Barbaroslar 02 - Zaferden Zafere (Renkli)

gandor08

Yönetici
6 Ocak 2013
18,589
151,417

bilobeto

Yeni Üye
3 Tem 2019
45
186
Renklendirilmiş eserlerin birkaçını okuma fırsatım oldu. Öncelikle renklendirme işi ile uğraşanlara çok teşekkür ederim. Renkli okuma bence siyah beyaza göre bende o esere olan ilgiyi daha çok arttırıyor. Renkli eser daha çok dikkat çekiyor fakat; okuduğum eserlerde beni üzen çok fazla imla hatası olması. Sanırım yapay zeka ile çeviri yaptırılıyor. Hemen hemen her sayfada (çok fazla sayıda) mutlaka kelime hatası ya da tekrar eden balonlar oluyor. Bu iş beni yordu, ben tekrar siyah beyaza döneceğim. Yorum yazayım istedim, saygılarımla...

gandor08

Yönetici
6 Ocak 2013
18,589
151,417
Renklendirmelerdeki imla hataları genelde elle yazılan yazılar olduğundan bizdeki eserler mesala Ratip Tahir, Abdullah Turhan yazıyı hangi yazı formatında göremiyor kendi kafasına göre yorumluyor birde eski eserlerde çok yöresel eski kelimeler var ondan diya bende en son alptekini yaptım daha eski eserleri yapmayacağım çok istediğim halde.

baybora

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
16 Şub 2012
929
5,007
İzmir
Ben renklendirmeye bakarım. Bu iş gerçekten de çizgi romanı bambaşka yapıyor. Eğer imla hataları ve bazı çizimlerde bozukluklar varsa, varsın olsun. Bizler de eksikleri kendimiz tamamlayabiliriz. Hiçbirimiz anamızın karnından photoshop ustası doğmadık. Biraz çabalayınca her insan bir şeyler yapabilir.
Geriye iki sayısı kalan, bu muhteşem çizgi romanı renklendirmeye devam etmenizi rica eder, tüm emekleriniz için teşekkürlerimi sunarım.

extreme

Çeviri & Balonlama
5 Eyl 2012
857
6,069
Aslında @bilobeto haklı, gerçekten okuma zevkini kaçırıyor yazım hataları ama renklendirenlerde haklı gerçekten uğraştırıyor.

Şu anda bende eskilerden bir kitap düzenliyorum 220 sayfa ama tek tek balonlarlada uğraşıyorum gerçekten çok şık oluyor ama dediğim gibi kolay olmuyor.

Sayfayı renklendir, Photoshopta aç, AI'de tekrar yazıları tekste çevir tek tek 220 sayfayı balonla... kolay değil ama zevkli.

gandor08

Yönetici
6 Ocak 2013
18,589
151,417
Cezayir Sancağını renklendirmesi bitti ama çok yazı bozuklukları vardı şimdi 2 nci defada worde çeviriyorum sayfa sayfa çeviridiğim word dosyalarını alde yazdırtıyorum zor oluyor ama oluyor bakalım bitsin. Ona göre elbet karar vereceğim. Sadece biraz yorucu aynı sayfayı da defalarca yapınca insan sıkılıyor. Siyah beyazdan metinleri al renkli düzenlediğinde metinleri değiştir. birde renklendirirken bir sayfa 3 defa elden geçiyor.