Ne çevirsek?

hasan ökçün

Yeni Üye
2 Ara 2015
20
22
merhaba, Rasel arkadaşımız Glenat'ın Klasiklerini çeviri yapmıştı, kendilerine saygılarımı sunarım. Yine Le Monde ve Glenat'ın yayınladığı 102 sayılık Grandspersonnages adlı Dünyanın ünlülerini tanıtan set var. olmaz mı ?.

Shoryuken

Yönetici
9 Nis 2013
4,123
22,561
Kamlançu
Blueberry 19 bitmek üzere de okuduğum bir mesaja cevap vermeden geçemeyeceğim. AAAAAAAA diye yazıyorum. Bakalım bazı arkadaşlar bu yazdığım mesajın altında yatan gizli mesajı da anlayabilecek mi? Trabzonlu olmamın nedeniyle şakayla karışık yazdığım mesajlardan derin anlam çıkaran arkadaşlar ben özü sözü bir dobra bir adamım. Bir şey söylemek itersem açık açık derim.
Blueberry, Ajan Alpha, Prometheus, Mac Coy, Rahan, Bob Morane, Jeremiah'ı tamamlamadan gidersem gözüm arkada giderim. Thorgal, Aquablue ve Conan serisi orijinalini yakalamış durumda. Yeni sayılar çıkarsa onları da yapacağım. Birde sürprizim var. Çocukluğumdan beri hayran olduğum ve diyebilirim ki Bdlerin atası ama tamamen çocuk ruhlu kalmayı beceren bir kahramanın yeniden başlayan klasik serisinin 2 albümü bitmiş durumda, devamı gelirse ona da devam ke... (Bir bilmecem var çocuklar; Birkaç arkadaşımla 55 sayısını tamamladığımız bu seriyi bilenini çıkacak mı acaba?) Neyse Kim ne yaparsa yapsın, neyi balonlarsalar balonlasın. Yok o şunu dedi şunu ima etti laflarına kulak asmayacağım. Bir kaç kere haksız saldırılara maruz kalıp küstüğüm oldu ama 65 yaşın verdiği olgunlukla kemale erdim. Sözün kısası kahkaha atarak, mutlu bir şekilde yola devam diyorum. Sağlıcakla kalın.
Bazı arkadaşlara NOT: Yapılmadı dediğiniz 3 albümlük Marshall Blueberry serisi de yıllar önce tarafımdan tercüme edilip balonlanmıştı. İsteyen sayfamızdan bulur, isteyende yeniden yapacak arkadaşlardan faydalanır.

Şerif Blueberry
Sayın Esattr; elleriniz dert görmesin, sayenizde çok güzel serileri okuma imkanı bulduk, geçmiş ve geleceğini müjdelediğiniz seriler için çok teşekkür ederim. Çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim.

Not: Bob Morane diye tahmin ettim ama yapay zeka 55 sayılık seri için Marsupilami dedi :)

cagan73

Onursal Üye
17 Kas 2013
580
10,561
Bende değerli @esattr ye kabul buyurursa bir öneride bulunabilir miyim? İstek kabul ediyorsanız elbette... (sanki sizin beğeninize uyuyor gibi görünen bir eser)
Bende Tarih merakım sebebiyle araştırmalarım esnasında bulmuştum: 18. yy da neredeyse tamamı denizde geçiyor. ilginçtir diyarda da hiç değinilmemiş (ya da ben bulamadım)
Tamamen gerçekçi konular, kurgu değil, savaş, sömürgecilik, köle ticareti ve tüm bunların getirdiği macera ve dram...
Türünün başyapıtı değil adeta "ZİRVE"si gibi görünüyor.
Böyle de meraktan çatlatayım...

esattr

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
29 Tem 2009
886
28,996
Şu an başımı kaşıyacak zamanım yok ve öylesine dallanıp budaklandı ki seriler ölmeden başladıklarımı bitirebilecek miyim telaşındayım. Seri sonu canavarı olarak bu stresi yaşıyorum.

murats

Onursal Üye
5 Şub 2011
1,772
7,546
Racel kardeş ben kimseyle kanlı bıçaklı olmam. Bir akşam çıkar gelirim. "Hayırdır gardaaaaş." "sen tercümeleri yap bana yolla, balonlamayı ben yaparım. Daha bi güzel olur" derim. Amaç daha fazla daha güzel paylaşımlara ulaşmak değil mi? Bakalım Murats kardeş bu mesajdan neler anlayacak?
Buradaki referansı alamadım; bana gelen imayı, ya da espriyi de...
Bu aranızdaki konuşmaların ve (belki tabiri doğruysa) atışmaların özellikle çok dikkatle dışında tutuyorum kendimi. (4 aydır kendi özel hayatımdaki derdim kendime fazlasıyla yetiyor ve hatta çok geliyor.) Kendi net görüşlerim olsa da.. Aktifliğim de burada da, orada da son derece az ve sınırlı.

Ama burada adımı geçirerek sorduğunuz ya da söylemeye çalıştığınız şeyi açıkça söylerseniz sevinirim.. Tahminimce beni başkasıyla karıştırıyor olabilirsiniz.

esattr

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
29 Tem 2009
886
28,996
Canımarkadaşım Murats öncelikle sıkıntılarından kurtulmanı canı gönülden dilerim
Mersona'ya yazdığın ve benim adımı geçirdiğin bir cümleden dolayı hafifçe bir takılmak istedim sana. "Özellikle Esattr'nin mesajları gibi kimi mesajların satır-aralarını da okuyun. Her şey açık açık söylenmemiş ama hissettirilmiştir." bu mesajı okuyunca bende biraz takılayım dedim. Bugüne kadar da kimsenin adını kullanmadım. Adım kullanılınca da bir takılayım dedim.
Amacım ne kalp kırmak ne de kimseyi üzmek. Lütfen mesajlarımı altında ne yazıyor diye irdelemeden okuyum.
Bir zamanlar eksik sayfalı paylaşım yapan bir arkadaşımıza eksikleri bildirirseniz tamamlayanlar olur dedim, yaptıklarını hiçe sayan nankör oldum. Thorgal'la ilgili bir mesaja bazı arkadaşlarla şu şu sayıyı tamamladık. Ha burada ben ana seri yeni sayılara devam edeceğim. Sakın ha hevesimi zevkimi kırmayın babında bir şeyler yazdım. Ve tarafınızdan imalarda bulunduğum suçlaması aldım. Bende yine şaka yollu yazdıklarımdan acaba ne gibi imalar çıkacağını sordum . Bunda kızacak alınacak bir durum yok. Ben kızmadım alınmadım, şaka konusu yaptım. Hepsi bu. Hepimizin amacı da zaten bu sayfaya hizmet etmek, güzel bir vakit geçirmek ve buradayken dertleri unutmak gülüp eğlenmek değil mi? Umarım beni anlamışsındır. Kimseyi kasti olarak üzmek istemem, üzüldüğümde ise epey bir uzaklaşırdım sayfamızdan. Artık uzaklaşmakta istemiyorum. 65 yaşına geldim ve 10 yaşından beri çizgi roman aleminde büyüdüm, kemale erdim. Bu sayfa sayesinde bir meslek sahibi de oldum. bir yıl gibi bir yayınevine grafik uygulama yaptım ve 8 çizgi roman kitabında adımın olması bu sayfadan aldığım şevkle oldu... Yani burada olan ister iyi ister kötü eleştiriler Ekrem Suat'ı Esattr yaptı. Artık değiştim umarım çizgi romana gönül verenlerde değişir. Tekrar sıkıntılarından kurtulman dileğimi sunuyorum. Allah'a emanet ol.

murats

Onursal Üye
5 Şub 2011
1,772
7,546
Şunu evvela düzelteyim: Çünkü tam tersi şekilde anlamış bulunmuşsun dostum.
O mesajımı çok iyi hatırlıyorum, çok zaman geçse de; ve ne niyetle yazdığımı da. İmalarda bulunmakla itham etmedim, hatta hiç suçlamadım da seni, yazdığın gibi.
O mesajımda tamamen seni müdafa ediyordum. İşine sevgini savunuyordum.
Senin, nezaketinden ve adalet anlayışından dolayı bi'şeyi açıkça talep etmediğini, bunda hak görmediğini, ama satır aralarına dikkat edilirse, aslında ne hissettiğini, neyin anlaşılması gerektiğini rahatça anlayabileceklerini söylüyordum. Lafın tamamının size söylenmesini talep etmeyin, az da satır aralarını okuyun ve esattr'nin hislerini anlayın, buna dikkat edin deme niyetiyle yazmıştım onu.

Özel konumda, güzel dileklerin için teşekkür ederim.
Olan oldu zaten. Artık benim iyi olmamda sıra.
Çok sevgiyle kal..

Es Kös

Süper Üye
15 Ağu 2013
73
136
Sevgili Rasel
geçenlerde sayın Thorgal'dan ''Gülün Adı''nı çevirdiğinizi okudum. O siteye üye olup kitapları indirdim ama orijinalleri indi. Sizden ricam; çevirilerinin adresi, yada sitemizde yayınlamanız. Benim bir beceriksizliğim varsa zamanınızı aldığım için üzgünüm.