Ultimate Spider-Man #41 Balonlama ve Çeviri

Gambit35

Yeni Üye
20 Tem 2013
9
24
Ultimate Spider-Man 41. sayı Balonlama ve çeviri bana aittir.
İyi okumalar.
41-19.jpg

imgres

Moderatör tarafında düzenlendi:

Gambit35

Yeni Üye
20 Tem 2013
9
24
Arkadaşlar bu işte yeniyimde konuda DeadFool yazıyor bunu nasıl düzeltebilirim

The_DarknesS

Yönetici
Çeviri & Balonlama
17 Nis 2010
9,548
29,495
İzmir
Sevgili Gambit35 açtığınız konu doğru yere taşındı.
Öncelikle çalışmanız için teşekkürler.
Sonrasında ise birkaç tavsiye.
Ultimate Spiderman pek sevmediğim bir seri olduğunda kitabı okumadım. Şöyle bir göz attım. Balonları inceledim. Bence başka bir font seçmelisin ve yazı büyüklüğünü ayarlamalısın. Balon temizleme ve balon doldurmada da daha fazla çalışman gerekiyor. Mektup sayfası göze hitap etmiyor. Bu çizgi romanda bazı sayfalar 2 sayfanın birleşmesinden oluşuyor. O yüzden okurken rahatlık açısından ya birleşik taramasını bulmak lazım ya da bazı programlar yardımı ile sayfayı birleştirmek gerekir. Kolay kullanım açısından photo scape isimli programı tavsiye ederim.

Bu bahsettiğim konular tecrübe ile alakalı, başka çeviri ve balonlama işleri yaptıkça düzelecektir.
Şimdiden yeni çalışmanda kolaylıklar dilerim.

12 Şub 2010
15,001
551,099
" Balonlama ve çeviri bana aittir "

İşte bu sözleri çok seviyorum.

Teknik işlerden, fonttan, balondan anlamam. Bu konuda sevgili The_DarnesS ve uzman arkadaşlar ilgilensin, yol göstersin, onlara da teşekkür ediyorum daha iyisi için gösterdikleri çaba için.

Beni asıl ilgilendiren ise, kendi öz emeğini burada paylaşmaya çabalayan ve kendi emeğini bizlerle paylaşmaya çalışan dostların emeği.

Bunun için teşekkür ediyorum.

Saygılarımla.

colossus

Aktif Üye
29 Ocak 2012
321
415
USA
Seri uzun süre 40'a kalmıştı. Devam etmesi güzel oldu. Biraz diğer balonlamalara bakarsan fikir sahibi olabilirsin. İlki için gayet iyi eline sağlık.

serifengin

Onursal Üye
23 Eki 2009
2,616
6,254
İstanbul-İzmir
Dostum, arkadaşlarım ellerinden geldiğince iyi niyetli yazılar yazmışlar ama:
Balonlama yapma sen.
Çeviri iyi gibi dursada balonlaman font seçimin bu uğraşını bitirmiş ne yazık ki :(
Bu haliyle kimse arşivine koymaz indirende okumaya çalışırken gözlerini bozar.
Sert yazdığımı düşünsende yanına muhakkak bir balonlamacı bul derim.
Çaban için 10 puan elbette...

tolgam

Çeviri & Balonlama
5 Mar 2011
229
605
Dostum, arkadaşlarım ellerinden geldiğince iyi niyetli yazılar yazmışlar ama:
Balonlama yapma sen.
Çeviri iyi gibi dursada balonlaman font seçimin bu uğraşını bitirmiş ne yazık ki :(
Bu haliyle kimse arşivine koymaz indirende okumaya çalışırken gözlerini bozar.
Sert yazdığımı düşünsende yanına muhakkak bir balonlamacı bul derim.
Çaban için 10 puan elbette...

Ne yazık ki ben size katılamıyorum.Balonlama zamanla geliştirilen birşey.Sitedeki o çok güzel balonlama yapan arkadaşların hangisinin ilk çalışması çok harika ?Arkadaşın geliştirmesi gereken yerler var.Ama o kadarda değil bence..Bu böyle olur 2. daha iyi olur.5. balonlamasında iyice mükemmelleşir....O yüzden insanların şevkini kırmamaktan yanayım.Sonuçta o arkadaş uğraşıp paylaşıyor.İsteyen arşivine almasın.Ama şahsen benim arşivimde....

Gambit35

Yeni Üye
20 Tem 2013
9
24
Hepinize teşekkür ederim ayrıca eleştiren arkadaşlar sayesinde eksiklerimi anlamış oldum bu yüzden eleştrilerinizi sakınmayın.

abdullah

Çeviri & Balonlama
17 Nis 2011
1,365
3,570
Midgard
Eseri inceleyemedim link gitmiş. Bu seriyi TürkÇizgi'den Ozanca yapıyor ve devam edecek ama başkalarının serisine el atmak ayıp değil mi filan gibi bi tavrım olmaz sana. Çünkü sen bu işlere yeni başlamışsın ve gidip önemli bir hikayeye el atman veyahut tek başına büyük bir serinin işini yüklenmen doğru olmazdı zaten. İlk yaptığın eserleri balonlaman geliştikçe inan hiç beğenmeyeceksin hatta hoşuna giden bir sayı olursa kendini geliştirdiğinde hepsini dönüp yeniden,düzgün bi şekilde yapmak istersin ama zaten yapılacak bi seriye el attığın için böyle bi sıkıntı yaşamazsın. Balonlama zaman,teknik,kendini geliştirmeye bağlı bi olay. Senin için önerim balon ortalaması için bu işin iyi yapıldığı bi seriyi incele oradaki balon ortalamasına filan dikkat et (Hoz Comics'in Öteki cildinin balonlamaları bana hep çok iyi gelmiştir onları incelersen mesela biraz fikrin olur) zaten yazı ortalaması gibi durumları kullandığın program yapıyordur (ben balonlamaya başladığımda bunu bile bilmiyordum) ama şevkini hiç kaybetme. Bir kaç ders al veya videolu anlatım izle. Elbet balonlaman gelişecektir. Saygılar.

Gambit35

Yeni Üye
20 Tem 2013
9
24
ilginiz için teşekkürler arkadaşlar bu arada başkasının işine el atmak gibi bir niyetim yoktu Ozanca isterse başka bir seriye geçebilirim.