Büyülü Dükkan
Onursal Üye
- 25 May 2011
- 647
- 1,478
Bugün ikisini de aldım.
Pınar Kitap'tan Muzaffer Abi ''ciddi misin?'',''Alacak mısın?'' diye iki kere sorarak şaşkınlığını dile getirdi. Nede olsa hep comics alıyorum.
Biri 128 diğeri 160 sayfa olan kitapların her biri için belirlenen etiket fiyatı 24TL. Bu rakam çok yüksek. Nasıl olsa satılır diye düşünülmüş herhalde... ....
Söz meclisten dışarı. Yorumsuz.
Türkçe'de "babasına rahmet okuttu" diye bir deyim vardır. Rivayete göre bu deyimin çıkış sebebi küçük bir kasabada bir "nebbaş" yani ölü soyucu varmış.
Her gün cenazeleri izler ve o gece taze gömülmüş ölülerin kefenlerini soyarmış. Gel zaman git zaman nebbaş hastalanmış, ağırlaşmış, yaptıklarından pişmanlık duymaya başlamış Arkamdan kimse rahmet okumayacak, beni hayırla kimse anmayacak diye üzülmeye başlamış. Nebbaşın oğlu, merak etme baba, ben seni hayırla andıracağım diye cevap vermiş.
Nebbaş ölmüş. Tabi hiç kimse rahmet okumamış kendisine. Nebbaşın oğlu babası gibi başlamış nebbaşlığa... Ancak oğul, soyduğu ölülerin arkasına bir de kazık sokuyormuş.
Kasabalılar başlamışlar babası için rahmet okumaya ve: - Allah rahmet eylesin, o da ölüleri soyardı ama, hiç değilse arkalarına kazık sokmazdı, demeye...
Yorumsuz.
Her iki kitabı da aldım ve okudum. Kitapların baskı kalitesi bence mükemmel,
çizimler etkileyici ve renkler canlı, hikayeler klasik. Arşivlik olarak saklanmaya uygun kitaplar.
Yayıncıya bu güzel kitapları dilimize kazandırdığı için teşekkür ediyorum.
Not 1: İlker Beyin kendisinden pazarlıkla her ikisini toplamda 30 TL ye aldım. Kendisi
elinden gelebilecek indirimi yapıyor. Son derece anlayışlı ve nazik bir insan.
Not 2 : Eleştiri yapalım, ama yayıncıların motivasyonlarını kıracak boyutlara
vardırmayalım... Sonuçta çizgi romanlar temel bir ihtiyaç değildir, keyif aracıdır.
Benim bir çizgi roman sever olarak bu eleştirideki tek amacım bu yayınların sürekliliğini sağlamaya ve çok daha fazla insan tarafından satın alınabilmesine yönelik katkıda bulunmaktır.
........
Amacımı mesajımın başında söylemiştim: çizgi romanı sürekli kılmak, daha fazla insana ulaşmasına katkıda bulunmak. Nacizane ne kadar katkı verebiliyorsam artık.
Çok gerekli değilse kitapların üzerindeki etiket fiyatı (üst fiyat) uygulamasından vaz geçilirse ayrıca memnun olacağım. Kafa karışıklığından başka bir faydası yok ve yukarıda özetlenen değişik fiyat skalasının genişlemesine yol açıyor.
Dostum biz ilker ve diğer yayıncılar marvel ve dc den aldığımız telifler için ayrıca dijital parasıda ödüyoruz bildiğin gibi bu yılın ocak ve şubatındada marvelleri çıkaramamaızın nedeni dijitallerin geç gelmesi idi ve aybaşı çıkarmamız gereken team up 3.cıltte bu sebepten gecikecek malesef...Sevgili dostlar
şuan pıyasa da olan kıtapların yayın haklarını ellerınde bulunduranların çoğu(ykb) hariç sadece yayın hakları anlşaması var ellerınde diğtal haklar ellerınde yok filmler yanılmıyorsam '''yayınevınden almıyorlar ınternet üzerinden indirilıyor lisansör firmalar orjınal filmlerı (dergının filmleri cd basıp) yıne telıf hakkı dışında para ile satıyorlar
burda yayınevlerı(ilyas/ilker/cem/haşim) daha avantajlı ayrıca yurt dışına turkıyede tam basılacak adedlerı verıyorlar mı bilmiyorum. Tahmınım vermıyorlar ..
Ayrıca yurt dışına verlıen yayın (baskı) adedı hiç kımsenın umurunda değil (tekrar baskılarda yurt dışına telif filan vermıyorlar)
ve kazın ayagı burda başlıyor.....'
denıyorkı yuksek telıf ödüyoruz... Doğru yuksek fıat verıyorsunuz kendınızı azıcık ben buranın agası olacagım pozısyonunda göruyorsunuz ve bir avuç çizgi-roman sevdalsını kandırıyorsunuz. Başka birşey yapmıyorsunuz.
Bu piyasa hiç kimsye yar olmadıgına göre size yar olmaz.. Bu kadar yuksek fıat ile ne yapmak ıstıyorsunuz
......devamı var....
Dostum biz ilker ve diğer yayıncılar marvel ve dc den aldığımız telifler için ayrıca dijital parasıda ödüyoruz bildiğin gibi bu yılın ocak ve şubatındada marvelleri çıkaramamaızın nedeni dijitallerin geç gelmesi idi ve aybaşı çıkarmamız gereken team up 3.cıltte bu sebepten gecikecek malesef...
Saygılar...
İnanmıyorsan yapabileceğim yok DC ve marvelde durum böyle malesef ..ilyas inanmıyorum senın ile bu konuyu konuştuk ama sen bunu aksını söyledın ?????
dc ve marvel olabılır ama italyanlar da maalesefffff cd diğital master ek fiat(telif) frankafon da aynı ve kızılmaske gordonda aynı cd(diğital) ek telifİnanmıyorsan yapabileceğim yok DC ve marvelde durum böyle malesef ..
İtalyanlarda bildiğim taranıyor ..
Frankafonları bilmiyorum..