Hikayeler - Le Storie 25

akınbey

Yeni Üye
3 Tem 2013
49
131
"Hikayeler" serisinden bir sayı üzerinde çalıştım. Aşağıda iki seçenek var. Bir tanesinde dosyayı programa verdim minimum emekle hazırladım. Toplamda 2 dakika filan. Emek dediğim programa yükle Mediafire'a yükle gibi işler. Diğeri de yaklaşık 2 saat harcayarak biraz elden geçirdiğim hali. İlk halilye seri üretim yapmak mümkün. İkincisi biraz daha düzgün oldu. Ama bu halininde kusurlar var. Daha iyisi için daha çok zaman gerekecek. Bu işe yeltenince ustalarımızın ne kadar kıymetli çizgiromanlar çıkardıklarını çok iyi anladım.

Çalışmalarla ilgili yorumlarınızı bekliyorum.

9qb2sve.jpg

jmavng7.jpg

460sgc4.jpg

emekli

Aktif Üye
17 Eki 2015
395
866
Çok teşekkür ederim üstadım. olanı tabi ki bütün üyelerimiz tercih eder. Yapay zeka ile yapılanlarla büyük bir emek ve zaman harcayarak yapılan çizgi romanların arasındaki en büyük fark tabi ki kalite farkı. Bunun gibi çizgi roman çalışmaları yapan değerli üstadlarımıza da çok teşekkür ederim. Sağolun.

balkan

Onursal Üye
27 Şub 2016
5,422
60,437
İçerik olarak beğendiğim bir seri "Le Storie". İhtiyar Dost'tan sonra unutuldu. Tekrar hatırlatmanız çok güzel. Her iki dosya okunabiliyor, emek verilen dosya diğer dosyaya göre daha derli toplu. Emeğiniz ve paylaşımız için çok teşekkür ederiz.

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,827
87,757
hiçbiryerde :)
Birinci seçeneği indirmedim bile, daha iyi bir seçenek varken gerek yoktu zaten.
Bir de zaten son zamanlarda uğraştığım için sonuçları az çok tahmin edebiliyorum.

Balonlar neredeyse kusursuz olmuş. İçeriğin çoğunu okumadım ama muhtemelen
çevirisi tam olmamış, düzeltilecek yazılar vardır az da olsa.

Program yazıları silerken balon içine giren resimleri ve kare içindeki "efekt" seslerini de
bozuyor, mesela bu kitapta 15-20 tane çıkar en azından bozulma. Bunların da düzeltilmesi
gerekir, ben orijinal sayfadan kes yapıştır yaparak düzeltiyorum. Ya da bozulmuş karelerin
olduğu sayfayı manuel olarak düzenleyebiliriz, elimizde çeviri var nasıl olsa. Daha iyisi ise
programın geliştirilip yazıları daha iyi tanıması, bu da olacaktır uzak olmayan zamanlarda.

Yani bir-iki saat yerine belki üç-dört saatte çok daha iyi bir iş çıkarma şansımız var.

Bu vesile ile birazını okudum, tamamını sonra okuyacağım. Çok sert bir hikayeymiş,
sonlara doğru heyecan üst düzeydeydi.

Teşekkürler bu karşılaştırmalı ve açıklamalı çalışma için @akınbey .