🔞Pinkerton S.A. 01 Doğaüstü Vakalar

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
18,012
91,230
hiçbiryerde :)
Image_0001.jpg
Image_0005.jpg
Image%200014.jpg
Image_0054.jpg

🔞 İlginç bir dizi bu, 6 sayılık... Paranormal olaylar mı desek, orası önemli değil ama bu dizide çok uçuk kaçık tipler var birinci bölümden anladığım kadarıyla.
O yüzden artı on sekiz ibaresini baştan koyalım.
Ana karakterlerden biri (aslında ana karakter o tabii ki) bana Edward Norton'u anımsattı, "25. Saat" filmindeki her şeye küfrettiği o sahnenin benzerini burada
okuyunca bunu daha çok hissettim.

Günümüz dünyasına göndermeleri çok olan bu serinin ilk macerasını okudum ve çevirdim. Devamına henüz bakmadım, tahminimce iyi hikayeleri olacak...

Bu arada bu serinin çeviri balonlama emri de yukarıdan geldi, yani el mahkum, bkz. sf 30 (dosyada 32) ve bu benim aslında gerçek hayatta itiraz edeceğim nokta
ama emir yukarıdan gelince el pençe duruyoruz, değil mi! :) Şaka bir tarafa dünya (uygarlık) artık gerçekten büyük zorbalığa doğru gidiyor sanki...
Büyük güçler hep normal yaşamak isteyen insanların hayatına müdahale ediyor... anasını avradını diye başlayacağım ama duruyorum ve bu "kurgu" olan hikayemizi
okumaya devam ediyorum.

İyi okumalar

Son düzenleme:

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
18,012
91,230
hiçbiryerde :)
Pinkerton denilince şu bildiğimiz Pinkerton mu diye kendi kendime sordum, sanırım farklı. Çizimler hoşuma gitti. Okuyacağım İnşaallah.
Evet, bunu da yazacaktım, Pinkerton, çizgi roman veya western sevenlerin bildiği meşhur Amerikan dedektiflik şirketi, ona da gönderme var tabii ki. S.A. ibaresi de şirket anlamına geliyor bu arada İtalyanca'da, bizdeki AŞ. gibi.

gandor08

Yönetici
6 Ocak 2013
18,424
149,862
Evet, bunu da yazacaktım, Pinkerton, çizgi roman veya western sevenlerin bildiği meşhur Amerikan dedektiflik şirketi, ona da gönderme var tabii ki. S.A. ibaresi de şirket anlamına geliyor bu arada İtalyanca'da, bizdeki AŞ. gibi.
Açıklama gene meraklandırıcı tercümeye başlanıldımı başlanmadımı açıkça sorayım bari?

ekenciz

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
13 Eyl 2009
3,139
14,935
Elleriniz dert klavyeniz toz görmesin. Zevkle okunacak bir seriye benzer. ÇRları gerçek dünyadan uzaklamak için okuyanlar için fantastik olaylar ve dünyalar her zaman ilgi çekici olmuştur. Gözüm devamında olacak.

gandor08

Yönetici
6 Ocak 2013
18,424
149,862