Çevirmek istediğim bir kitabı bulamıyorum

cagan73

Onursal Üye
17 Kas 2013
537
9,904
Yapay zekanın gelişen faydalarını kullanarak aşağıdaki kitabı çevirmek ve hatta çevirirken resimlendirmek arzusundayım ancak ne yazık ki bir türlü kitabın pdf ini bulamadım
Yardımcı olabilecek arkadaşlar olursa çok müteşekkir kalırım.
Çeviriyi ilk olarak burada sunacağım:

Şimdiden çok teşekkür ederim...

cagan73

Onursal Üye
17 Kas 2013
537
9,904

eankara

Onursal Üye
24 May 2010
1,363
8,155
Yukarıdaki mesajlar sonucu, hem size hem de katkıda bulunan dostlara teşekkür etmek istedim Sn. @cagan73 . Çeviri çalışmalarınıza ilişkin haberlerinizle, çizgi roman dışında da, diyarımıza güzel bir pencere açacağınızı görüyorum. Çalışma sonuçlarınızı merakla bekliyorum.

balkan

Onursal Üye
27 Şub 2016
4,316
46,354
Değerli @balkan Çok Teşekkürlerimle
Elleriniz dert görmesin
İlk kitap çeviri denemem olacak ve kabul ederseniz bunu size ithaf etmek istiyorum

@cagan73 Üstat, bu büyük bir onur, eşsiz bir teveccüh. Ama ben bunu hakedecek hiçbir şey yapmadım. Bu yüzden kabul edemem. Kabul etmek, hem Size, hem de Sizin bugünlere gelmenizde emeği olan kişilere büyük haksızlık olur.

Paylaşımlarınızı her zaman büyük bir ilgi ile takip ettim. Eğitim konusundaki çabalarınız, eşsiz paylaşımlarınız her türlü takdirin üstünde. Bu çabanız büyük bir minnetle anılacaktır.

Daha da önemli kendinizi geliştirmeniz. Kendinizi geliştirmenizi hem hayranlıkla, hem de kendime kızarak izliyorum. Belli bir yaşa gelmenize rağmen, kendinizi geliştirmeye çalışmanız, tercüme ve balonlama yapmanız müthiş bir çaba. Bu tür bir çalışma yapamadiğim, kendimi geliştiremediğim için de kendime kızarak ama Sizlere olan hayranlığım da artarak çalışmalarınızı ilgi ve zevkle takip etmekteyim.

Azim, mücadele, gelişme, ilerleme örneğisiniz.

Bu vesileyle hem şahsıma gösterdiğiniz teveccühe, hem de eğitim, bilim ve aydınlanma için yaptığınız eşsiz çalışmalarınıza çok teşekkür ederim. Sağolun, varolun.

cagan73

Onursal Üye
17 Kas 2013
537
9,904
Değerli @balkan umarım okuyacak herkese faydalı olur ve umarım bu güzel övgülerinizi hak ederim. Yine haddimi aşarak bu muhteşem kitaba bile uzun bir önsöz ekleyeceğim.
Deepseek, chatgpt ve gemini ile çevirmeye başladım. Sonrasında yorumlayıp birleştireceğim.
Forumda bilgi paylaşımına çok önem verdiğim için sürekli tecrübelerimi paylaşmaya gayret ediyorum:
Yapay zeka ile uzun metinlerde, ayrıntılı cümlelerde, birebir çeviri isteği yapıldığında cümle yapısının kalitesi bozulabiliyor. Dosya olarak çeviri istendiğinde bu sıkıntı daha da göze batıyor. Bu durumda en optimal çözüm; çevirinin bir sayfa civarında istenmesi... Ancak paragraflar bölünmemeli...
Değerli @cizgicicocuk; herhalde dosyayı yanlış yükledi derken yine de bir bakayım bir kuzey afrika gezisi yapmış olurum en azından dedim ve aynı kitabı gördüm Çok teşekkürlerimle... eksik olmayınız.. Forumda diğer başlıklarda da hep sizi görüyorum. Adeta forumun can simidisiniz..