Totoş 01 - İnsanın En İyi Dostu

cizgicicocuk

Çeviri & Balonlama
9 Haz 2016
645
7,718

Versiyon Tarihçesi
30 Mayıs 2025 - İlk Yükleme
30 Mayıs 2025 - @direnc11 in uyarısı ile bazı balonlardaki kaybolan metinler düzeltildi.

Bu albüm ilk olarak 1963’te Vaillant Editions tarafından yayımlanmış, 1999’da da Dupuis Editions tarafından yeniden basılmış. Ben de balonlamalarda bu 1999 baskısını kullandım. Çeviri yapmak yerine, Milliyet Çocuk dergisinde yayımlandığı dönemdeki balonları birebir aldım. Sadece birkaç yerde ufak tefek düzeltmeler yaptım ama genel olarak orijinaline sadık kaldım. Karakter isimlerini de Milliyet Çocuk’taki haliyle bıraktım.

Font
CCWildWords

Son düzenleme:

cizgicicocuk

Çeviri & Balonlama
9 Haz 2016
645
7,718
Hayalimi gerçekleştirdin. Çok teşekkürler. Diğer sayıları da gelecek mi acaba??

2. Soru : Senator Alıx'ın 10 ve 11. sayıları çevrilmişti. Balonlamayı düşünür müsünüz??
Evet Totoş serisinin albüm olarak yayınlanmış maceralarının çeviri ve balonlamasını vakit buldukça yapmak lstiyorum. Ancak yaz döneminde ne kadar vakit bulurum inanın bende bilmiyorum.

Senatör Alix aşina olduğum bir seri değil. İlk 9 sayısını geçen hafta indirdim ancak henüz okuma fırsatım olmadı. Bu yüzden şu anda olumlu ya da olumsuz bir şey söyleyemeyeceğim.

direnc11

Yönetici
11 May 2009
10,205
38,231
İstanbul
Çok keyifliydi. :) Yeni maceraları bekliyorum.

Yalnız bir çocuk dergisinde şu konuşmalara yer verilmesini biraz yadırgadım:

file
file

Orijinali de mi böyle yoksa bizim tercümanların işi mi diye merak ettim doğrusu.

Ellerine sağlık, sevgili @cizgicicocuk

cizgicicocuk

Çeviri & Balonlama
9 Haz 2016
645
7,718
Çok keyifliydi. :) Yeni maceraları bekliyorum.

Yalnız bir çocuk dergisinde şu konuşmalara yer verilmesini biraz yadırgadım:

file
file

Orijinali de mi böyle yoksa bizim tercümanların işi mi diye merak ettim doğrusu.

Ellerine sağlık, sevgili @cizgicicocuk
Evet orijinalini ChatGPT ile çevirince de buna benzer bir ifade çıkıyor
"ÇÜNKÜ SANA SÖYLÜYORUM, MECBURUM!
ÖNCE ŞUNU BİL: ÇİFTLİKTE HAYVANLARI HEP BEN ÖLDÜRÜRÜM!
TAVŞANLARI, TAVUKLARI BEN KESERİM,
YAVRU KEDİLERİ, YAVRU KÖPEKLERİ BEN BOĞARIM,
ALIŞIĞIM!"