The Age of Darkness - [Tek kitap]

rasel

Yapay Zeka Çeviri Balonlama
12 Kas 2010
631
18,282
g05f6oe.jpg

ekenciz

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
13 Eyl 2009
3,120
14,694
Teşekkürler. Comic Translatı-or 'demodel oalrak en son OpenAi modelini seçmek mümkün mü? Eski modellerin çeviri başarısı yenisi kadar iyi değil.

rasel

12 Kas 2010
631
18,282
OpenRouter api arayuzunu kullanarak istediginiz modeli secebilirsiniz. Yalniz o yeni modellerin fiyatlari cok pahali. Bir kitap icin 1 dolar harcarsiniz. Deger mi? Bence degmez. Eski modellerde yenileri kadar ceviri yapabiliyor benim tecrubeme gore.

murats

Onursal Üye
5 Şub 2011
1,679
7,284
Şu anda sizin İtalyanca>Türkçe konusunda,
fiyat/performans olarak en iyi sonucu en hesaplıya veren, ve ama paralı API olan ilk iki öneriniz/tespitiniz hangileri?

rasel

12 Kas 2010
631
18,282
Benim tecrubeme gore modelleri bati (openai, gemini, claude) ve dogu (qwen, deepseek) diye 2 ana gruba ayirabiliriz. Bati modelleri karisik problemleri cozmede dogu modellerine gore 6 ay onden gidiiyor ama konu dil cevirisi oldugunda, dogu modelleri ozellikle asya dillerinde daha iyi sonuclar veriyor. Biz de artik asya ulkesi sayildigimiza gore, Çin'li modeller olan Qwen ve DeepSeek fiyat/performans olarak gayet iyiler. Hatta ben Qwen'in acik modellerini kendi makinemde roman cevirme isinde kullaniyorum. Cizgiroman icin daha once dedigim gibi Deepseek kullaniyorum. Cok ucuz. Eger romanda birdan fazla dil geciyorsa (mesela Martin Mystere'in bazi sayilarinda oluyor), o zaman openai kullaniyorum. O ikinci dili algilayip yine de dogru ceviriyi yapiyor mesela. Aslinda ben ceviri konusunda o kadar titiz degilim. Belki titiz birinin testleri daha anlamli olabilir.

murats

Onursal Üye
5 Şub 2011
1,679
7,284
Biz de işte başka modellerle başka çeviriler yapıldıkça, takip edip, inceleyip, gündelik hayata, ya da o çizgiromanın türüne göre hangi YZ çeviri modelinin daha iyi, daha akıcı çeviriyor olduğunu gözlemleriz zamanla. Bir yandan da gelişiyor olacaklar, sıralama sabit kalmayacak sürekli.