The Few And Cursed (TAMAMLANDI)

SenSei

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
24 Eyl 2009
2,840
30,427
İstanbul
THE FEW AND CURSED

KONU
Kıyamet sonrası bir dünyada, eski bir Hawaii efsanesi gerçeğe dönüşür: Dev kargalar, insanlara tehdit oluşturan varlıklar haline gelir. “Biçiş” adlı felaketten sonra
su kaynaklarının %90’ı yok olmuş, dünya kaosa sürüklenmiştir. Bu ortamda, Lanet Avcısı Kızıl, efsanevi Mana'Olana kasabasını kurtarabilecek az sayıda kişiden biridir.
Kızıl, kargalarla ilgili gizemi çözmek ve Hazel’ı kurtarmak için Jebediah ile birlikte San Andreas sınırına kadar uzanan bir yolculuğa çıkar.
Pasifik Okyanusu'ndaki terk edilmiş bir yolcu gemisini araştırırlar, San Andreas’taki bir arenada Kızıl ölümüne dövüşmek zorunda kalır.
Kızıl ile kargalar arasındaki ilk büyük çatışma yaşanır. Kızıl’ın Jebediah’la kurduğu baba-kız ilişkisi derinleşirken, geçmişiyle ilgili sırlar da ortaya çıkar.
Hikâye ilerledikçe Mana'Olana'nın Kargalarının asıl kimliği ve lanetlerinin ardındaki gerçek açığa çıkar. Ancak finalde Kızıl, öldürmenin bir çözüm olmadığı bir durumda,
laneti sona erdirmenin başka bir yolunu bulmak zorundadır.

Cnv035051744221Uwm.jpg

J21T3505174478hHBz.jpg

1. SAYIYI iNDiRMEK iÇiN LÜTFEN
2. SAYIYI iNDiRMEK iÇiN LÜTFEN
3. SAYIYI iNDiRMEK iÇiN LÜTFEN
4. SAYIYI iNDiRMEK iÇiN LÜTFEN
5. SAYIYI iNDiRMEK iÇiN LÜTFEN
6. SAYIYI iNDiRMEK iÇiN LÜTFEN

Cengiz Ezer

Yeni Üye
1 Ara 2020
2
3
Hocam telefondan açılmıyor linkleriniz. Yönlendirme linki olmadan direkt mediafire dosyasını eklemeniz mümkün müdür

eankara

Onursal Üye
24 May 2010
1,384
8,297
Özellikle John Wayne’in başrol oynadığı fimleri izleyerek çocuk yaşlarda başlayan Western maceralarına ilgim, sonraki yıllarda artarak devam etti. Unutulmaz yönetmen Sergio Leone’nin sinema dünyasına sunduğu, ‘’ Cool ‘’ Clint Eastwood karakterinin resim denemeleri yapmama bile yol açtığını hatırlıyorum ! Ama, sanırım bu alana ilgimin aralıksız sürmesine neden olan kahramanlarımın başında her zaman Red Kit bulunuyor !! Tabii, Jonah Hex karakterinin benim için önemi de hep var olmuştur.

Uzun zamandır, Sn. @SenSei tarafından paylaşılan ‘’ The Few and Cursed ‘’ serisini görünce, aklımdan yukarıdaki düşünceler geçti. Seriyi, okumamı bekleyen kitaplar arasına alıp okuyunca da , önemli, değişik bir macera ile karşılaştığımı söylemeliyim. Gördüğüm ‘’ değişiklik ‘’ hem senaryo hem de grafik yapı ve renklendirme açısından bir western macerasında gördüğüm ‘’ sürpriz ‘’ lere neden olmuş durumda.

Önce böyle bir serinin ticari açıdan başarılı olup olmadığını merak ettim ! Zira, bu macera yukarıda yazdığım nitelikleri ile, sıradan bir western öyküsünden çok farklı yapıya sahip. Özellikle yayınlandıktan sonra okur kitlesinin tepkisini merak ettim. Yayınevinin açıkladığı sonuçlar tahminimin de üstüne çıkmış durumda. Birkaç sonucu yazacak olursam; senaryo yazarı Felipe Cagno’dan başlayarak sanatçılar ‘’ iyi ‘’ gelir elde etmişler. Ama, daha da ilginci, ilk sayı piyasaya çıktığında yayınevinden gelen ‘’ Teşekkür ‘’ mesajı. Destekçilerin katkısı ile tüm masraflar tam 74. Dakikada finanse edilmiş !!

Western dünyasının gerek bilim kurgu gerekse de mistik, fantastik alanlarla ilişkisi bilindiği gibi yeni değil. ‘’ Space Western Comics ‘’ ( 1950 ‘ler ) ya da Scott Rosenberg’in ‘’ Cowboys & Aliens ‘’ i gibi ( 2006 ) bir çok örnek sayılabilir. Ancak bu kez, Cagno yazdığı senaryo ile karşımıza 19.yy.’daki su kıtlığı ile ‘’ ekolojik ‘’ sorunlu bir dünya getirmiş. Serinin ilk öyküsünün çizimleri sadece renkli versiyonla değil, okurlara özel olarak siyah – beyaz baskı olarak da sunulmuş. Benim bu seride gördüğüm, önemli özelliklerden biri de kullanılan renkler. Sayıların renklendirme sanatçılarına bakıldığında, her sayının değişik sanatçı ya da sanatçı grupları tarafndan renklendirildiği görülüyor. Ancak gördüğümüz renkler, bu tür maceralardaki çöl ortamına özgü yoğun kahverengiden bir hayli farklı olarak planlanmış. Doğrusu tüm bu uygulamalar, serinin başarısını artırmış .

Son olarak, Fabiano Neves’in çeşitli sayfalarda gördüğümüz; gemi, tren, karga, fantastik yaratık gibi çizimlerini bir hayli başarılı bulduğumu söylemeliyim. ( Bu maceradan yola çıkarak oluşturulan FRP oyunu ya da yayıncı kuruluş tarafından Spotify’da yayınlanan müzik parçaları için yüzlerce destekçinin bağış yaptığını görmek benim için şaşırtıcı oldu. )

‘’ Kıyamet Sonrası Western ‘’ okumama neden olan bu güzel macera için çok teşekkür ederim Sn. @SenSei.