Günaydın Çizgi Diyarı...

abolardis

Onursal Üye
12 Şub 2011
6,627
24,962
Günaydın ;
Yine mi sen diyenlere yine ben diyerek yukarıda ki günaydın yazısının derin anlamını işaret etmek istiyorum.:D
Güne iyi başlamak önemli bir konu gerçekten.Nasıl başlarsanız öyle gider misali iyi başlamak çok önemli.
Moralinizi yüksek tutun her zaman.Uzun yürüyen uzun yaşar demiş Hipokrat uzun yürüyüşler yapmayı sakın unutmayın.Arada telkinlerde de bulunun kendinize olumlama cümleleri önemlidir.Yine gün içinde tatile çıkmayı unutmayın.Nasıl mı ?
Gözlerinizi 2 dakika kapatın ve istediğiniz bir yerde dünyanın en zengin insanı olarak tatil yaptığınızı düşünün.
Çok oturarak iş yapıyorsanız omuzlarınızı hareket ettirin tek başına spordur emin olun.
Ne kadar bol tavsiye oldu.Çizgi roman KOÇU olarak.:Ğ
Günaydın değerli ve güzel insanlar kendinize iyi bakın.:)

abolardis

Onursal Üye
12 Şub 2011
6,627
24,962
Günaydın ;
Ne güzel günaydın diyebilmek bir de mecaz içeren anlamıyla geç kalınmış yada sonradan anlaşılabilen şeyler için de kullanılan GÜNAYDIN.
Bugün günaydın derken Fatih ALTAYLI nın Teketek proğramında Celal ŞENGÖR hoca yine evsahibiydi.Kaçırılmaması gereken saatlere imza attı.
Müthiş bilimsel merakı , gözlerinde parlayan bilim ışığı ile enerjik sevecen hocamız.Yine müthiş bilgiler verdi.
Dinazor kelimesinin yanlış yazıldığını aslının Dinozor olması gerektiğini ifade etti.Yurtdışı seyahatlerinden Paleontologlar arasında ki mücadele ve çekişmelerden bahsetti.
Ülkemizde Kelkit Havzasında Dinozor bulunabileceğini düşünüyorum dedi.
İlk insanla son dinozor arasında yaklaşık 63 milyon yıl olduğunu anlattı.Yine dinozorların yaklaşık olarak dünyada 260 milyon yıl hüküm sürdüklerinden bahsetti.Rocky Dağlarına Kayalık Dağlar denmesi gerekir dedi.Ve daha bir sürü bilgi.
Ateist olduğunu her daim çekinmeden Celal Hoca dile getirse de Allah ömrünü uzun etsin.
Ortalama bir felsefeciden daha fazla felsefe bildiğini düşündüğüm , ortalama bir tarihçiden daha fazla tarih araştırması yapan çok özel bir insan.
Sabah sabah bu ne ağır konu demeyiniz lütfen akşamdan kalma sabahlık bir hikaye gibi.
Konstantiniye Otelinin okumasını Cumartesi günü bitirdim sonuçta Zülfü bey Konstantinapolis ten NecroPolise kadar geniş bir perspektif içerisinde bazan derin tamlama ve tasvirler bazan ilginç tarihsel bilgiler yer yer de kafasında ki soru işaretlerini romanda ki kahramanlar üzerinden vermiş;
Daha önce belirtmiş olduğum mantık hatalarına bir kaç tane daha ilave oldu haliyle ;
1-Afrika da jaguar avı meselesini biliyorsunuz olamayacak bir ihtimal ;
2-Ağır Ceza Mahkemeleri tek hakimden oluşmaz heyet olarak karar verirler.Bu da ciddi bir mantık hatası olarak romanda yer alan 2 temel hata bana göre.
Soru işaretlerine gelince Peygamberin babasının adında geçen Abdullah kelimesi sorgulanmış madem daha önce ALLAH yoktu babasının isminde nasıl var.
Sorunun cevabı basit aslında Allah zaten Tevrattaki ELOAH dan geliyor.Yani o zamanlarda da bilinip kullanılıyor.Sonuçta Aramice ya kadar götürebilirsiniz.
Yine Romanda Vampir konusu işlenirken korku edebiyatı fazlaca incelenmediğinden bir kısım eksiklikler var.Evliya Çelebi nin vampirlerden bahsetmesi üzerinden konu işlenmiş ancak Vampir hikayeleri biliyorsunuz çok eski tarihlere dayanıyor.Bram Stoker in Van Helsingi ve Kont Drakula ile yerine aşılmaz bir biçimde oturuyor.Lİvanelinin gotik edebiyat konusunda daha fazla araştırma yapması gerektiğini düşünüyorum.( Kişisel fikirlerim )
Osmanlı daki cinsel sapmalar ve bu konuda ki şiirler kısa kısa anlatılmış ama bence böyle vurgulara gerek yoktu diye düşünüyorum.Her tarihsel süreçte cinsel sapmalar ve aşırılıklar olur hatta Roma tarihi bunlarla doludur.Mahzuru ne derseniz gerek yok fazla bu konulara girmeye.
İlginç sözler kullanılmış mesela " içiçe geçmiş iki kaşık misali " gibi.Bunlarda yazarın yaratıcılığının bir göstergesi olarak ele alınabilir.
Türk insanının uzun parağraf okumayı sevmediğinden bahsediliyor.Doğru bir tespit yerinde bir düşünce.
Zeki ve yetenekli bir yazar Zülfü bey ancak daha öncede yazmıştım.Okuyucuda anlaşılamama düşüncesi ile yer yer karmaşık tamlamalardan kaçınmış ve sanatını bilerek tam olarak göstermemiş.Bence salt sanat için bir kitap yazmalı ağır tamlamalar , betimlemeler mutlaka olsun dünya çapında eserler verebilecek kapasitede.Birde redakte edilirken kitap mantık örgüsü içinde kalınmalı.Salt yazım hataları ve diğer konular değil.Psikolojik tahlilleri ile gözlem gücünün ne kadar yüksek olduğunu ispat ediyor bencede tartışılmaz bir realite.
Müzikal yönüde dikkate alındığında yazar bu romanda farklı enstrümanlardan benzer sesler yaratabilmiş farklı enstrümanlarla ortak bir ezgiyi bir koro şefi titizliğinde kristalize etmiş yer yer dozu artan korku ve endişe ara ara şiddet , yer yer birbirine sımsıkı sarılan iki aşığın sevgisi ile bir romandan ziyade çok sesli bir İstanbul bestesi yapmış.
Sabah için uzun benim için kısa bir yazı oldu.
Tekrar günaydın.
Yazıda her şey var proğram tanıtımı kitap tanıtım ve kritiği megalomanlaşmaya başladım galiba.Ben kimsem aslında herkes ve hiçkimse.
Kendinize iyi bakın GÜNAYDIN değerli sanatseverler.

caretta

Onursal Üye
24 Ağu 2011
3,034
25,538
Kıbrıs
Mevlid Kandili münasebetiyle KKTC'de bugün resmi tatil.Biz de bugün torun bakmadan azade olduğumuz için evdeyiz.Tüm Çizgi Diyarı camiasına günaydın...

abolardis

Onursal Üye
12 Şub 2011
6,627
24,962
Günaydın ; :D:D
Yine bir muzurluk çıkacak beklentisi var ama öyle bir şey olmayacak kefil ve garanti veremesemde.:Ğ
Akşam Konstantiniyye Oteli bitince ( daha önce okumanın bittiğini ve kritiğini kendimce yapmıştım.Niye incelemiyorsunuz hayret:D ) bende Friedrich Nietzsche dünyanın en ahlaksız adamının Putların Alacakaranlığına başladım.Ama yavaş yavaş gidiyorum.Her ne kadar hızlı okuma konusunda Türkiye de bile derece yapabilecek kadar hızlı okuyabilirken.(Kendime çok güçlü bir iltifat yaptım güçlü iltifat ABD yapımı gibi :Ğ)
Dünyanın en ahlaksız adamı tabiri ne oluyor falan denmesin takip edenler bilir o kendisini öyle tanımlar.Yerleşik bütün yanlışlara ki buna ahlakta dahil kendi deyimi.
Kitap ta ruh halinin gel gitleri , çıkmaz sokaklarda ki çıkmaz fikirler , yer yer aşağılamalar , derin eleştiriler , zekanın akla sığmaması , çağının üzerinde ve ötesinde ki anlayış hemen farkediliyor.Böyle bir zekanın çıldırmaması zaten pek mümkün değil.Uzun süre papazlık eğitimi alan birinin sonunda her şeyi reddetmesi ilginç bir serüven.
Büyük bir deha büyük bir filozof Friedrich Nietzsche.
Düşüncelerinde ki derinlik hemen yansıyor yaşam tarzının da bu yönde olduğu hemen farkediliyor.
İnsan tanrının en büyük yaratımımı yoksa tanrı insanın en büyük yaratımımı sorusunu soruyor.
Bu ara bir sürü kitabını almıştım onları yavaş yavaş etüd etmeye çalışıyorum.Yıllar önce okuduğum kitaplarıda var ancak ben bir daha göz atacağım her yaşın felsefesi farklıdır.
Sabah sabah felsefe nereden çıktı.
Buda günaydın demenin felsefesi.:Ğ
Gündem Reza _ let , Dekont , FETÖ , Suriye , kadın cinayetleri , ne kadar can sıkıcı konu varsa piyasada.Birileri gündem piyasasımı oluşturmuş ne yada ölçüm yapıyor tam bir şeyler olacak oldu diyorsunuz oradan şok bir haber.
Can sıkıcı haberlerden gündemden yaratıcı bizleri korusun.
Güzel şeyleride haber yapın güzel şeylerde gündem olsun.
Çizgi roman sevdalısı koca yürekli değerli insanlar sürekli paylaşım yapıyorlar bence uluslararası dünya çapında işlere imza atıyorlar.Kültürümüze sanatımıza müthiş katkılar oluyor.
Günaydın sıkıntılı bir günaydın olmadı sanırım.:D

Kendinize iyi bakın çizgi romanlarınıza daha iyi bakın onlar bize lazım.
Yazanın notu : notumuz yok.:Ğ

abolardis

Onursal Üye
12 Şub 2011
6,627
24,962
Günaydın ;
Aniden çıkmam gerektiği için çok fazla bir şey yazamıyorum.
Olimposta Tapınak Şövalyeleri ile duruşmamız olmasından kaynaklanan teknik bir sorun.
Havada buz gibi ,sanki buzluktan yaşıyormuşuz hissi veriyor.
Yakında penguenler gibi mutasyona uğrarsak şaşırmam.
Kendinize çok iyi bakın.
Nasıl olacak derseniz.
Aynada bakın.:D
Tahammül gücünüzü güçlü bir şekilde destekliyorum.:D
Selam ve saygılarımızla.
Kendinize iyi bakın.:)

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,617
85,310
hiçbiryerde :)
Günaydınlar efendim,
günaydın olsun herkese.

radyasyon_780x643-schy3byi9g.jpg

Son düzenleme:

abolardis

Onursal Üye
12 Şub 2011
6,627
24,962
Günaydın ; :D
Sabırsızlıkla arkasından gelebilecek herkesi zor duruma sokabilecek ifadelerin beklenildiğinden adım gibi olmasa da nickim kadar eminim.:D
Yok yok sade günaydın.
Bugün erken uyandım balkonda henüz aydınlanmamış havada okula yetişmeye çalışan öğrenciler bir tarafta yeni yeni yine yine yollara düşmüş insanlar ilk uyanışlar balkonlarda orkestra gibi dizilmiş sabah içtimasını vermeye hazırlanmış saksağan flarmoni orkestrası.Ara sıra alan savaşı veren mahalle kedisi çeteleri ve çöpten beslenme piramidinin tepesinde yer alan çeşitli ebatlarda havhavlar.
Buz gibi bir hava soğuğu mas eden daha soğuk havalar.
Bir kaç derin nefes çektim içime, içim dondu.Farkında olarak hayli üşümüşüm kendimi içeri hızla attım.:Ğİçim dondu bırrr.
Eskiden kar topu oynar kardan, adam gibi adam yapardık.Burnu havuç kolları süpürge sapı bu adamlar dönemin en güzel sanat stilleri çerçevesinde yapılırdı.Özellikle bariz fransız etkisi hemen hissedilirdi.
Biz arada sırada bu adamları ziyaret eder kaşına gözüne kömür takviyesi yapardık.Onlarda bize çok iyi gözle bakarlardı.Bu adamlar nedense inşa tekniğinden midir nedir genelde obez bir görüntü sergilerler biz ise bu duruma genelde sevinirdik.Halka çok kötü örnek olmuşuz farkında değiliz.
İlk kardan adamı kim yaptı bilemiyorum ama bu adamların yapım tekniği asla değişmedi.Bu konuda insanoğlu hiç yenilikçi davranamadı.Malzemesinde de yaklaşık olarak hiç bir değişim olmadı.
Niyedir ucuzdur doğaldır ondanmıdır bilemiyorum ama doğal ve organik malzeme ile inşa edildiği açık.
Dünyanın en eski sanat eserleri kesinlikler KARDAN ADAMLARDIR.Ben henüz kardan adamların karşı cinsine denk gelmedim.Yapıldığınıda görmedim.Niye KARDAN KIZ yapılmaz onunda bir cevabı yok.Bu sorunun cevabını verse verse Psiko Patolojinin Cahilliyye koluna mensup ilim adamları ve ilim alimleri verebilir.(Cümleye bakın ilim alimi , ilim adamı :Ğ)
Bu sezon kar başlar başlamaz muhakkak kardan kız yapımına hız verelim bir tabunun artık yıkılma zamanı geldi.
Adam olsunda insan kardan mardan buzdan camdan farketmez aslında ama bu cinsiyet ayrımcılığı insan haklarına aykırı bence.
Hatta Şubat Ayının ilk günü dünya kardan adam ve kardan kız günü olarak kutlansa iyi olur.:D
Kardan adam tarihi ile ilgili ,hiç bir bilgi, belge ,resim , gravür görmedim.Demekki yok.:Ğ
O zaman kardan adam tarihine bir tarihçimizin el atma zamanı gelmiş geçiyor.
Özellikle cahillik konusunda ihtisas yapmış ,beyaz ve garip kıvrım sakallı , kanal kanal gezebilme yeteneğine sahip , mümkünse çok dil bilen ama halkın dilinden anlamayan , İki bazan üç kişi olarak proğramları domine eden keskin ve bileyli zeka sahibi tornadan hayli şişman çıkmış yaşlı yansız tarafsız 60 yaş üzeri değerli gişi ve kimselerin bu konuya el atması gerekir.
Kitaba ben bir isim bile buldum."KARDAN ADAMIN YİTİK BİN YILI ",Yada "KARDAN ADAM TARİHİNDE İNŞA METODLARI " , "KARDAN ADAMDAN İLK İNSANA TAŞDEVRİ ",
isim sıkıntısı yok.
Günaydın ,
Hayırlı günler,
İyi günler ,
Güzel günler ,
Hayırlı yarınlar.

mustibey

Süper Üye
23 Ara 2010
2,232
5,396
İş-güç, harala-gürele derken ben buralara uğramamışım, tüm "Diyardaşlar" güzel sözlerle günü ve dünyayı selamlarken farkında olmadan "es" geçmişim (aslında pek de hoşgörülesi bir durum değil ama hoş görüle...); sevgi, saygı,mutlulukla, kimsenin öteki olmadığı ve ötekileştirilmediği günler dileği ile... Yine geleceğim!

abolardis

Onursal Üye
12 Şub 2011
6,627
24,962
Günaydın ; :)
Yine günaydın.
Günaydın diyebilmenin derin mutluluğu ile henüz uykusunu tam olarak alamamış uykusuzun derin mahmurluğu içindeyim.
Ne çabuk sabah oldu yine."Yine sabah oldu. "
Ben zaten sabahın erken saatleri ile akşamın insanların caddelerden sokaklardan çekildiği geç saatlerini çok severim.Kalabalıkları ,kalabalıkların kabalıklarını çok sevmiyorum.
Kontrolsüz Afrika Antilopları gibi her yerde insan sürüsü.Kalabalık ve sürü sanki birliktelik seviyor gibi.(Arada o sürünün içinde ben de varım :ĞAklıma kılıç balığının öyküsü şiiri geldi bir anda sürünün içinde ben de vardım.)
Kalabalıkları bazan oturup izleyin aslında sadece aynı şeyi bir tekrar daha yapmanın dışında farklı bir şey yok.
Bir belgesel izler gibi.Herkes AVM de.Sonra herkes yemek yiyor. Sonra herkes yürüyor.Sonra herkes araba kullanıyor.Sonra herkes çay içiyor.
Sonra sonra sonra bir sonrası da hep aynı.Herkes yeniden bir tekrar içine giriyor.
Diyeceksiniz ki ne yapacaklar zaten sorun da bu farklı bir şey yapma şansı vermiyor.Yaşam koşulları koşullar koşutları belirliyor.Sınırları ve sınıfları çiziyor.Herkes aynı şeyleri tekrar ettiğini belki hiç te anlamıyor.
Hayatın nakaratlarını yaşarken hayatın en güzel dizelerini kaçırıyor galiba insan.
AVM lerin kalabalıklarına girmek zorunda değilsiniz.En popüler caddede değil bugün herkes hiç bilinmedik bir mahallede yürüsün.Yada bugün araba kullanmasın kimse.Herkes hiç tanımadığı birisine kitap hediye etsin.( Bunu forumda yapan çok insan var sağolsunlar. )Kalabalıklık ve sıradanlık ve sürüleşme bir arada olmayı ve kalmayı çok seviyor.
Sabah sabah tövbe tövbe demeyin belki ben birazdan kalabalığa karışabilirim.Ne olduğunu anlayana kadar sürümle hareket edeceğim sonra da bu rutin haline gelip sıradanlaşacak ama ben aslında özgür olduğumu düşüneceğim.
Özgürlük öyle bir kavram haline geldiki altında prangalanmış bir esir gizli bir zindan barındırıyor.Esiri olduğumuz özgürlük.( Daha öncede kullanmıştım bu kavramı )Aslında özgürlük en büyük bağımlılığımız en yüce kavram ama benim düşüncem serbest bırakıldığımız kadar özgürüz.
Günaydın değerli sanatseverler.
Günaydın yazıları.

abolardis

Onursal Üye
12 Şub 2011
6,627
24,962
Günaydın ;
O kadar çok mesaj yazdım ki birazda kendime zaman ayırayım dedim.
Bu bölge benim için serbest dolaşım alanı gibi.Tarama balonlama düzenleme yok içinden geldiği gibi rahat rahat yaz konu sıkıntısı yok dpi derdi yok.
Bir kaç gündür havalardan mıdır içtiğim çaylardan mıdır nedir biraz sağlık problemlerim var.Sorun hasta olamıyorum.Şöyle bir grip mrip olsam biraz istirahat edeceğim hasta olamama hastalığınamı yakalandım nedir.
Evde herkes en az 3 kere grip geçirdi ben hala hasta olamadım.
Hasta olamıyorum bu ne iş onu bile beceremiyorum.:D
İşyerinde ki elemanlar en 5 posta grip geçirmiştir abi diyor bi tanesi sen dikkatimi çekti hiç hastalanmıyorsun.Aşı olmak lazım dedim delikanlı aşı olmak lazım.Ben Burkina Faso dan özel aşı getirtiyorum internetten bi şey olmuyor.
Bu garip te inanmış olacak ki internetten Burkina Faso dan aşı sitesi aramış olacak abi aradım bulamadım adresi neydi demez mi ?
Hafızam iyi değil hatırlamıyorum ki dedim.Abi yapma ne olursun googledan arattırıyorum bulamıyorum.Arattır canım dedim bulursun mutlaka.
Şaka yı ciddiye almış garip ne bilsin her sabah tuzlu suyla gargara yaptığımızı.
Sizde aşı olun değerli dostlar Burkina Faso menşeili aşılarda indirim var.
Aşı ol sağlık bul.

mustibey

Süper Üye
23 Ara 2010
2,232
5,396
Bugün 13 Aralık 2017 hepinize günaydın "Çizgi Diyarı"! Bugün ve sonraki günler gönlünüzce olması dileklerimle...

abolardis

Onursal Üye
12 Şub 2011
6,627
24,962
Günaydın ; :D
Yİne bir muzurluk peşinde mi ? Gibi bir hava var.
Yok vallahi Günaydın demek için geldim.:Ğ
Birazdan toplu ayin törenimiz var yine yüce Olimpos'ta Templier Şovalyeleriyle .Yüce Zeus u görüp geleceğiz.Her şey hazır.:)Ne demek istediğim bir muamma ama anlayan anlamıştır.Şerhe gerek yok.:)
Müteakip döneceğim sonra yine günaydın demek olmaz.
Bu nedenle merhaba diyebilirim.:)

abolardis

Onursal Üye
12 Şub 2011
6,627
24,962
Günaydın ;
Uzun zamandır değerli sanatseverlere bir günaydın deme şansım olamamıştı.Hatta bazan siteye girmeye bile vaktim olmuyor.Gündüz yoğun gece yoğun bakalım nereye kadar ve daha ne kadar bu tempo devam edecek.
Bugün 21 ARALIK en uzun gece yaşanacak bu gecenin faziletlerini ne kadar anlatsanız bitiremezsiniz.Bu akşam yılın en uzun gecesi yaşanılacak.Bu mübarek geceyi çizgi roman okuyarak geçirirseniz çok büyük sevaba girersiniz.
Ancak konu ile ilgili olarak yaptığım araştırmalarda özellikle Dampyr ve Dylan Dog okumanın daha makbul olduğu yönünde çizgi roman alimleri tarafından görüş birliği ve içtihat birlikteliği mevcut.
Yine bir kısım çizgi roman alimleri tarafından bu gecenin faziletleri anlatılırken "her kim ki bu geceyi Teksas - Tommiks okuyarak idrak eder kendisine 40 eşek yükü çizgi roman hediye olunur" denilmektedir.
Bende şaşırdım tabi bu gecenin bu kadar önemli olduğunun hiç farkında değildim.Aslında bana göre bütün geceler aynı oranda değerli olmalıydı diye basit zekamla düşünüyordum.Ancak Çizgi Roman Alimleri yada Grafik Roman allameleri tarafından önem ve değerini görünce ben şahsen kendime göre bir okuma planı hazırladım.
Bu geceye kendim önce Julia okuyarak başlayacağım ki bereketi artsın.Sonra Demir Adam la devam edip zenginlik ihsan edilmesinin kapılarını aralamaya çalışacağım.Ardından Zagor'un kızılderililerle olan maceraları üzerinde tefekkür edip Tarkan Barcelona Yolunda yı her sayfasının üzerinde yoğunlaşarak anlamaya çalışmayı düşünüyorum.Tabiki herkesin idrak şekli farklı olabilir.Ancak ben gecenin sonuna doğru şafak vaktine yakın Şafak Türküsü eşliğinde geceyi Araya bir Dampir bir Vampir bir Zombie alarak bu mübarek geceyi bitirmeyi hedefliyorum.
Bu gecenin faziletlerini denizler mürekkep ormanlar kalem Galliano Ferri ve Ticci üstüne Galep ressam olsa yazsa yazsa çizse çizse bitiremez.
O kadar derin anlamları olan manası her yıldızdan sabaha dek yeryüzüne fışkıran , ay ışığıyla içimizi aydınlatan kişisel aydınlanma yolunda ki en önemli gecelerin en önemlisi.Hatta bildiğim ve tanıdığım en önemli mübarek gece.
Tabii haliyle bu gecenin gündüzünü de boş geçirmek olmaz.Gündüzleride bol bol forumlara mesaj yazarak 105 lik budist tesbihleri ile sabahtan öğlene kadar Çiko ( 300 kere ) , bu tesbihat bittikten sonra ise ( 2000 kere Teks ) müteakip ( 2500 defa Ringo ) isimleri hafi şekliyle terennüm edilirse o yıl bol çizgi romanlı geçer ,bol tarama ve düzenlemeli bir yıl hasıl olur yine bol balonlama umulmadık yerlerden gelir.
Yine şayet ilkinde ile öğlen arasında 4500 kere Flash denilecek olursa kitap indirme hızı 10 yer yer 20 katına kadar çıkıyor.Mücerrebtir.
Bu değerli isimler tesbih edilirken güzel kokulu bir buhur yakılması manevi kapıların mühürlenmesi ve kendinizi çember içine almanız tesbihatın etkisini arttıracaktır.:D:D:D:D
Ben birazdan başlarım.Önce şu çayı bir içeyimde.Siz bana bakmayın hemen başlayın.Banada bol bol dua edin belki faydası olur.:Ğ:Ğ:Ğ

Son düzenleme:

abolardis

Onursal Üye
12 Şub 2011
6,627
24,962
Günaydın ;
Sabahın ilk saatleri benimde işe güce kendimi çok fazla hazır hissetmediğim saatler.
Bu başlığı daha çok seviyorum.Serbest dolaşım alanı gibi içinizden geldiği gibi davranabileceğiniz yazabileceğiniz bir başlık.
Bir yazar ülkemiz insanı uzun parağraf okumayı sevmiyor demişti.Bende ondan beridir uzun parağraf yazmıyorum.
Uzun parağraflar insanların gözünde büyüyor.
Belki insanlar haklıda görselliğin her şeyin üzerinde olduğu bir Medya devrimi yaşandığı dönemdeyiz yazılanlar yeterli gelmeyebilir.İnsanlar farklı açılardan konuyu görmek isteyebilirler.Kişisel olarak bir farkındalık yaratmak amacıyla farklı konularda farklı bir biçimde görüşlerimi dile getirmeye çalışıyorum ancak çok fazla başarabildiğimde söylenemez.Benim yazdıklarım çoğu zaman hayal gücünün bir yerlerinde dolaşan mizah örgülü ama temelinde insanların bakış açılarına dokunmaya çalışan bir amaç var.Bazı çizgi roman kahramanlarını bu nedenle fazlasıyla dilime doluyorum.Çizgi roman mizahı yer yer mizah dergilerinde yapılsa da çok nadir olarak bunu yazın hayatında görebiliyoruz.
Kendi çapımızda kişisel ölçeğimizde insanların moral ve motivasyonlarını bozmadan etliye sütlüye direkt değil endirekt dokunarak bazan gölge ederek bazan parende atarak bir şeyler paylaşmaya çalışıyoruz.
Daha önce düzenli olarak yazı yazdığım sitede çok dinamik bir siteydi.Herkes bir şeyler yazmaya istekliydi.Hatta sert tartışmalar ciddi münazaralarda oluyordu.
Burada forumun konsepti münazara değil haliyle daha çok paylaşım ve birliktelik hedeflenmiş.Bunu doğru bulduğumu da söylemeliyim.
Sanat merkezli bir oluşumda bunun zaten olması fazlaca doğru değil.
Arada bir ben bir kasırga estirsem de genelde hava raporlarında mutedil dalgalı , hafif sisli , kıyı ve iç kesimler de mevsim normallarinin üzerinde seyreden bir periyot var.
İyi tarafı sanat ekseninde bir araya gelen insanların farklı düşüncelerini aynı çatı altında birleştirebilmeleri.Açıkça söylemem gerekirse belki günlük hayatta keskin bulabileceğim insanlar bile diyarda gezebiliyor.
Bende öyle sütten çıkmış ak kaşık değilim çekiç gibi ezecek fikir arayan bir düşünce yapım olduğu gibi, hakim görüşleri irrite edecek ,alttan alta kemirecek ,incelikli genetiği ile oynanmış GDO lu düşünce üretimlerimde var.Diyojen gibi bazı düşüncelere gölge etme başka ihsan eylemez diyecek kadar da kesin kanaatlerim var.
Bu yazıda biraz kendimden biraz mevcut durumA GÜNAYDIN başlığı altında değinmeye çalıştım.
GÜNÜNÜZ GÜZEL GEÇER UMARIM

Son düzenleme:

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,617
85,310
hiçbiryerde :)
Abolardis üstadımın yerinde
tespitleri ve hava raporları
ile bu soğuk günlerde içimiz
ısındı yine :), teşekkürler üstat...
İyi günler, iyi haftalar dostlara.

abolardis

Onursal Üye
12 Şub 2011
6,627
24,962
Ancak zaman bulabildim bir merhaba demeye ;
Herkese Günaydın.
Zaman öyle hızlı geçiyor ki arkasında yetişemiyorum.
Bir bakıyoruz sabah bir bakıyoruz akşam bir bakıyoruz hafta bitmiş.
Bir yoğun gündem KHK lar , Kudüs ,yeterince sorun yokmuş gibi Trump ın güvenlik stratejisi.
Bu aralar uykum firarda geç yatıp erken kalkıyorum nedensiz uyku kaçakları.
Bir şey değilde rüyalarda buluşuruz şarkısını söyleme şansım kalmıyor.

Akşam geç saatlerde soğuk havada dolaştım gecenin bir kenarında.
Gecenin kokusu sinmişti ayışığına.Kimsesiz caddeler , mahalleler eski evler ve yılların ağırlığı ile eski evler.Bacalardan yükselen duman bile gri bir ton katıyordu gece mavisine ve insana ilham veriyordu büklüm büklüm duman yolu.
Yaşlı ağaçların soğuk havanın içinde kendimi gecenin ilham okyanusuna bıraktım.Karanlık bir örtünün ,saklı gölgelerin , derin mavi buz kırıklarının arasında dimdik duran çam ağaçlarının içinde örtünmüş yolların soğuktan titreşen lambalarının arasında düşünceler arasında dolaştım.
Ben dedim sadece kendimden ibaretim.Sadece kendimden ibaret.Adı hiç konulmamış isimsiz bir şiir gibi.Sanki bütün şiirlerin adı olmalıymış gibi.Bu şiirde sadece kendinden ibaret.
Kendime kalan sadece ben , yarına kalan umut ve yalnızlıkla dolaşan gölge adımlar.Yolu uzattıkça uzattım taki derin sessizliği içime sindirene kadar.Üşüyen yüzümü kapatmadım geceye dokunsun diye.

Bir gece yürüyüşünün kısa hikayesi.

Sonra evde beni benden çok düşünen bir güzelliğin hazırladığı demli bir çay.
-Üşümüşsündür canımm.

Herkese günaydın tekrar.
Gününüzü aydın geçirin.

abolardis

Onursal Üye
12 Şub 2011
6,627
24,962
Günaydın ;
Birazdan yine bizim Olimpos'a gidiyorum son hazırlıklarımı yaptım.
Bu nedenle kısa bir günaydın olacak bekletmeye gelmez..
Selam ve saygılarımla.

dedo11

Onursal Üye
8 Nis 2013
2,025
5,870
Sayın abolardis ;

Kendini çok güzel tanımlamışsın şu satırlarda.
"Bende öyle sütten çıkmış ak kaşık değilim çekiç gibi ezecek fikir arayan bir düşünce yapım olduğu gibi, hakim görüşleri irrite edecek ,alttan alta kemirecek ,incelikli genetiği ile oynanmış GDO lu düşünce üretimlerimde var.Diyojen gibi bazı düşüncelere gölge etme başka ihsan eylemez diyecek kadar da kesin kanaatlerim var."

Seni pek tanımıyorum ama çok sevilecek ve çok taktir edilecek özelliklerinin olduğunu yazılarını ( yorumlarını ) okuyarak öğrenmiş bulunmaktayım.
Bir zenginliksin...

abolardis

Onursal Üye
12 Şub 2011
6,627
24,962
Yılın ilk günaydınlarından biri GÜNAYDIN ;
Önümde düşman gibi deniz arkamda deniz gibi düşman demiş Hz.Musa önümdeki iş yükü öyle olsa da aman halledilir modundayım.Kafamın içinde iç ayaklanmalar kargaşa ve kaos kısa süreliğine düzeni bozsa da bir sigara yaktım herşeyi dumana boğdum.Açtım İndila'yı senmisin sesini yükselten cığırtkan vede sırıtkan içsel isyanlarım hepsini derin duygulara buladım.Dış mihrakların yabancı güçlerin etkisiylemi oluyor bilmiyorum.:)
Önce merkezi sinir sistemine saldırmak istediler kollara bacaklara omuza ve boyna ancak ben demir duman etkisiyle kuyruk sokumuna kadar kovaladım bunları..Arkada kalanlara önce gaz bombası attım ayakta kalan bir kaçınıda etki ajanı olarak tutuklayıp boşaltım sistemine postaladım.İçsel bir ayaklanmayı müdafaai müdafa ekipleri sayesinde başarıyla hallettim.Eleştiri hakkınız var dedim ama öyle stratejik yerlere şiddet ve hiddet uygulamanıza imkan veremem dedim.Orta kulak bölgesinde şiddetli çatışmalar yaşandı bende engin bilgimle soğan suyu damlattım sorunu kökten hallettim.:)
Bu coğrafyanın genel kaderi bu galiba.Doğru İran da dış etkiler muhakkak var ama sende bunlara çanak tutmayacaksın.Eleştirilemez din adamı sınıfı dine göre şekillendirilen yaşam, baskı gırla ne olacaktı ki bir gün patlar millet.Bir kadının ne giydiğine niye karışırsın ne giyerse giysin sana ne azizim.Papa doğru bir şey söylemişti.Dünyada hiç bir din devleti başarılı olamadı.Olamazda zamanın gerisinden gelen bir anlayış yaşamla çatışır.Sonrada dışarda dış mihrak içerde iç mihrak ararsın ama asıl mihrakın kendin olduğunu unutursun.Kadınların beyaz çorap giymemesi konusunda molla fetvası olduğunu okumuştum İran da.Mübarekler size ne arkadaş.Sen dinini vicdanınla yaşa Allah la aranda kalsın devlet sistemine sokmaya çalışırsan aynı bizim FETÖ gibi yürümez zaten.Tartışılmaz , günahsız molla kavramı ile nereye gideceksin bir yere varamazsın iç dengeleri bozmayacaksın insan doğasına aykırı davranmayacaksın.Doğa her zaman galip gelir.Yaşam yolunu her zaman bulur.Üstüne üstlük zenginleşen üst sınıf ezilen öfkeli alt sınıf.Kapitalizm orada da sınıflar ve tabakalar arasının da orta sınıfı çökerterek gereğini yapmış.Aristo'nun sözüydü yanlış hatırlamıyorsam orta sınıfı sürekli güçlü tutun demişti.Ekonomik olarak dini anlamayan sürekli mal biriktiren zengin ve cahiller dünyanın başına püsküllü bela.Mal biriktir daha çok biriktir daha çok biriktir.Lanet olasıca mal sevdası.Dünyayı yaşanabilir bir yer olmaktan çıkardı.
Şiddetin her türüne haklı gerekçe bile olsa son derece karşıyım.Özgürlük en büyük doğamızdır.Umarım emperyal proje başarılı olmaz. Ulu önder özgürlük ve bağımsızlık benim karekterimdir demişti.
2018 yılında gündem şimdiden belli.GÜNDEM UZAK DOĞU bize göre YAKIN DOĞU.Hatta komşular.
Batılı diplomasinin sihirli sözü : GELİŞMELERİ ENDİŞE ve KAYGIYLA İZLİYORUZ.ENDİŞE VERİCİ.
İrana demokrasi getirme sırasına girmiş anlaşılan emperyaller.Bunların demokrasi getirdiği yerden 40 yıl ot bitmez ya neyse bakalım sürece Marvel ne diyecek Dc ne yapacak.
Günaydın...

abolardis

Onursal Üye
12 Şub 2011
6,627
24,962
Günaydın ;
Uzun zamandır günaydın diyememiştim.Bu aralar Olimposla aram iyi değil gidince uzun süre bırakmıyorlar en erken 8 saat oradayım.Zeus la Hidrojenyusla ,Aramis ve Dartanyan la sohbet ediyoruz ben öylece duruyorum söz bile almıyorum ayıp olmasın..Tanrı Zeus'un anlattığına göre Olimposta işler iyi gitmiyormuş asgari ücretle denizleri gölleri ,baraj ve göletleri, dondurma ve çikolataları kontrol eden su tanrısı Posei-don bu işleri bırakıp don / iç çamaşırı işine girecekmiş.
Yine Adalet tanrıçası bacımız Dike nin halini iyi görmedim biraz canı sıkkın gibiydi.
Ancak Momos ( hiciv ve alay tanrıçası ) her zamanki performansındaydı.3 Herifi izleyip kıkır kıkır gülüyordu.
Neyseki Tanrı Eros'un enerjik dolu tavırları bizleri umutlandırdı.2018 Yılı aşk ve sevgi yılı olacak herkesi oklayacağım diyor.(Kulis bilgisi olarak kabul edin.)
Çizgi roman ana tapınağından gelen ÇizgiRoman ve Grafik Roman tanrısı aynı zamanda fumetti ve Frankofon ila Comics ana tanrısı Çizilyus bu sene çok umutluyum dedi.(Buda iyi bir gelişme haliyle)
Phantaso ( fantazi tanrısı ) herkese bu yıl bol fantazi gönderiyoruz bol bol hayal kurun sözlerine Tanrılar konseyi hayli güldü.Sıcak çaylar geldi bir iki yudum aldık almadık O sırada içeri yaka paça birini getirdiler.Bu kim hayırdır ya dedim Tanrı Zeus'a. Kim olacak hırsızın önde gideni Prometheus..
Şu meşhur Prometheus bumu ?
Zeus ne demezsin Abolardis dedi.Yankesicinin teki geçen Aremisin ceplerini karıştırırken suç üstü yakaladım bir türlü durmuyor.Bu seferki affedilmez ama Olimpostan ateş çalmak büyük suçtur.Bu sefer onu Kafkaslara sürgüne gönderiyorum.Aklı başına gelsin zincirle vurulacak orada 40 sene kalacak ondan sonra Yedikule zindanlarında 50 sene tutulduktan sonra ceza bitiminde tekrar gözaltına alınacak.Af yok.
Ben arabuluculuk yapmak istesemde kabul görmedi.Bastılar cezayı verdiler cezayı.Zeus abi tövbe desede Tanrılar meclisinde kimse sallamadı Prometheusu.
Bir Olimpos hikayesinin çeviri balonlama ve tarama yapılmamış gerçek öyküsü.:D
Günaydın değerli sanat severler.
Mantra Müziğinin büyük ustasından harika bir çalışma.Sİzleri büyülü bir boyuta götürecek sihirli bir mantra gerçek anlamda huzuru hissedeceğiniz bir müzikten öte ötelerin ötesini hissedebileceğiniz bir şarkı.

www.youtube.com/watch?v=FdkorIzkv1A