ekenciz

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
13 Eyl 2009
3,169
15,199
01-cover.jpg

Uyuşturucu Kartelinin tetikçisi olmaya çalışan bir çocuğun aynı kartelle başının belaya girmesi ve ardından onu korumaya çalışan bir polis.

Logic

Çeviri & Balonlama
3 Kas 2021
556
9,240
Evren
Öncelikle teşekkür ederim paylaşımınız için. Bazı sayfalardaki balonlarda hem orijinal metin hem de çeviri metni üst üste gelmiş, onları düzeltmek mümkün mü?

thorgal

Kıdemli Üye
18 Ocak 2018
863
3,150
İstanbul
@ekenciz dostum, emeğine sağlık 👏🙏🥰🤠

YZ çeviri anlamında pek de olayın ruhuna uygun tercüme yapamamış gibi geldi ama eski Hermann kalitesi olmasa da (vücut ve yüz hatları çizimleri önceki dönemlere göre çok farklı geliyor) üstadın son çalışmasını da okuyabilmek harika bir durum 😇
Aşağıdaki sayfalarda orjinal balon içi yazılar ve tercüme birbirine girmiş ;

Orjinalı 54 ama 57.Sayfa 2. Kutucuk

Orjinal 62 ama 65. sayfa 2. kutucuk.

ekenciz

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
13 Eyl 2009
3,169
15,199
Fransızca ÇRlarda kullanılan fontlar OCR işini çok zorlaştırıyor, ne hikmetse de bu tür fontları kullanmaya da devam ediyorlar. Okuyucu için de zor yazı tipleri bunlar. Neyse bu yakınmadan sonra: Tekrar kontrol ettim ama her sayfayı tek tek gözden geçirecek vaktim olmadı. Bende ekranda düzgün görünen ama cbz içinde hatalı olanlar çevirden sonra dışarı aktarılan görüntülere balon silmenin aktarılmamasından kaynaklıydı. Ben uygulama içinden kontrol ettiğimde düzgün görülen sayfalar cbz içine ne hatalı aktarıldığını fark ettim. Bu hatayı düzelttiğimi düşünüyorum. Aynı link üzerinde yenisi mevcut. Bazı hatalı tirelemeler var ama onları hoş görünüze emanet ediyorum.

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
18,136
92,488
hiçbiryerde :)
Dün bir solukta okudum bu etkileyici çizgi romanı.
Dünyada ne kötü hayatlar yaşanıyor, böyle deyince
bize uzak sanılıyor ama her şey bizimle birlikte dönüp
duruyor hayatta aslında, farkına varamıyoruz çoğunlukla...

Bazı balonlardaki çeviriler yanıltıcı olsa da, orijinal kitabı
bulup merak ettiğim yerleri tam olarak çevirip anlamak
istesem de henüz yapmadım, çünkü o zamanı bulamadım :)

Teşekkürler bu özel kitap için @ekenciz üstadım.