış oldu
. Açıkçası, kendisinin bu katkıları olmasaydı bugün bu albüm, burada sizlerle buluşuyor olmayacaktı.
Bu nedenle, albümün Türkçeye kazandırılmasındaki emek ve zamanından dolayı kendisine içtenlikle teşekkür ediyorum.
Albüm Red Kit'in babası ve çizeri Morris'e ithaf edilmek üzere yayınlanmıştır. Orijinal Red Kit serisinin bir parçası olmayan albüm, çeşitli ünlü çizgi roman sanatçıları tarafından çizilen ve yazılan kısa hikayelerden oluşmaktadır.
Versiyon Tarihçesi
23 Ocak 2026 - İlk Yükleme
Fontlar
Red Kit
Lucky Luke
Bangers
CCWildWords
Arial
Comic Sans MS
Times New Roman
Yaklaşık bir yıl aradan sonra, geçtiğimiz hafta içerisinde sevgili @yolbulduran hem albümün sayfalarının çözünürlüğünü arttırmış hem de albümün metnini neredeyse %100 doğrulukla optik karakter tanıma sürecinden geçirerek yazıya dökmüştü. Kendisi albümün Türkçe çevirisini benimle paylaşınca, balonlamadan kaçamayacağım şekilde tüm çıkış yollarınıda kapatmış oldu
Bu nedenle, albümün Türkçeye kazandırılmasındaki emek ve zamanından dolayı kendisine içtenlikle teşekkür ediyorum.
Albüm Red Kit'in babası ve çizeri Morris'e ithaf edilmek üzere yayınlanmıştır. Orijinal Red Kit serisinin bir parçası olmayan albüm, çeşitli ünlü çizgi roman sanatçıları tarafından çizilen ve yazılan kısa hikayelerden oluşmaktadır.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Versiyon Tarihçesi
23 Ocak 2026 - İlk Yükleme
Fontlar
Red Kit
Lucky Luke
Bangers
CCWildWords
Arial