Ken Parker Collection

cekicenim

Aktif Üye
6 Şub 2018
206
3,012
KSK
Ken Parker en sevdiğim çizgi roman serisidir diyebilirim.
Düşük çözünürlük ve çevrilmemiş balonun fazla olması kötü bir
handikap. Mondadori yayınevinin iyi bir edisyonla çıkardığı bir seri vardı.
Onu tavsiye edebilirim ve kitapları bulmam gerekirse araştırabilirim.
İyi kaynak, sonucu geliştirir. Herkes bildiğini paylaşsın, daha iyi sonuca ulaşalım.

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,786
87,206
hiçbiryerde :)
alaska-tay%2036.cbr-tayalaska36-004.jpg

Şöyle bir taramayı hep hayal ederim... Bir prensip meselesi, n'aparsın :)

alaska-tay%2036.cbr-tayalaska36-004.jpg

ve çeviri balonlamada da bu kadar olmasa da, bir gerçeğe yakınlık olsa ne kadar iyi olurdu... Neyse

Aradım ama bulamadım şimdi evde, o seriyi indirdiğimi biliyorum ama hard diskler bozuldukça
bir yerlere aktardım ve belki son ihtimal işyterindeki bilgisayara bağlı hard disktedir diye düşünsem de
yakın zamanda onu kopyaladığım için orada olmadığını düşünüyorum... Umarım forumda iyi taranmış
Ken Parker'lara ulaşmamızı sağlayacak dostlar olacaktır....

daltas

Çeviri & Balonlama
14 Haz 2009
1,710
154,140
Kaliteli taranmış Ken Parker Linkleri:

(Üye olmak gerekiyor - Hırvatça)(300dpi)

(Üye Olmak gerekiyor - emule Linkleri - İtalyanca) (Çok büyük bir çoğunluğu 300dpi) (Ken Parker Tamamı) (Binlerce farklı fumetti linkleri) (Bildiğim kadarıyla linkler çalışıyor ama zaman ve sabırla beklemek gerekiyor)

cekicenim

Aktif Üye
6 Şub 2018
206
3,012
KSK
Kaliteli taranmış Ken Parker Linkleri:

(Üye olmak gerekiyor - Hırvatça)(300dpi)

(Üye Olmak gerekiyor - emule Linkleri - İtalyanca) (Çok büyük bir çoğunluğu 300dpi) (Ken Parker Tamamı) (Binlerce farklı fumetti linkleri) (Bildiğim kadarıyla linkler çalışıyor ama zaman ve sabırla beklemek gerekiyor)
Hırvat sitesi haftalardır onaylamadı üyeliğimi, ama ddunlimited'a hemen girdim. Çok kaliteli linkler var, fakat emule, aylarca bekleriz. Bu bana bir fikir verdi, oradan dosya isimlerini alıp Anna's Archive'da arattım ve buldum, Mesela: Ken Parker Collection 01 - Lungo Fucile - Mine Town (Panini 2003-05) [c2c aquila] 1.0.cbr
Yani işe aradı. Çok sağolun :)
@cekicenim , kalitelerini değerlendirirsiniz.
Paylaştığımız ile aynı.

altan

Yönetici
23 Eyl 2011
3,354
155,821
Hırvat sitesi haftalardır onaylamadı üyeliğimi, ama ddunlimited'a hemen girdim. Çok kaliteli linkler var, fakat emule, aylarca bekleriz. Bu bana bir fikir verdi, oradan dosya isimlerini alıp Anna's Archive'da arattım ve buldum, Mesela: Ken Parker Collection 01 - Lungo Fucile - Mine Town (Panini 2003-05) [c2c aquila] 1.0.cbr
Yani işe aradı. Çok sağolun :)

Paylaştığımız ile aynı.
Öncelikle kolay gelsin, Ken Parker serisinin hemen hemen bütün kitapları türkiyede çıkan yayınevlerinin taraması ve çoğu renkli balonlamalarıyla sitemizde mevcut. Bunların hepsi kaliteli ve yüksek çözünürlükte. Bence yapılmışları değil de olmayan şeyler kaliteli bir şekilde yapılırsa daha güzel olur. Bu arada yapay zekayla yapılanlar zamanla daha güzel ve hatasız olacak, şimdilik yapılanlarda boş balon ve orjinal yazı kalıyor ve oturttuğu türkçe metinler çok küçük ve büyük olabiliyor, bunlar siteye yüklenmeden önce görülüp düzeltilebilir. Tekrardan kolay gelsin.

cekicenim

Aktif Üye
6 Şub 2018
206
3,012
KSK
Öncelikle kolay gelsin, Ken Parker serisinin hemen hemen bütün kitapları türkiyede çıkan yayınevlerinin taraması ve çoğu renkli balonlamalarıyla sitemizde mevcut. Bunların hepsi kaliteli ve yüksek çözünürlükte. Bence yapılmışları değil de olmayan şeyler kaliteli bir şekilde yapılırsa daha güzel olur. Bu arada yapay zekayla yapılanlar zamanla daha güzel ve hatasız olacak, şimdilik yapılanlarda boş balon ve orjinal yazı kalıyor ve oturttuğu türkçe metinler çok küçük ve büyük olabiliyor, bunlar siteye yüklenmeden önce görülüp düzeltilebilir. Tekrardan kolay gelsin.
Birçok kişi tarafından bana olmadığı söylediği için, istek üzerine çevirmeye başlamıştım. Başka seriye devam ederiz. Zaten sırada çok kitap var. Üstatlar kalitesinde iş çıkaramıyoruz tabi ki. Fakat hiç paylaşılma ümidi bile olmayan kitapların çevrilmesi çizgi roman sevenleri oldukça mutlu ediyor. Yırtık, sayfası eksik, sırası yanlış kitapları okuyan bir nesilden geliyoruz, yapay zekanın eksikleri bizi durdurabilir mi? :)

karlıova

Aktif Üye
9 Ocak 2019
196
1,313
Selam dostlar, Ken Parker'ın en yeni edisyonu Mondadori Comics baskısı Speciale'leri bir süre önce indirip kendi arşivimden paylaşıma açmıştım. Bunların çözünürlükleri daha tatminkar olacaktır.

https://www.cizgidiyari.com/forum/k...-arasi-albumler-italyanca.185078/#post-830323

Bu seriyi uzun zamandır bekliyoruz. Umarım CT iyi sonuç verir. Julia ilk 5 albümden edindiğim izlenim gerek balon dışında yer alan yazılar gerekse Julia'nin normal bir Fumettiye göre çok daha incelikli metinler içermesi (edebiyat atıfları, şarkı sözleri v.b.) nedeniyle ortaya çıkan iş çok ham oluyor. Konu elbet anlaşılıyor ama mutlaka tekrar elden geçmesi lazım zira okuma zevkini oluşturan birçok nüans atlanmış oluyor. Bunun yanında çok yerde orijinal balonda ortada kesilen diyalog veya OCR'in okuyamadığı karakter vb. nedenlerle düpedüz çeviri hataları da bulunmakta. Bir temel teşkil edebilir ama edit edilmeli.

Ken Parker görece daha düz bir çeviri. Bakalım CT bu sefer ne yapacak.

Son düzenleme:

karlıova

Aktif Üye
9 Ocak 2019
196
1,313
Paylaşılan sayının Ken Parker normal seri olduğunu gözden kaçırmışım. @altan üstada katılıyorum. Türkiye'de yayınlanmış sayıların büyük çoğunluğu sitede var. Yukarıda ilettiklerim normal seri bitiminden sonra ve henüz Türkiye'de yayınlanmamış KP magazine ve Speciale albümleri içermekte.

Aylık Ken Parker serisinden Türkiye'de yayınlanmış ve taranmış olanları forumda ALASKA başlığı altında bulabilirsiniz. Başka birkaç sayı daha içeren sabit konular da var ama en düzenli listeyi @kudretsabancı dostumuz derlemişti. Aşağıda linki paylaştım

https://www.cizgidiyari.com/forum/k/ken-parker-yayin-listesi.119655/

Son düzenleme:

karlıova

Aktif Üye
9 Ocak 2019
196
1,313
@cekicenim dostum Rodeo Türkiye'de en son 4 yil evvel KP Magazine'lerden "Mc Cormack'ların sırrı" albümünü yayınladı. Forumda verdiğim Mondadoriler bundan sonraki Türkiye'de hiç yayınlamamış maceraları içermekte. Külliyatla ilgili daha detaylı bilgi için

cekicenim

Aktif Üye
6 Şub 2018
206
3,012
KSK
@cekicenim dostum Rodeo Türkiye'de en son 4 yil evvel KP Magazine'lerden "Mc Cormack'ların sırrı" albümünü yayınladı. Forumda verdiğim Mondadoriler bundan sonraki Türkiye'de hiç yayınlamamış maceraları içermekte. Külliyatla ilgili daha detaylı bilgi için

Sağolasın. Ken Parker Mondadori No. 40 - Fuori tempo (Zamanin Disinda) çevirisine başladım.