Zagor AI filmi için Macera Önerileri

Alister

Yeni Üye
17 Nis 2020
7
17
Bazılarınız denk gelmiştir, birkaç aydır Youtube'daki çizgisine kanalımda ai ile ürettiğim filmleri paylaşıyorum. Daha önce Tommiks(20 dak.) ve Teksas'ın(33 dak.) tam macera filmlerini paylaşmıştım. Şimdi de Zagor'u yapacağım. Teksas ve Tommiks'in maceralarını defalarca okuduğumdan macera seçmek zor olmadı. Zagor konusunda ise yardıma ihtiyacım var. Filmi üretmek çok çileli bir süreç olduğundan, mümkün olduğunca en doğru macera tercihini hızlı bir şekilde yapmam gerekiyor. Bu konuda, Zagor maceralarına benden daha fazla hakim olan okurların önerilerine ihtiyacım var.
1- Mümkün olduğunca kısa bir macera. (6 kareden oluşan her sayfadan yaklaşık 1 dakikalık film çıkıyor. 1 dakikanın üretimi de aşağı yukarı bir gün sürüyor. Zagor için 40 dakikayı gözden çıkardım.)
2- Çok fantastik olmaması (Henüz fantastik bir denemem olmadı ama tahminim üretim sürecini daha uzatır ve maliyeti arttırır gibi geliyor.)
3- Uzay gemileri, çılgın profesörler, süper güçleri olan kostümlü karakterler vs. genelde Zagor'un sevemediğim maceraları. Macerayı sevmeyince de iştahla yapmak zor. Bunlar da olmazsa iyi olur ama yine de çok etkili bulduğunuz macera önerilerine açığım.
-Özellikle gerilimi yüksek, gizem ve korku öğelerinin olduğu bir macera iyi olur.
Önerileriniz varsa hangi seri ve hangi sayı olduğunu da yazarsanız sevinirim. Hatta link varsa daha çok sevinirim. Benim Zagor arşivimin çoğu yanımda olmadığından (Sadece yeşil seri yanımda) linklere ihtiyaç duyabilirim.
Orta metraj (30-40 dakika) benim için ideal olur. Temmuz ayına yetiştirebilirim. Ama gözü karartıp uzun metraja da girişebilirim.
Önerileriniz ve katkılarınız için şimdiden teşekkür ederim.

dalgacı

Yeni Üye
22 Tem 2024
3
7
teksas ' tablonun esrarı ' , tommiks ' suzinin şüphesi ' ikisinide izledim. ellerine sağlık gerçekten çok iyiydi her sahne tablo gibiydi. gerçek oyuncularla çekilse bu kadar güzel olmazdı herhalde. acaba zagordan sonra tarkanın ' gümüş eyer ' macerasını yapabilirmisiniz ?

batterton

Aktif Üye
23 Kas 2014
424
1,914
İki videonuz da muhteşemdi, harıkasınız. İzlemesi çok büyük keyifti. Zagor paylaşımınızı sabırsızlıkla bekliyorum. Zagor hayranı olarak maalesef 40 sayfa civarında bir macera şu an için aklıma gelmiyor. Zagor maceraları genelde 130-140 sayfanın üzerinde oluyor ki bu da 130-140 günlük bir emek demek. Üretim süreci gerçekten çok sancılıymış. Size saygım daha da arttı.

jeriko67

Süper Üye
28 Kas 2015
144
470
Güzel bir gerilim müziğiyle birlikte vampir macerası güzel olur kanaatindeyim.. İkinci tercihimde Yankı Vadisi adlı maceradır.

Alister

Yeni Üye
17 Nis 2020
7
17
teksas ' tablonun esrarı ' , tommiks ' suzinin şüphesi ' ikisinide izledim. ellerine sağlık gerçekten çok iyiydi her sahne tablo gibiydi. gerçek oyuncularla çekilse bu kadar güzel olmazdı herhalde. acaba zagordan sonra tarkanın ' gümüş eyer ' macerasını yapabilirmisiniz ?
Teşekkür ederim. Fakat Tarkan maceraları telif durumlarından dolayı mümkün gözükmüyor.

Alister

Yeni Üye
17 Nis 2020
7
17
Karakurtlar , Göl canavarı , Hellingenli Akronlu maceralar, Vampir Baron Rakosi ve zalim Kelt rahibi Kandrax, Zagor efsanesinin doğuş Macerası, Yankı Vadisi… Önerileriniz için teşekkür ederim. Bunları bulmaya çalışıp bir inceleyeyim. Hangi seride ve sayıdadır bunlar acaba?

Zeljko

Yeni Üye
12 Ara 2023
58
379
ndZjdW.jpg

bliyaal

Yeni Üye
18 Ocak 2020
96
303
Ben kesinlikle vampir baron Rakosi diyorum. Ne uzay gemileri var ne de süper kötüler. Zagor'un vampirle olan ilk macerası bana göre çok uygun. Vampirin şatosunda ve mezarlıkta geçen sahneler gizem, korku ve heyecan yaratmaya çok elverişli. Özellikle vampirin gece ziyaretinin olduğu sahne gayet korkutucu olabilir.

100bullets

Aktif Üye
7 Eki 2020
164
786
Öncelikle merhabalar sayın @Alister Mesaja özür dileyerek başlayayım çünkü başlıkta belirttiğiniz üzere sorduğunuz soru ile ilgili bir katkıda bulanamayacağım. Aslında konulara, bağlamından farklı yorum yazmayı hiç sevmem ama uzun zamandır yapay zeka ile video üretimi konusunda kafama takılan bazı sorular var. Hazır tam da bu alanda video hazırlayan birisini bulmuşken doğrudan sormak istedim. Çok iyi işler çıkarmışsınız. Elinize sağlık.

Son zamanlarda internette sıklıkla yapay zeka ile üretilmiş videolar görüyorum. Bunların artık büyük bir kısmı prompt üzerinden üretilen videolara dönüştü. Yani hali hazırda verilen bir görseli 5-6 saniye canlandırmaktan ziyade görseli referans alarak verilen prompt üzerinden video üretimi başladı. Bu da tamamen hayal gücünün videoya dönüşmesi demek. Mesela benim önüme sıklıkla Ben 10 çizgi dizisinden sahnelerle üretilmiş ve filmden kesilmişçesine videolar düşüyor. Belirli bir kompozisyon var ve oldukça hareketli videolar.

Benim öncelikle ilk sorum şu: Bu ürettiğiniz videolar için hangi yapay zekayı kullanıyorsunuz? "1 dk'lık video için 1 günümü alıyor" diye belirmişsiniz. Ayrıca "maliyetli" olduğunu da yazmışsınız. Zaten ücretsiz modellerde böyle içerik çıkması neredeyse imkansız.

-Google AI ise hangi abonelik ( Plus, Pro, Ultra)?
-Seadance 2.0 kullanıyorsanız hangi plan?
-Ücretli planların en düşük seviyesi ile bu iş yapılır mı?
-Başka bir yapay zeka mı?
-Size tek seferde en uzun kaç saniyelik video üretebiliyor?
-Son olarak şunu ekleyeyim. Promt kısmını merak ediyorum. Yani Video'da gerçekleşmesini istediğiniz olayları tek tek yazıyorsanız eğer bunun ne kadarının yapay zeka tarafından anlaşıldığını merak ediyorum. Çünkü bu teknik detay yazmaktan daha farklı. "O, oradan gelsin. Bu, buradan gelsin. Yere çarpınca bu olsun" gibi. Bunların ne kadarını anlayabiliyor?

Bunları merak etme nedenim genel olarak bu tarz yapay zeka ile video üretme işinin ne kadara mâl olduğu. Zira birçok içerik üreticisi tanıtım amaçlı olarak yapay zeka sitelerinden credit alıyorlar ve içeriği "sanki yapmak çok basitmiş gibi" anlatıyorlar. Halbuki ortaya adam akıllı bir iş çıkarmak için bundan çok daha fazlasının gerekli olduğunu düşünüyorum. Yani 1 dk'lık bir video için 1 gün geçti ama video istediğiniz gibi değil. Tekrar dene, tekrar dene. Hem zaman hem de para kaybı. Kişinin kendisini memnun edecek seviyede, promptlarla yazarak belirli bir kompozisyonda, deneme yanılmalarla yapay zeka video üretmesi için cebinden ne kadar para çıkması lazım? Ve tabiki hangi platformu kullanmalı?

Biliyorum, sorularla sizi boğdum ama tek mesajda yazacaklarımı yazıp açtığınız başlıkta gereksiz yere kalabalık oluşturmak istemedim. Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim. Saygılarımla.

Son düzenleme: