Geronimo Frankofon Cumhuriyetin Yeni Asrına Armağan

ekenciz

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
13 Eyl 2009
2,993
13,520


Geronimo, Bir Özgürlük Savaşçısı. Bir özgürlük aşığının, Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyetinin yüzüncü yılına tamamlayıp 101. yılına girmesi vesilesi ile çizgiroman severlere armağan etmeye en uygun çizgi roman sanırım bu olurdu. Hikayenin sonu Geronimo için iyi bitmemiş olsa da bizim hikayemiz devam ediyor ve önündeki bir çok badireye rağmen geçen yıllar içinde değeri gün geçtikçe daha iyi anlaşılacak ve çevremdeki gözlemlerime göre daha da iyi anaşılmaya başlanan Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet, onu kuran halkın ve milletin ona sahip çıkmasıyla tarih var oldukça var olmaya devam edecektir.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:

eankara

Onursal Üye
24 May 2010
1,003
5,925
Değerli @ekenciz , bizlerle paylaştığınız çizgi roman çok güzel bir eser . Geronimo hakkında ya da eser hakkında bir şeyler yazmak isterdim. Ama , harikulade sunum yazınız , beni çok mutlu yaptı. İçinde bulunduğumuz bu çok özel günde , böylesi bir anlamlı sunumla , böylesi bir eser sunduğunuz için , çok teşekkür ediyorum . Geronimo çizgi romanı , sunumuzla ayrı bir derinlik kazandı . Sağ olun.
 

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,051
75,671
hiçbiryerde :)

Küçük ağacın eğitimi adlı olağanüstü kitabin yazarı Forest Carter, ki kendisi de kızılderiliydi, Geronimo'nun hikayesini yazdı bir kitabında: Dağlardan Sorun Beni.
Bir de ölmeden önce Geronimo, hayatını bir asker ve eğitim bakanlığı görevlisi olan S.M. Barret'e anlatmıştı. Bu kitap da dilimize kazandırıldı yıllar önce.
Çok duygulu, olağanüstü bir hikayesi olduğunu bu kitaplardan öğrenmiştim. Geronimo özgürlüğü için çok savaşmıştı. Bu özel günlerde özel bir kitap.
Eline sağlık, güzel emeklerin için teşekkür ederim sevgili "ekenciz" üstad.
 

abartman

Onursal Üye
13 Ocak 2011
2,000
11,950
Link aracılığıyla blogunuza göz atma şansı da buldum. Harika işlere imza atmışsınız, teşekkür ederim. Keşke paylaşımlarınızın bir yansımasını, en azından blogunuzda yayınlandığına dair bir bildirimi Diyar'da da yayınlasanız ne güzel olur.... Bu güzellikleri kaçırmamış oluruz hiç değilse...
 
Üst