Tex ve zagorun yeni renkli 1.ciltleri çıktı

Büyülü Dükkan

Onursal Üye
25 May 2011
647
1,478
10176249_10152421810018024_8365690792325023128_n.jpg

10170937_10152421810048024_79832786562944742_n.jpg

carson10

Aktif Üye
16 Ara 2012
397
1,260
"Ve O Gün Geldiğinde" İtalya'da yayımlanan ilk renkli Tex macerası.Senaryo Boselli.Çizimler Dylan
Dog Çizeri Brindisi."Eğer Dylan televizyon ise Tex sinemadır."diyor.Senaryo ve çizimleriyle kaliteli
bir macera.Carson'un gençliği de var. Carson biraz başrolde.Renkli Zagor'un ilk sayısını Venturi
çizmiş. İyi bir ressam. Her iki eser de İtalya'da yüksek notlar almış. Çizgi Düşler Tex'e iyi bir
açılış yaptı.Umarım amatör ruhla ve yükselen bir grafikle sürer.Ben alacağım.Öneriyorum.

The_DarknesS

Yönetici
Çeviri & Balonlama
17 Nis 2010
9,548
29,495
İzmir
Bugün ikisini de aldım.

Pınar Kitap'tan Muzaffer Abi ''ciddi misin?'',''Alacak mısın?'' diye iki kere sorarak şaşkınlığını dile getirdi. Nede olsa hep comics alıyorum.

direnc11

Yönetici
11 May 2009
10,387
39,901
İstanbul
Bugün ikisini de aldım.

Pınar Kitap'tan Muzaffer Abi ''ciddi misin?'',''Alacak mısın?'' diye iki kere sorarak şaşkınlığını dile getirdi. Nede olsa hep comics alıyorum.

Biri 128 diğeri 160 sayfa olan kitapların her biri için belirlenen etiket fiyatı 24TL. Bu rakam çok yüksek. Nasıl olsa satılır diye düşünülmüş herhalde... Haklılar gâliba, baksana hep comics alan birisi bile almış :)

Latife bir yana, kısa süre önce yaşanan bir tartışmayı alevlendirmek istemiyorum ama çizgi roman fiyatlarının bu seyri uzun vadede çok iyi değil gibi.

Her neyse, yayıncılardan daha iyi bilecek değilim ya.

savok

Admin
30 Eki 2009
20,056
88,225
Kasımpaşa
Biri 128 diğeri 160 sayfa olan kitapların her biri için belirlenen etiket fiyatı 24TL. Bu rakam çok yüksek. Nasıl olsa satılır diye düşünülmüş herhalde... ....

Toros dağlarının en ulaşılmaz sarp yamaçlarında yalnızca yılın üç dört günü toplanan çok nadir bulunan bitki köklerinden 50 yaşını aşmış bakir ve bakirelerin üç ay boyunca geceli gündüzlü çalışması ile elde edilmiş boyalarla boyandığı için çok değerli kitaplar... Bence her Türk çizgi roman okurunun evinde muhakkak olmalı.. Ne güzel yurdum insanı..

homeric

Çeviri & Balonlama
19 Eyl 2009
337
3,324
Kütahya
İtalya,da Tex Colori Storica serisi 300 sayfa, satış fiyatı 6,90 euro.Tutto Tex 2,90 euro. Herhalde domatesin tarlada ucuz olması gibi ülkemize gelince fiyat yükseliyor.Hâlâ bu fiyat politikasını anlamış değilim anlayacağımı da sanmıyorum.

İskenderunlu

Onursal Üye
29 Tem 2012
5,737
14,654
iskenderun-Hatay
Çizgiseverler için hoş bir haber..Fiyatın pahalı olması meselesine gelince bence de 15 lira normal olurdu..Şahsen bende bu fiyata almam .Çünkü nasılsa sahaflar 1 ay sonra yüzde 70 indirimle 5 lira civarında satacaklar..

tuzcu

Aktif Üye
15 Tem 2013
335
870
Söz meclisten dışarı. Yorumsuz.

Türkçe'de "babasına rahmet okuttu" diye bir deyim vardır. Rivayete göre bu deyimin çıkış sebebi küçük bir kasabada bir "nebbaş" yani ölü soyucu varmış.

Her gün cenazeleri izler ve o gece taze gömülmüş ölülerin kefenlerini soyarmış. Gel zaman git zaman nebbaş hastalanmış, ağırlaşmış, yaptıklarından pişmanlık duymaya başlamış Arkamdan kimse rahmet okumayacak, beni hayırla kimse anmayacak diye üzülmeye başlamış. Nebbaşın oğlu, merak etme baba, ben seni hayırla andıracağım diye cevap vermiş.

Nebbaş ölmüş. Tabi hiç kimse rahmet okumamış kendisine. Nebbaşın oğlu babası gibi başlamış nebbaşlığa... Ancak oğul, soyduğu ölülerin arkasına bir de kazık sokuyormuş.

Kasabalılar başlamışlar babası için rahmet okumaya ve: - Allah rahmet eylesin, o da ölüleri soyardı ama, hiç değilse arkalarına kazık sokmazdı, demeye...

Yorumsuz.

savok

Admin
30 Eki 2009
20,056
88,225
Kasımpaşa
Söz meclisten dışarı. Yorumsuz.

Türkçe'de "babasına rahmet okuttu" diye bir deyim vardır. Rivayete göre bu deyimin çıkış sebebi küçük bir kasabada bir "nebbaş" yani ölü soyucu varmış.

Her gün cenazeleri izler ve o gece taze gömülmüş ölülerin kefenlerini soyarmış. Gel zaman git zaman nebbaş hastalanmış, ağırlaşmış, yaptıklarından pişmanlık duymaya başlamış Arkamdan kimse rahmet okumayacak, beni hayırla kimse anmayacak diye üzülmeye başlamış. Nebbaşın oğlu, merak etme baba, ben seni hayırla andıracağım diye cevap vermiş.

Nebbaş ölmüş. Tabi hiç kimse rahmet okumamış kendisine. Nebbaşın oğlu babası gibi başlamış nebbaşlığa... Ancak oğul, soyduğu ölülerin arkasına bir de kazık sokuyormuş.

Kasabalılar başlamışlar babası için rahmet okumaya ve: - Allah rahmet eylesin, o da ölüleri soyardı ama, hiç değilse arkalarına kazık sokmazdı, demeye...

Yorumsuz.

Ben beğendim..
Şu kazık işi olmayaydı eyiydi..
Güzel bir darbımesel..

bonelli1910

Kıdemli Üye
25 Nis 2011
129
246
alıp okuyanlar baskı cilt yazı kalitesi ve çeviri hakkında bilgi verip yorum yaparlarsa umarım macera perest gibi zagor çikonun sözleri olan kahr lanet bela demiyordur. fiyat 15-18 tl arası olabilirdi. yinede hayırlı olsun.

comedian

Onursal Üye
13 Tem 2012
1,269
4,741
görünce almayı düşündüm fiyatı duyunca bir kaç kez düşündüm... bende ucuza düşmesini beklerim :) birebir takip ettiklerim yeterince tutuyor zaten...

carson10

Aktif Üye
16 Ara 2012
397
1,260
D&R'da 18 TL ve 4 taksit.50 TL üzeri alışverişe kargo bedava. Geçen hafta D&R'dan alışveriş
yapmıştım. Siparişlerimi 2 parça gönderdikleri halde kargo ücreti almadılar.Bu arada ben Tex
Renkli siparişi verdim.Fikrimce Zagor'un fiyatını daha düşük tutmaları gerekirdi.

akrep069

Kıdemli Üye
14 Ara 2009
489
611

dr sayfasına bakın
çizgilidüşlerin alfa kıtabı % 40 ındırım teks % 18 ınıdırm
nasıl kazık değilmi?
resmen bizleri ' YOLUNACAK KAZ GİBİ GÖRÜYORLAR '
BİZ YAPTIK ALACAKLAR DIYE BİR DİLLERİ VAR BU KİŞİLERİN HERHALDE İLKBER BEYIN AKIL HOCASI 1001 ROMAN EKIPI OLMASIN ?

Tarantula

Onursal Üye
9 Ağu 2010
661
2,999
Siteler 6 ayda bir böyle büyük kampanyalar düzenliyorlar. Ne dersiniz ay ay sıkı bir takipçi değilsek 6 aylık toplu alım mı yapmak daha iyi bu sitelerden ? 4 taksite de zaten bölüyoruz.

ihtiyardost

Onursal Üye
12 Kas 2010
3,270
79,284
Karagümrük
Her iki kitabı da aldım ve okudum. Kitapların baskı kalitesi bence mükemmel,
çizimler etkileyici ve renkler canlı, hikayeler klasik. Arşivlik olarak saklanmaya uygun kitaplar.
Yayıncıya bu güzel kitapları dilimize kazandırdığı için teşekkür ediyorum.
Not 1: İlker Beyin kendisinden pazarlıkla her ikisini toplamda 30 TL ye aldım. Kendisi
elinden gelebilecek indirimi yapıyor. Son derece anlayışlı ve nazik bir insan.
Not 2 : Eleştiri yapalım, ama yayıncıların motivasyonlarını kıracak boyutlara
vardırmayalım... Sonuçta çizgi romanlar temel bir ihtiyaç değildir, keyif aracıdır.

Moderatör tarafında düzenlendi:

direnc11

Yönetici
11 May 2009
10,387
39,901
İstanbul
Her iki kitabı da aldım ve okudum. Kitapların baskı kalitesi bence mükemmel,
çizimler etkileyici ve renkler canlı, hikayeler klasik. Arşivlik olarak saklanmaya uygun kitaplar.
Yayıncıya bu güzel kitapları dilimize kazandırdığı için teşekkür ediyorum.
Not 1: İlker Beyin kendisinden pazarlıkla her ikisini toplamda 30 TL ye aldım. Kendisi
elinden gelebilecek indirimi yapıyor. Son derece anlayışlı ve nazik bir insan.
Not 2 : Eleştiri yapalım, ama yayıncıların motivasyonlarını kıracak boyutlara
vardırmayalım... Sonuçta çizgi romanlar temel bir ihtiyaç değildir, keyif aracıdır.

Kendi adıma son dönemde yayınlanan eser sayısının çeşitliliğinden ve şu ana kadar süren istikrardan memnunum. Çizgi Düşler'in şu ana kadar çıkardığı her kitabı edindim. Çıkardıkları tüm eserler benim çizgi roman beğeni yelpazemin içinde kalan eserler. Bunun için İlker Bey nezdinde Çizgi Düşler'i ve eserlere emek veren herkesi özellikle tebrik ederim.

Çizgi Diyarı, çizgi roman sevgisini yaşamak ve yaşatmak adına kurulmuş bir platformdur. Bence burada yapılıp edilenlerin tamamı da bu çerçevede ele alınmalıdır. Eleştiriler de buna dâhil. Yayıncının fiyat politikası da eleştirilebilir ve eleştirilmelidir. İlker Bey de diğer yayıncılar da bu eleştirileri olumlu manada algılarsa ben kendi adıma çok memnun olurum. Son tahlilde elbette karar kendilerine aittir. Benim bir çizgi roman sever olarak bu eleştirideki tek amacım bu yayınların sürekliliğini sağlamaya ve çok daha fazla insan tarafından satın alınabilmesine yönelik katkıda bulunmaktır.

Sevgili nisan yagmuru'nun verdiği bilgi benim açımdan eleştirimin ne kadar haklı olduğunu doğrular nitelikte. Sevgili dostum etiket fiyatları 48TL olan iki kitabı 30TL'ye almayı başarmış. Ama bu sorunlu değil mi? Etiket fiyatı 48TL, kimi yerde 40TL, kimi yerde 38TL, İlker Bey'in kendisinde de 30TL. Buradan hareketle söylenebilecek birkaç şey var:

1) Demek ki 30TL para kazandıran bir fiyat mertebesi. Bu iki kitabı 38TL'ye alan ben 8TL fazla ödeme mi yapmış oldum?
2) Herkes kitapları İlker Bey'den mi edinmeli? Çizgi roman satan diğer dükkanlar ne olacak bu durumda?
3) Herkes İlker Bey'e nasıl ulaşacak?
4) Farklı fiyatların mevcudiyeti alıcılarda (yani biz çizgi roman severlerde) kafa karışıklığına yol açmaz mı?

Bu soruları uzatmak mümkün. Muhakkak kendince anlamlı yanıtları da vardır. Bu işin muhakkak bizim bilmediğimiz tarafları da vardır. Amacım asla ve asla çizgi roman yayıncılarının iş stratejilerine müdahil olmak değil. Onlara zarar vermek de en son isteyeceğim şey olur. Amacımı mesajımın başında söylemiştim: çizgi romanı sürekli kılmak, daha fazla insana ulaşmasına katkıda bulunmak. Nacizane ne kadar katkı verebiliyorsam artık.

Doğrusu nedir, ne yapmak lazım bilemiyorum. Yayıncılar bize yol gösterir belki biraz. Biraz kunuşmaktan, biraz tartışmaktan zarar gelmez. Neticede ortada bir ticaret söz konusu ve bizler de çizgi roman okuyucuları olarak taraflardan birisiyiz. Birbirimizi daha iyi anlama yönünde adımlar atılabilirse bizim de kitapları tanıtmaya, daha çok dostumuz tarafından satın alınmasına katkıda bulunmaya yönelik motivasyonumuz artar diye tahmin ediyorum.

İlker Bey de diğer yayıncılar da çok kazansınlar. Kazansınlar ki çizgi romanlar basılmaya devam etsin.

Bu tür fikir alış verişleri zarar vermez. Tersine faydalıdır.

Not: Çok gerekli değilse kitapların üzerindeki etiket fiyatı (üst fiyat) uygulamasından vaz geçilirse ayrıca memnun olacağım. Kafa karışıklığından başka bir faydası yok ve yukarıda özetlenen değişik fiyat skalasının genişlemesine yol açıyor.

Son düzenleme:

caretta

Onursal Üye
24 Ağu 2011
3,044
25,704
Kıbrıs
Nihat Bey'in yazdıklarına aynen katılıyorum.Ben Kıbrıs'ta yaşıyorum ve buraya çizgi roman
gelmiyor.Zaten gelse de etiket fiyatı olan 24 liradan satılacak.50 kuruş olan Hürriyet
gazetesi burada 2.00 lira.Neyse,konu bu değil.Ben de bu iki kitabı 38 liraya aldım.Başka
çizgi romanlarla birlikte 15 lira da kargo ödedim.İlker Bey'in dükkanında bu kitapları
15 liraya satması yanlış.Cem Demirbaş üyelerine 17 lira tanesi satıyor.
İlker Bey dükkanında perakende satış yapacaksa fiyatını İlyas,Altan,Kuzgun v.b.
satıcılar gibi tutması gerekir.Şimdi Nihat Bey 38 liraya aldığı kitapları götürüp iade etse
ve 30 liraya İlker Bey'den alsa hoş olur mu?İlker Bey bayağı yüksek teklif vererek
Teks telifini Oğlak'tan aldmış olmalı.Aman bunu da biz bir avuç çizgi roman sevdalısının
sırtına yüklemesin. İlyas genellikle %30 indirimle satış yapardı.24 lira %30 indirim;
yaklaşık 17 lira.Bu fiyat da her iki sayı için makul görünüyor.
Klasik Teks ve Aylık Teks fiyatları ne olacak bayağı merak ediyorum?

Tarantula

Onursal Üye
9 Ağu 2010
661
2,999

Benim bir çizgi roman sever olarak bu eleştirideki tek amacım bu yayınların sürekliliğini sağlamaya ve çok daha fazla insan tarafından satın alınabilmesine yönelik katkıda bulunmaktır.
........
Amacımı mesajımın başında söylemiştim: çizgi romanı sürekli kılmak, daha fazla insana ulaşmasına katkıda bulunmak. Nacizane ne kadar katkı verebiliyorsam artık.

Sevgili Nihat'ın tüm yazdıklarına katılıyorum, çok güzel özetlemiş. Şu ana kadar bir çok arkadaşımı çizgi roman ile tekrar tanıştırmaya, kaynaştırmaya çalıştım ancak her seferinde hiç değişmeyen tepki şu oldu "Fiyatı yüksek". Hatta birini İlker beyle de tanıştırdım Kadıköy Çarşıda. Bizzat götürdüm, bir şeylere başlasın alışkanlık yapsın diye. Bir kitap alıp çıktı devamı da gelmedi. Ben de çok istiyorum fiyatlar insin, yayıncılar daha çok kazansın. Sanki bu bir kısırdöngüye dönmüş durumda. Niye almıyorsun - Fiyat yüksek - niye fiyat yüksek - alan çok az kişi var !!!

Bir şekilde bunu etraflıca tartışmamız gerekiyor. Yayıncılar da belki sıkıldı bunu forumlarda tartışmaktan. Bakın Sayın Cem Demirbaş bu konulardan bahsediyordu. Ben bu fiyattan verebiliyorsam niye bu fahiş fiyat diyordu. Neyse belki de bu tür şeyler zamanla oturacak, su yolunu bulur misali. Canım sıkkın zaten. Bu kadar.

The_DarknesS

Yönetici
Çeviri & Balonlama
17 Nis 2010
9,548
29,495
İzmir
Çok gerekli değilse kitapların üzerindeki etiket fiyatı (üst fiyat) uygulamasından vaz geçilirse ayrıca memnun olacağım. Kafa karışıklığından başka bir faydası yok ve yukarıda özetlenen değişik fiyat skalasının genişlemesine yol açıyor.

Ben, bir kaç istisna sayı hariç piyasadaki bütün comicslerin Türkçe ciltlerini alıyorum. Ayrıca bazı Frankofonlarda takip ettiğim yayınlar arasında. Dylan Dog'tan başka fumetti almıyordum lakin baskı kalitesi ve renkli olması beni cezbedince bu sayıları aldım. Haliyle saydıklarımın maliyeti oldukça fazla tutuyor. Piyasada bu kadar farklı fiyat oluncada çok fazla kafa karışıklığına yol açıyor. Bazen ucuza aldım diyorum bazen de fazla verdim diyorum. Fiyatlandırmalara bir standart getirmek lazım. % bilmem kaçla falanca alıyor, % bilmem kaç kar koyuyor, Ali'ye şu kadara satıyor ama Veli'ye indirimin kralının yapıyor gibi bir durum var piyasada. Bu da hiç hoş değil. Yayın evlerine destek olalım ama yayın evleri de okuyucuyu unutmasınlar. İzmir kitap fuarında bile adam gibi indirim yapmadılar. Yayın evleri kar marjını düşük tutarlarsa daha çok satarlar, daha çok satarlarsa daha çok okura hitap ederler.

ihtiyardost

Onursal Üye
12 Kas 2010
3,270
79,284
Karagümrük
Her iki kitaba 30 tl ödedim ama tabii ki yanında başka kitaplar da almıştım. Muhtemelen İlker Bey de fazla sayıda kitap aldığım için bana normalin üzerinde bir indirim yaptı. Benim çizgi roman severlere tavsiyem gerekirse bir süre bekleyip çok sayıda kitabı aynı anda almaları , böyle olunca bence kitapçılar da sıcak paraya dayanamayarak yapabilecekleri maksimum indirimi yapıyorlar. İlker Bey'e ve diğer yayıncılara bizleri çeşitli çizgi romanlarla buluşturdukları için tekrar içtenlikle teşekkür ediyorum ve diyarımızdaki değerli dostlarımızın fikirlerini de (tamamen katılmasam da) saygıyla karşılıyorum.

comedian

Onursal Üye
13 Tem 2012
1,269
4,741
yıllardır dvd sektöründe de aynı oyunlar dönüp duruyor. o sektörde hep orjinal dvd satamıyoruz diye yakınır. ama incelerseniz bir filmin ilk çıkış fiyatı yaklaşık 30 TL dir. 1 ay sonra şimdi adına bas-oynat dedikleri bir yöntem bulup tv de izlediğimzi kalitesiz dublaj ile aynı filmi 7,99 TL ye veriyorlar. yani aradaki 22 TL fark orjinal dil ve altyazı için veriyorsunuz. 2 ay sonrada bir bakmışınız yarı fiyatına filmler... bir kaç ay daha beklerseniz 5-10 tl arasına filmleri rahat alıyorsunuz hatta dergi, gazete yanında çerez oluyorlar bazen. sonra orjinal film kimse almıyor ne garip dimi? (çünkü 1 sene gibi bir süreye yayılan bu durum satışlara sıcak yansımıyor hiç bir zaman)

çizgi roman sektörününde çok farkı yok bu sektörden. önce kafa fiyat ile her yerden ulaşabiliyorsunuz (internette her daim en az %25 - %30 indirimli) sonra ona gidersen şu bunda bu kadar bakmışsın 5 ay geçmiş 10 tl ye alıyorsun. neyse bende comicsleri anında takip ediyorum niye derseniz bilemiyorum. niyetim çizgi roman çok satsında değil. satsın ama bu benim niyetim olmamalı bu yayınevinin niyeti olmalı. eh ne yapsınlar onu ben bilmiyorum ama bu şekilde yapmalarının hiç bir faydası olmadığını iyi biliyorum. tabii bu fiyatlarla sattığımız yeter bize diyorlarsa o da başka bir şey. yakında zaten biz sadık takipçilerde fiyatlara yetişemeyeceğiz ve takip ettiğimiz serileri azaltacağız zamanla belki almayacağızda ağır gelmesinden...

Son düzenleme:
12 Şub 2010
15,001
551,085
Periyodik olarak yayınlanan tüm fumetti ve frankofonlar ile Comicslerin bir kısmını ve ayrıca tek veya bir kaç sayılık çizgi romanların çok azını eleyerek alıyorum. Hatta Yalnız Kurt ve Yavrusu ile Hellsing gibi uzak doğu yayınlarını da alıyorum.
Bir kaç zamandır alım miktarını azaltmayı ciddi olarak düşünmekteyim.
Nathan Never, Martin Mysetere, Dylan Dog'u AD/DE ile okumaya başladım. Martin'in Tay baskılarına daha sonra geçmiştim. İyi ki öyle yapmışım. Tay baskıları öyle kötü geldi ki, onlarla başlasaydım belki de bu kadar sevmezdim.
İlker'le GG den başlayan alışverişim, şimdi bizatihi olarak devam ediyor ve İstanbul'a her gidişimde mutlaka uğradığım mekanlardandır. Her zaman da teşvik ederim. Yayınlarının tamamını aldım ve almaktayım.
Telifini yeni almış olduğu kitapları henüz görmedim. Arkadaşların yorumları ile fikir sahibi oldum. Ama fiyat politikalarından son zamanlarda ciddi rahatsızlık duymaktayım. Öncelikle formatlarda okurlara kazık atıldığı kanaatindeyim. Conan'ın Vahşi Kılıcı serisinin orijinali biraz daha büyük boyutta basılıyor. Bu azıcık fark, resimlerin çok daha güzel görünmesine, yazıların daha rahat okunmasına sebep oluyor.
Memlekette kağıt sıkıntısının yaşandığı devirler geçti. Matbaalar çok modern. Yani çok daha kaliteli baskı yapılması mümkün. Hal böyle iken eski yayınevlerine gösterdiğim toleransı şimdikilere göstermem için bir neden yok. Üstelik etiket fiyatları anlaşılmaz ölçüde pahalı. Ben asıl bunu kınıyorum. Aradan bir kaç ay geçtikten sonra kitabın etiket fiyatının dörtte birine varan fiyatlarla satılmasına öfkelenmemek mümkün değil. Çünkü ben kitabı çıkar çıkmaz almaktayım.
Resmen enayi yerine konulmaktır bu.
Vergisini erken ödeyen vatandaş ile vergisini ödemeyen ve yıllar sonra sık sık çıkan aflarla faizsiz ve indirimli olarak ödeyen vatandaş misali, güven duygusu ciddi olarak zedeleniyor.

İlk olarak, sadece günün birinde Diyarda paylaşmak amacıyla almakta olduğum ve zaten bende eski baskıları bol bol olan çizgi romanların yeni baskıları ile okusam da olur okumasam da olur çizgi romanları almamakla eleme işine başlayacağım artık. Yine yayıncının kendi kafasına göre formatlayarak bastığı kitapları da almayacağım.
Teks en sevdiğim çizgi romanlardan ve renk de çok yakışıyor.
Ama bende siyahbeyaz olanını, sırf renkli diye öyle uçuk fiyat vererek almayacağım. Yeni Teks'lere bakarım, Türkiye'de daha önce yayınlanmamış macera ise ve fiyatı makul ise alacağım, değilse ben de ciddi indirim yapılana kadar sabredeceğim.
Dampyr için maalesef sabredemeyip hemen almak zorunda kalacağım:)

akrep069

Kıdemli Üye
14 Ara 2009
489
611
Sevgili dostlar
şuan pıyasa da olan kıtapların yayın haklarını ellerınde bulunduranların çoğu(ykb) hariç sadece yayın hakları anlşaması var ellerınde diğtal haklar ellerınde yok filmler yanılmıyorsam '''yayınevınden almıyorlar ınternet üzerinden indirilıyor lisansör firmalar orjınal filmlerı (dergının filmleri cd basıp) yıne telıf hakkı dışında para ile satıyorlar
burda yayınevlerı(ilyas/ilker/cem/haşim) daha avantajlı ayrıca yurt dışına turkıyede tam basılacak adedlerı verıyorlar mı bilmiyorum. Tahmınım vermıyorlar ..
Ayrıca yurt dışına verlıen yayın (baskı) adedı hiç kımsenın umurunda değil (tekrar baskılarda yurt dışına telif filan vermıyorlar)
ve kazın ayagı burda başlıyor.....'
denıyorkı yuksek telıf ödüyoruz... Doğru yuksek fıat verıyorsunuz kendınızı azıcık ben buranın agası olacagım pozısyonunda göruyorsunuz ve bir avuç çizgi-roman sevdalsını kandırıyorsunuz. Başka birşey yapmıyorsunuz.
Bu piyasa hiç kimsye yar olmadıgına göre size yar olmaz.. Bu kadar yuksek fıat ile ne yapmak ıstıyorsunuz
......devamı var....

Büyülü Dükkan

Onursal Üye
25 May 2011
647
1,478
Sevgili dostlar
şuan pıyasa da olan kıtapların yayın haklarını ellerınde bulunduranların çoğu(ykb) hariç sadece yayın hakları anlşaması var ellerınde diğtal haklar ellerınde yok filmler yanılmıyorsam '''yayınevınden almıyorlar ınternet üzerinden indirilıyor lisansör firmalar orjınal filmlerı (dergının filmleri cd basıp) yıne telıf hakkı dışında para ile satıyorlar
burda yayınevlerı(ilyas/ilker/cem/haşim) daha avantajlı ayrıca yurt dışına turkıyede tam basılacak adedlerı verıyorlar mı bilmiyorum. Tahmınım vermıyorlar ..
Ayrıca yurt dışına verlıen yayın (baskı) adedı hiç kımsenın umurunda değil (tekrar baskılarda yurt dışına telif filan vermıyorlar)
ve kazın ayagı burda başlıyor.....'
denıyorkı yuksek telıf ödüyoruz... Doğru yuksek fıat verıyorsunuz kendınızı azıcık ben buranın agası olacagım pozısyonunda göruyorsunuz ve bir avuç çizgi-roman sevdalsını kandırıyorsunuz. Başka birşey yapmıyorsunuz.
Bu piyasa hiç kimsye yar olmadıgına göre size yar olmaz.. Bu kadar yuksek fıat ile ne yapmak ıstıyorsunuz
......devamı var....
Dostum biz ilker ve diğer yayıncılar marvel ve dc den aldığımız telifler için ayrıca dijital parasıda ödüyoruz bildiğin gibi bu yılın ocak ve şubatındada marvelleri çıkaramamaızın nedeni dijitallerin geç gelmesi idi ve aybaşı çıkarmamız gereken team up 3.cıltte bu sebepten gecikecek malesef...
Saygılar...

akrep069

Kıdemli Üye
14 Ara 2009
489
611
Dostum biz ilker ve diğer yayıncılar marvel ve dc den aldığımız telifler için ayrıca dijital parasıda ödüyoruz bildiğin gibi bu yılın ocak ve şubatındada marvelleri çıkaramamaızın nedeni dijitallerin geç gelmesi idi ve aybaşı çıkarmamız gereken team up 3.cıltte bu sebepten gecikecek malesef...
Saygılar...

ilyas inanmıyorum senın ile bu konuyu konuştuk ama sen bunu aksını söyledın ?????