Ne çevirsek?

rasel

Yapay Zeka Çeviri Balonlama
12 Kas 2010
653
19,157
Baslik yanlis yere dogru evrilmesin. Ilk mesajda elimdeki bilimkurgularin bir listesini paylasmistim. Oradan istek almak istedim. Genel olarak ben Marvel ve DC okumuyorum. Amerikan olarak cocukken Mandrake'yi cok severdim. Sonra bir turlu isinamadim bu super kahraman hikayelerine. Bunlari okumak yerine beyaz ekranda izlemeyi tercih ederim :)

altan

Yönetici
23 Eyl 2011
3,358
156,171
serisi de hak ediyor sanırım.
Forumda daha önce oks03 nikli arkadaşımız bir liste yayınladı. Bunların çevirisini yapıyoruz ve yapacağız diye, bütün çeviriler bitti de hepsi okundu hatmedildi de sıra bunlara mı geldi. Lütfen önce sitedeki konulara ve yapılacaklara bakın sonra istekte bulunun. Binbir emekle bunları hiçbir menfaat beklemeden foruma yükleyen arkadaşlarımızı şevkini kırmayın!

thorgal

Kıdemli Üye
18 Ocak 2018
651
2,433
İstanbul
Forumda daha önce oks03 nikli arkadaşımız bir liste yayınladı. Bunların çevirisini yapıyoruz ve yapacağız diye, bütün çeviriler bitti de hepsi okundu hatmedildi de sıra bunlara mı geldi. Lütfen önce sitedeki konulara ve yapılacaklara bakın sonra istekte bulunun. Binbir emekle bunları hiçbir menfaat beklemeden foruma yükleyen arkadaşlarımızı şevkini kırmayın!
Tam da onu araştırıyordum; aşağıda linkte bir liste var, uzun olduğu için gözlerden kaçmış olabilir...

https://www.cizgidiyari.com/forum/k/altan-oks03-melih41den-duyuru.188113/#post-844561

Gerçi daha alt metinler de @oks03 ;
"
Yanlış anlaşılma olmasın yapay zeka ile yapılan çevirileri biz de okuyoruz ve gerçeketen hemen hepsini de beğeniyoruz. Ki biz de yapay zekadan yardım alıyoruz ,almamamız söz konusu değil. Çağın gerekleri neyse onu yakalamak zorundayız. Demek istediğimiz sadece bu serileri yapıyoruz (yapmak isteyen elbette yapabilir sıkıntı yok sonuçta bizim telifli eserlerimiz değil) çevirmek listesine almış arkadaşlarımız varsa sadece haber verme amaçlı bir duyuru bu." diye bir açıklama da bulunuyor

direnc11

Yönetici
11 May 2009
10,429
40,423
İstanbul
Sevgili dostlar,

Lütfen biraz yavaşlayalım... Bu iş, sanki bir şeyler kaçıyormuşçasına kontrolsüz bir "o da olsun, bu da olsun" furyasına dönüşmesin. Kısa sürede yapay zeka marifetiyle binlerce çizgi roman üretildi; dürüst olmak gerekirse bu kadar yayının ne ara okunacağını kestirmek güç. Buna rağmen bazı arkadaşlarımız ısrarla yeni taleplerde bulunmaya devam ediyor. Talep gelmesi doğaldır, ancak ricamız, en azından bu konuyla ilgili yapılan duyurunun son bölümlerine bir göz atmanızdır:

https://www.cizgidiyari.com/forum/k/yapay-zeka-yz-destekli-cizgi-roman-calismalari-hakkinda.188033/

Orada en kibar ifadeyle; emek veren arkadaşlarımızın klasik yöntemlerle devam ettirdiği serilere el atılmaması rica edilmişti. Örneğin, hâlâ ısrarla Nick Raider isteniyor. Elde işlenecek yüz binlerce farklı çizgi roman varken, çizgi roman isteklerimizde lütfen bu hassasiyeti gösterelim. Başkaları tarafından halihazırda yürütülen serilerle ilgili istekte bulunulması, bu denli ısrarcı olunması, iyi niyet sınırlarını zorlamaya başlıyor.

@esattr üstadımız bu konudaki kırgınlığını dile getirerek paylaşım yapmayacağını belirtti; umarım kendisini bu kararından döndürebiliriz. @Melih41, @altan, @oks03 ve emeği geçen diğer pek çok üstadımızın da benzer bir karar almasını mı istiyoruz?

Bu sürece ön ayak olan dostlarımız, programın kurulumunu ve işleyişini detaylıca anlattılar. Eğer anlatımlarda takıldığınız yerler olursa yapay zeka araçlarına danışabilir, belki yarım saatlik bir uğraşla sistemi kendi bilgisayarınıza kurabilirsiniz. Yine de teknik bir sorun yaşarsanız buradan sorun, dostlarımız mutlaka yardımcı olacaktır. Bu sayede istediğiniz çizgi roman elinizin altında olur. Bu sayede YZ aracılığıyla ÇB faaliyeti sürdüren arkadaşlarımızın da kendi seçimlerine yoğunlaşmalarına izin vermiş oluruz.

rasel

12 Kas 2010
653
19,157
Ben kendi adima paylasimlarimi azaltmak istiyorum. Epey okunacak sey birikti. Bazi paylasimlari takip bile edemedigimi fark ettim. Hayat bu kadar hizli olursa, keyif olmaktan cikiyor. Isteklerin de onceden arastirilmadan (daha once paylasilmis eserler bile tekrar isteniyor) hos olmuyor. Zaten baharda geliyor. Ben bisiklet turlarima baslarim artik :)

thorgal

Kıdemli Üye
18 Ocak 2018
651
2,433
İstanbul
@rasel dostumuz aslında haklı olarak arşivindeki listeyi paylaşarak isteklerin önceliğini bu listeye göre belirtmek istemişti, ama sanırım hepimiz ipin ucunu kaçırdık...
Kırık cam kuralı mı dersin? Kuyuya bir taş atmak mı dersin? Sürü Psikolojisi mi dersin?
Son durumda çuvaldızı kendime batırarak şahşım adına nefsimin hırsına kapılıp bir kusur işlediysem kendim adına özür dilerim.

altay1944

Onursal Üye
30 May 2009
3,321
6,733
Bu köyü merak etmeye başladım 50-100 km çok büyük rakamlar .düz bir köy olsa gerek yoksa adamı çok yorar o kadar km.İyi gezmeler.

rasel

12 Kas 2010
653
19,157
Orda bir köy var, uzakta, O köy bizim köyümüzdür. Gezmesek de, tozmasak da O köy bizim köyümüzdür :)