Emek hirsizligi hakkinda

rasel

Yapay Zeka Çeviri Balonlama
12 Kas 2010
686
20,184
Biraz once tesadufen burada kendi sitemdeki bir cevirimin biraz modifiy edilerek (kapagi degistirilmis, formati cbz'den pdf yapilmis ve meta tag'leri silinmis) @İlterisan tarafından paylasildigini fark ettim. Yonetimden silinmesini talep ettim. Onlarda sildiler.

Cevirilerimi korumak adina, bundan sonra belli belirsiz sag alt koselere ekledigim watermark isaretini biraz daha belirgin ve 45 derece aci ile yukari dogru cikacak sekilde ayarliyor olacagim maalesef. Goz zevkinizi bozacagini sanmiyorum ama yine de bilgi vermek istedim.

Logic

Çeviri & Balonlama
3 Kas 2021
535
8,562
Evren
Ben çevirilerime tarafımdan çevirildiğine dair hiçbir şey koymuyorum ki çoğu çevirimde kadrajla, tonlama ve renklerle çok uğraşmama rağmen. Ticari amaçla kullanılmadıktan sonra hiçbir önemi yok diye düşünüyorum. Her sayfasına fligran-logo koyulmuş kitapları okuduktan sonra siliyorum yok eğer arşivime eklemeğe değer görürsem yeniden orijinalini indirip tekrar balonlama yapıyorum. Emek sizin, çevirilerinizi nasıl paylaşacağınız elbette sizin takdirinizde, bunu da saygıyla karşılıyorum.

rasel

Yapay Zeka Çeviri Balonlama
12 Kas 2010
686
20,184
Ben çevirilerime tarafımdan çevirildiğine dair hiçbir şey koymuyorum ki çoğu çevirimde kadrajla, tonlama ve renklerle çok uğraşmama rağmen. Ticari amaçla kullanılmadıktan sonra hiçbir önemi yok diye düşünüyorum. Her sayfasına fligran-logo koyulmuş kitapları okuduktan sonra siliyorum yok eğer arşivime eklemeğe değer görürsem yeniden orijinalini indirip tekrar balonlama yapıyorum. Emek sizin, çevirilerinizi nasıl paylaşacağınız elbette sizin takdirinizde, bunu da saygıyla karşılıyorum.
Ben sizin gibi bu konuyu onemsiz bulmuyorum. Bir kere ahlaksizligin yesermesine izin vermeye baslarsaniz, toplumda curume de basliyor. Mesajiniza like verenler arasinda bu hirsizligi yapanin da olmasi manidar olmus.

Not: Kopyalanan sitenin en tepesinde su yaziyor: "Paylasimlarimin devam etmesini istiyorsaniz, lutfen paylasimlarima saygi gosterin ve bunlari alip baska yerde paylasmak yerine buraya yonlendirin."

Mesajda bir parca da YZ cevirilerini kucumseme hissettim. Siz kadraj, tonlama, renklerle ugrasirken ben de aylardir yazilimi iyilestirmek icin kodlama yapiyorum. Problemli paylasimin YZ ceviri disindaki balonlama forumunda paylasilmasi ve kimsenin bunu ayirt edemiyor olmasi da zaten ugrasimin geldigi noktayi kendi kendine gosteriyor.

Son sozumde yonetime olsun: Cezanin caydiriciligi ilkesi diye bir kural var. Siz yakalansaniz uyari alacaginizi bilseniz mi boyle bir davranistan imtina edersiniz yoksa banlanacaginizi bilseniz mi? En azindan bu kisinin bundan sonra benim basligima girmesini engeller misiniz? Bu da bir caydiricilik seviyesi olacaktir.

Son düzenleme: