Nathan Never - Speciale Serisi 011

certem

Kıdemli Üye
22 Ağu 2011
887
10,178
Merhaba,
Nathan Never'in, İtalya'da yayımı halen devam eden ve 2025'in sonunda 36. sayısı yayınlanan Speciale serisi, ülkemizde 10. sayıya kadar yayınlanıp, bırakılmıştı.
Bu serinin 21. sayısı Sn Altay1944 ve 36. sayısı da Sn Rasel tarafından Forum'da paylaşıldı.
Ben CT programiyla, bu serinin 11. sayisini cevirdim. Kapak ve tanıtm yazılarını orjinal dilde bıraktım.
Elimdeki orjinallerin taraması çok iyi olmadığı için hem kirli balon, hem bazı balonların yazı ve arka plan renklerının aynı renkte çıkması, hem de tercümelerde anlam kayması olmasın diye bütün sayfaların teker teker elden geçirilmesi zorunluluğu ortaya çıktı. Bu da yeni sayı paylaşım süresini maalesef uzatacak. Bazı balonların temizlemek (birden fazla defa denememe rağmen), CT ile maalesef mümkün olmuyor.
Iyi okumalar,

20f6e144ce6190c2c97974ac7080f601.jpg

serdary67

Onursal Üye
18 Eki 2009
8,851
26,906
ordu-turkey
Merhaba,
Nathan Never'in, İtalya'da yayımı halen devam eden ve 2025'in sonunda 36. sayısı yayınlanan Speciale serisi, ülkemizde 10. sayıya kadar yayınlanıp, bırakılmıştı.
Bu serinin 21. sayısı Sn Altay1944 ve 36. sayısı da Sn Rasel tarafından Forum'da paylaşıldı.
Ben CT programiyla, bu serinin 11. sayisini cevirdim. Kapak ve tanıtm yazılarını orjinal dilde bıraktım.
Elimdeki orjinallerin taraması çok iyi olmadığı için hem kirli balon, hem bazı balonların yazı ve arka plan renklerının aynı renkte çıkması, hem de tercümelerde anlam kayması olmasın diye bütün sayfaların teker teker elden geçirilmesi zorunluluğu ortaya çıktı. Bu da yeni sayı paylaşım süresini maalesef uzatacak. Bazı balonların temizlemek (birden fazla defa denememe rağmen), CT ile maalesef mümkün olmuyor.
Iyi okumalar,

Acelemiz yok bekleriz sağolun.

cekicenim

Yapay Zeka Çeviri Balonlama
6 Şub 2018
456
9,666
KSK
Yeni programda da bir problem var sanki. Eskisinde hiç olmazsa beyaz balon yapıyordu, çok basit siyah seçip düzeltebiliyorduk. Şimdi rastgele tüm sayfayı çeviremeyip, üstüne report bölümünde de göstermiyor. Tek tek arayıp bulsan bile, birkaç tekrarda bazen çevirip, bazen onda da çeviremiyor. Bu kadar üst üste gelmesi programdan şüphelenmeme sebep oldu, bütün kaynak kitaplar mı kötü? :)

altay1944

Onursal Üye
30 May 2009
3,398
8,125
Merhaba,
Iyi okumalar,

Üstad ellinize sağlık yavaşta olsa nathan olunca insan bekliyor.Bu arada dün annadan 12. sayıyı çektim kalite mükemmele yakındı bir bakın isterseniz oaradaki nüsha gayet temiz.

altay1944

Onursal Üye
30 May 2009
3,398
8,125
Sayin Certem bende yüksek cozunurlukte / kalitede italyanca orijinalleri mevcud. İsterseniz paylaşabilirim
sayın Certem istemezse ki ister sanırım ben isterim paylaşırsanız sevinirim..Üzerinde çalışırım.Nathan serilerinden ne olursa yeterki yüksek çözünürlük olsun kabulümdür.