Nathan Never - Dev Albüm Serisi (Gigante 10-16)

cekicenim

Aktif Üye
6 Şub 2018
160
2,217
Nathan Never Dev Albüm (Gigante) Serisi Türkiye'de 9'da kalmıştı. Her biri 250 sayfa, roman gibi uzun yazıları ve konusu ile gerçekten dev. Çok fazla yazı ve balon olduğu için, sabit büyüklükte ve İnternette en iyi okunabilir seçilen fontu kullandım, böylece çok uzun yazılarda bile taşmaları azaltmaya çalıştım. Kullanım: Deepsek, Her biri 0.05.

Nathan Never Dev Albüm 10:
Nathan Never Dev Albüm 11:
Nathan Never Dev Albüm 12:
Nathan Never Dev Albüm 13:
Nathan Never Dev Albüm 14:
Nathan Never Dev Albüm 15:
Nathan Never Dev Albüm 16:
Seri tamamlandı.

Son düzenleme:

murats

Onursal Üye
5 Şub 2011
1,672
7,232
Elinize sağlık. Şimdi çok az bakabildim. Bu tarz büyük ve güzel eserleri makine çevirisi yaparken balonlardaki kaymalara sonrasında biraz müdahale etmek çok daha iyi bir çalışma çıkarmamızı sağlayacaktır..
Balon yazılarının renkleri biraz gri. Simsiyah olmasını demiyorum ama sanki biraz açık kalmış.
Ve aslında söylemek istediğim tek şey, font hala çok resmi. Arial'a çok benziyor, kimi yerlerde İ'lerin I olarak çıktığını farkettim.
Buraya, çizgiromanlar için çeşitli en favori fontlarınızı yükleyiniz sevgili diyardaşlar. Türkçe harfleri sorunsuz olan, en çok kullandığınız 1-2 fontu, link olarak ekleyin lütfen.

Yaptığınız çalışmalarda çeviriyi eyle yaptığınız çok önemli. Buna devam edin. Hepimize çok iyi veri olur.
Teşekkürler.

certem

Kıdemli Üye
22 Ağu 2011
662
6,393
Nathan Never Dev Albüm (Gigante) Serisi Türkiye'de 9'da kalmıştı. 250 sayfa, roman gibi uzun yazıları ve konusu ile gerçekten dev. Çok fazla yazı ve balon olduğu için, sabit büyüklükte ve İnternette en iyi okunabilir seçilen fontu kullandım, böylece çok uzun yazılarda bile taşmaları azaltmaya çalıştım. Kullanım: Deepsek 0.05

Emegine sağlık Sn Cekicenim.
Font taşmalarına çözüm bulunursa şahane olacak.

ekenciz

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
13 Eyl 2009
3,116
14,648
Teşekkür ederim, emeklerinize sağlık. Aslında Otomatik çeviri yeterli gibi duruyor. Bilgisayarı yeterli olup eli program tutan arkadaşlarla proje dosyayı paylaşılırsa yazıların ortalanması sorunu el ile kolaylıkla düzeltilebilir ve böylelikle paylaşımın genel kalitesi ciddi oranda artırılabilir. İmece ile çok daha güzel okuma deneyimi elde edebiliriz.

cekicenim

Aktif Üye
6 Şub 2018
160
2,217
Son düzenleme:

certem

Kıdemli Üye
22 Ağu 2011
662
6,393
Seri tamamlandı.
Emeklerinize, zamanınıza, YZ programınıza sağlık Sn Cekicenim.
Dev Albüm serisini de tamamlayıp bizimle paylaştınız.
Çok teşekkür ediyorum.

aziz balıkçı

Süper Üye
9 Ağu 2020
5,853
17,860
Seri tamamlandı.
Bu gidişle Nathan Never tamamiyle efsaneleşmiş olacak tüm serisi ile arşivimizde yer almış olacak Elinize yüreğinize sağlık. Sevgiler Saygılar.

zeynelabi

Kıdemli Üye
11 Eki 2009
1,521
5,296
Antakya
Seri tamamlandı.
Çok çok teşekkürler

certem

Kıdemli Üye
22 Ağu 2011
662
6,393
Sn Cekicenim merhaba,
Eğer stripzona sitesine üye olursanız 300’e kadar olan sayıları indirebilirseniz.

Sonrası da zaten forumumuzda yüklü.
Halledemezseniz, bana mail adresi yollarsanız, haftasonu size wetransferle ihtiyacınız olan sayıları yollarım.
Selamlar,

cekicenim

Aktif Üye
6 Şub 2018
160
2,217
Sn Cekicenim merhaba,
Eğer stripzona sitesine üye olursanız 300’e kadar olan sayıları indirebilirseniz.

Sonrası da zaten forumumuzda yüklü.
Halledemezseniz, bana mail adresi yollarsanız, haftasonu size wetransferle ihtiyacınız olan sayıları yollarım.
Selamlar,
Onlarca ücretsiz email denemedim, kabul etmedi, sonunda iş yaptığım domainlerden birini yazmak zorunda kaldım, kabul etti. Onda da admin onayı gerekiyormuş. Onu bekliyoruz. Bu kadar sürede edevletten platinum kredi kartına başvurur, alırdım. Bu ne biçim site? :)

altay1944

Onursal Üye
30 May 2009
3,306
6,527
Onlarca ücretsiz email denemedim, kabul etmedi, sonunda iş yaptığım domainlerden birini yazmak zorunda kaldım, kabul etti. Onda da admin onayı gerekiyormuş. Onu bekliyoruz. Bu kadar sürede edevletten platinum kredi kartına başvurur, alırdım. Bu ne biçim site? :)
çok daha güncel

cekicenim

Aktif Üye
6 Şub 2018
160
2,217
Neyse bu son çevirimiz olsun o zaman. Ben zaten görevimi yaptım, nasıl yapılacağını anlattım. Herkes kendisi için çevirebilir. Böylece forumdaki bazıları rahatsız olmaz. Bu Osmanlıdaki el yazısı ile matbaa tartışmasına benziyor, Osmanlının 300 yıl geri kalmasına yol açan. Her iki tarafın da haklı sebepleri olsa da, teknoloji bir ulusun kaderini belirleyebiliyor...

murats

Onursal Üye
5 Şub 2011
1,672
7,232
Bence benzemiyor sevgili cekicenim.

Sadece kullanılan araçlar farklı ama sonuçlar apaynı kalitede olsa, tamam.
Ama YZ şu anda başlangıç/orta aşamada. Kabul edelim.
Tek tek sayfalarla manuel olarak ilgilenilmezse; elle ç&b yapanlarınkine yaklaşmıyor.
Bu uçtan verdim öbür uçtan da, manuel balonlama yapan bir arkadaşınki ile aynı kalitede çıktı aldım durumu olsaydı dediğiniz benzetmeye katılırdım.

Ama şu anda YZ'de çeviri modellerinin on-line veya lokal olmasından lokal model ebadına, hangi dil birliklerinde hangisinin daha iyi sonuç verdiğine, font'tan, balon yerleşiminin daha hatasız-ama-otomatik olup olmamasına, Ocr türlerinden, ses efektlerinin silinmesine, çeşit çeşit unsurda ar-ge durumundayız. Araçların gelişmesini, eğitilmesini bekliyoruz.

Yoksa sadece bir hattatın el yazması ile, gözünün nurunu akıttığı şeyin maddi-manevi kıymeti VS. matbaa stampasının pratik basılmış, ruhsuz ama hızla çoğaltılmış
ucuza nüsha ürettiği için kalabalıklara ulaştırabilmesi, farkı değil.
:)

Son düzenleme:

zeynelabi

Kıdemli Üye
11 Eki 2009
1,521
5,296
Antakya
Neyse bu son çevirimiz olsun o zaman. Ben zaten görevimi yaptım, nasıl yapılacağını anlattım. Herkes kendisi için çevirebilir. Böylece forumdaki bazıları rahatsız olmaz. Bu Osmanlıdaki el yazısı ile matbaa tartışmasına benziyor, Osmanlının 300 yıl geri kalmasına yol açan. Her iki tarafın da haklı sebepleri olsa da, teknoloji bir ulusun kaderini belirleyebiliyor...
Üzüldüm. Ben her türlüsüne razıyım. Çok ince yaklaşmıyorum olaya. Çeviriye sanatsal yaklaşan arkadaşımızda, yapay zekayla kare taşanlarada, her türlü fonta'da razıyım. Tümünüzden Allah razı olsun. Yeterki üretken dostlarımızı üzüp küstürmeyelim ne olur.

CAMOKA

Süper Üye
13 Ocak 2010
195
642
Nathan Never Dev Albüm (Gigante) Serisi Türkiye'de 9'da kalmıştı. Her biri 250 sayfa, roman gibi uzun yazıları ve konusu ile gerçekten dev. Çok fazla yazı ve balon olduğu için, sabit büyüklükte ve İnternette en iyi okunabilir seçilen fontu kullandım, böylece çok uzun yazılarda bile taşmaları azaltmaya çalıştım. Kullanım: Deepsek, Her biri 0.05.

Nathan Never Dev Albüm 11:
Nathan Never Dev Albüm 12:
Seri tamamlandı.
Çeviri için teşekkür ederiz.

Çeviri iyi ama balonlama yerleşimi pek iyi durmamış ve font uyumsuz kalmış.
Sayfaları kontrol ettiğimde, kirlilik bariz bir şekilde görülebiliyor (buna, her sayfa için karşıtlık verilirse çözülebilir) ve baskıya versen çamur gibi çıkar.

Yanlış anlamayın, bir emek vermişsiniz ve bizlere yarım kalan çizgi romanlardan mahrum bırakmadınız, lütfen çevirilerden vazgeçmeyin.

Diğer çevirileri de bekliyoruz....

fb1907

Kıdemli Üye
3 May 2018
473
7,776
Ken Parker, sırf yayıncısına inat çevrilmeli. Ya böyle bir saygısız, okuyucuyu sallamayan bir insan evladı olur mu ya? Bu nasıl bir iştir, kime ve neye inat yayın iznini elinden bırakmıyorsun ve basmıyorsun? Lütfen birileri şu kalan bir kaç sayıyı çevirsin.

Son düzenleme: