Yeni Çeviri Projeleri

cagan73

Onursal Üye
17 Kas 2013
522
9,722
Gemini 2,5 un yeni üyelerine 1 ay ücretsiz ve sınırsız çeviri imkanı sağladığını fark edince aşağıdaki eserlerin ham çevirisini yaptım. Yıl içinde boş vakitlerimde ham çevirileri deepseek ile karşılaştırıp yorumlayarak sunmaya gayret edeceğim.
Bu eserler haricinde Bilim, Felsefe ve bu konuların tarihleri hakkında bildiğiniz eserler varsa ve belirtebilirseniz çok müteşekkir kalırım

Teşekkürlerimle...

A Discovery in Comic Love - philosophy - science
Astrobiology NASA
Balades en philosophie Janine
Extinctions Jean Baptiste
La Sagesse des mythes serisi
l'Odyssee de l'Espace
Planet of Science Antonio Fischetti
The Dialogues Clifford Johnson

eankara

Onursal Üye
24 May 2010
1,357
8,088
Diyarımızda bilimle ilgili eserleri büyük merakla izleyen biri olarak, Sn. @cagan73 'ün bu konudaki paylaşımlarını her zaman ilgiyle takip ettiğimi söylemeliyim. Şimdilerde bu tür paylaşımlarını çeviri olarak da zenginleştirmesi , benim için ayrı sevinç kaynağı. Ben de kendisinin listesini verdiği eserleri merakla bekliyorum. Şimdiden teşekkürler Sn. @cagan73 .

Bilindiği gibi, bu eserlerin haricinde gerek konuları gerekse de içeriklerinin görsel unsurlarla desteklenme tarzı açısından pek çok yayın akla geliyor. Yayınevi olarak Oxford, Springer gibi yayınevleriyle birlikte, içeriklerinde güzel görsel unsurlerın bulunduğu DK yayınevi ( şimdilerde Penguen yayınevi ile anlaşma yaptılar sanırım ) eserleri ( özellikle Smithsonian - Definitive Visual .... - serisi ) aklıma geliyor. Bir başka düşünülecek yayın serisi , Nature, Science ya da Scientific American - dergilerinin güncel sayıları olabilir. Tabii bilimsel nitelikteki çizgi romanlar da ayrı bir alan.

Sunacağınız paylaşımlar için seçiminiz ne olursa olsun kolaylıklar dilerim Sn. @cagan73 .Sağ olun, var olun.

Son düzenleme: