İkinci çeviri-balonlama çalışmamı paylaşıyorum.
Yine çok değerli olduğunu düşündüğüm ve her birini dikkatle okuduğum eleştirilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Sayın @eankara, değerli açıklamalarınız için teşekkür ederim. Bu çizgi romanı seçimimde en büyük sebep çizimlerinin çok sevdiğim Pieter Bruegel'in resimlerine olan benzerliğiydi.Bilgi işlem teknolojisinin hemen her alanda gördüğümuz etkilerini başta illustrasyon olmak üzere, resim, çizgi roman gibi sanat alanlarında da sıklıkla görüyoruz. Geçmişin , özellikle altın çağını 19. yy.'da Amerikan kaynaklı olarak gördüğümüz illustrasyon örnekleri, artık geometrik formların kullanıldığı digital örneklere yerlerini bırakma aşamasındalar. Bu konudaki çalışmaların , kapak illustrasyonu halinde yer aldığı dünyaca ünlü dergiler mesela. The New Yorker, Economist, Weekend dergileri bu tür çalışmalarla görülen kapaklarıyla ilk aklıma gelenler.
Sn. @jeffrey 'in paylaştığı çizgi romanı görünce, öncelikle dostların mesajlarını okudum. Sn. @Çitaku ve Sn. @balkan 'ın çok yerinde tesbitleriyle, senaryonun gerçek tarihi olaydan hareketle oluşturulduğunu öğrendim. Ancak, bu çizgi romanı okumama neden olan esas unsur, kapak resmi oldu. Başta yazdığım , modern tarzdaki grafik yapı anlayışını çizgi roman kapağı halinde görünce, sayfaları karıştırmak , benim için ilginç bir " keşif macerası " oldu. Sanatçı Stephane Fert, az sayıda renk tonu ve geometrik hatların bariz hissedildiği çizimleriyle, çok farklı, sımsıcak, usta işi bir kitap ortaya çıkarmış. Nitekim Fert, bu keskin geometrik hatlı çalışmalarında, resim sanatının dünyaca ünlü ressamları, Gauguin , Matisse 'den etkiler taşıdığını her fırsatta açıklamış.
Eser seçiminiz ve de bu eseri bizlere sunmanıza yol açan emeklerinizden dolayı teşekkür ederim Sn. @jeffrey .