Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
"1993'te dört aylık mizah kültürü dergisi "Güldiken"i yayımlaaya başladım. Hala süren bu deneyim, belki ülkemizde örneği çok aza bulunur bir biçimde yayımlanıyor. Sahibi , yazıişleri sorumlusu, yayın yönelmeni, reklamcısı , dizgicisi, kuryesi, sekreteri, depocusu vesselam her şeyini tek başıma sürdürmek zorunda kaldım bir delilik. .... 1993'ten beri çıkmakta olan Güldiken'i ziyaret eden karikatürcü sayısı üçü-beşi geçmez, telefonla hatır soranı bile yok denecek denli azdır. Toplumumuz bir uçtan bir başka uca savruluyor. Güldiken , bütün okurlara seslenen bir dergi. Hiç değilse mizahla ilişkisi olanları yakın akraba saymak gerek. Ne yazık ki , Güldiken'i izleyenler arasında, mizahçılar azınlıkta kalıyor."
Bu sözler Öner Ciravoğlu'nun kendisi ile söyleşi yaptığı MİZAH EMEKÇİSİTurgut Çeviker'e ait.
Vargı : Bazı dergiler gerçekten de yukarıda Turgut Çeviker'in Güldiken dergisi için anlattığı olağanüstü fedakârlıklarla (özveriyle) yayınlanıyor. Birçoğuna bizzat ben tanıdık oldum.
Asıl vurgulamak istediğim ise ;
"Güldiken'i ziyaret eden karikatürcü sayısı üçü-beşi geçmez, telefonla hatır soranı bile yok denecek denli azdır."
"Güldiken'i izleyenler arasında, mizahçılar azınlıkta kalıyor."
Dram burada. Yine tanık olduğum bir olayın bir kısmını daha önce yazmıştım. Yine İmge Kitabevinin Ankara'daki "Öykü Günleri" ne değin. Bilen vardır belki. İmge Kitabevinin üst katında kafemsi bir yer vardır. Orada konuşmalar yapılıyor. Dinleyenler de orada. Ben en arkadaki sıraya geçip oturdum. Konuşması biten öykü yazarı kalkıp ortamdan çıkıp gidiyor. Başkasını dinlemiyor. Baktım kitabevinin önündeki küçük masalara oturup çay vb içip konuşuyorlar. Konuşan bir dakika bile diğer arkadaşlarını dinlemek gereksinimi veya nezaketini göstermiyor. Kalkıp çıkıyor. Kafam atı (maalesef böyleyim) indim aşağı "Yahu sizden sonra konuşanın ne diyeceğini hiç mi merak emiyorsunuz. Haydi etmediniz hiç mi nezaket göstermeyi düşünmüyorsunuz. Bakınız ben okurum tüm konuşanları dinliyorum yetmiyor aktif olarak sorularla , konuşmalarımla katkıda bulunuyorum. Eminim siz kendi öykü kitabından başkasını satın alıp da okumuyorsunuzdur." .....
Düşünün şairler bile bırakınız yeni şairleri , kendini kanıtlamış şairlerin şiir kitaplarını okumuyor...
Vah ki vah...