Ölümünün 50. Yılında Yunus Nadi (28 Haziran 1995)

funghu

Kıdemli Üye
13 Şub 2021
583
7,557
İstanbul
lbauhn7.png

dedo11

Onursal Üye
8 Nis 2013
1,965
5,643
Sayın funghu ;

Lütfen aşağıdaki yazdıklarımdan kendime övgü yaptığım çıkarılmasın. Bunu yapacak kadar aptal değilim...

Bu sitede de , (eskikitaplarım.com) da bazı arkadaşlar hep yazardı , sorardı ; "Sen bu kadar yorumu , üstelik kendini tekrara düşmeden , bu kadar zengin konuları nasıl buluyorsun?" Aslında konular beni buluyor....

Şimdi bunu niye yazdım. "Cumhuriyet Gazetesi'nin bu ekine de yorum yazılır mı ?" diye sorulabilir? Yanıt : "Hem de neler yazılır neler. Yeter ki verilenlere , sunulanlar saygı duyup onlara gereken zaman ayırmaya çalışarak (yaklaşık günde 5 saatimi birkaç indirdiğim değerli sunumlara zaman ayırıyorum. Yani sadece sunum yapan emek vermiyor , ciddiye alan kişi sunulanın alan da emek verir."

Bu ek aslında Yunus Nadi'nin hem nerelerden geldiğini , ne olduğunu anlatıyor ama asıl veriliş nedeni Yunus Nadi Ödülleri'dir. Baktım 1995 Yılında 49. Yunus Nadi Ödülleri'nin sonuçları da duyuruluyor. Öykü Ödülleri Ayşe Kilimci ile Nevra Bucak arasında bölüştürülmüş.

Bu yıl da Yunus Nadi Ödülleri'nde Öykü Ödülleri Kemal Gündüzalp ile Neşe Koçak arasında bölüştürülmüş.

Eeeee.... Ne olmuş?.... Neden sadece Öykü Ödülü'ne değiniyorsun ....

Anlatayım .... Bu Yıl Öykü ödülünü paylaşanlardan biri ; Kemal Gündüzalp ( ki "Nadya'nın Treni" adlı öykü kitabı ile almış. ) benim çocukluk arkadaşım.... Kendisi aslında çok iyi bir şairdir aynı zamanda...

Cumhuriyet Kitap ekinin (9 Ekim 2025 tarihli 1860. Sayısının 9. sayfasında) ve Bu ayki Varlık Dergisi'nin (2025 Aralık ayının 1419. sayısının 99. sayfasında)
Kemal Gündüzalp ile aldığı Yunus Nadi Öykü Ödülü ile ilgili söyleşisi var.

Onu buradan da kutluyorum....

Emeğine ve paylaşım isteğine teşekkür ederim....

funghu

Kıdemli Üye
13 Şub 2021
583
7,557
İstanbul
Sayın funghu ;

Anlatayım .... Bu Yıl Öykü ödülünü paylaşanlardan biri ; Kemal Gündüzalp ( ki "Nadya'nın Treni" adlı öykü kitabı ile almış. ) benim çocukluk arkadaşım.... Kendisi aslında çok iyi bir şairdir aynı zamanda...

Onu buradan da kutluyorum....
Emeğine ve paylaşım isteğine teşekkür ederim....
Sayın dedo11,

Değerli yorumlarınız için teşekkür ediyorum.
Şu anki dergi koleksiyonumun en önemli bir bölümü, Yunus Nadi ödüllerinden birini almış çok sevdiğim bir arkadaşımın.
Kendisi de şiir dalında öykü almıştı, o zamanlarda. Birkaç gün önce, bu arkadaşımın şiirlerinden birinin 90'larda bestelenmiş olduğunu öğrendim ve kendisine durumu ilettim.
Bundan haberi bile olmamış! Selamlar, sevgiler.