Tetikçi (The Killer) 1/13

Logic

Çeviri & Balonlama
3 Kas 2021
489
7,384
Evren
Merhaba dostlar.

Son yıllarda okuduğum en güzel çizgiromanı sizlerle paylaşmak istiyorum. Konusu adından belli fakat öyle aksiyonlu, kanlı çizimler beklentiniz olmasın. Kitabın beni de cezbeden yanı bu oldu zaten. Felsefi bir anlatımla okuyucuyu sorgulamaya ve düşünmeye itiyor. Ben "kahramanın" birçok düşüncesinde kendi fikirlerimi buldum, belki de beni en çok etkileyen şey bu oldu. Tabii her insanın kabullenemeyeceği fikirleri olabilir, vicdanına sığmayabilir. Şahsen benimde vicdanen kabullenemediğim eylemleri var hikayenin içinde. Eğer yabancı dilim olsaydı ve edebiyatı sevseydim eminim çok daha iyi bir çeviri olabilirdi. Çok uzun saatlerimi harcadım ama takdir edersiniz ki, felsefi ve edebi cümleleri çevirmek için yapay zeka çok yetersiz kalıyor. Öyle cümleler oluyor ki, dilimize çevirdiğimizde manalı bir karşılığı olmuyor bu yüzden de en uygun çeviriyi yapmak için bir balonu doldurmak abartmıyorum 10-15 dakikanızı alabiliyor. Neyse, ben genelde (mütevazi olmadan) iyi bir iş çıkardığıma inanıyorum, ne yapayım elimden gelenin en iyisi bu kadar oldu :cool:

Konu böyle, çizimlere gelirsek şahane, renkler ve detaylarda bir o kadar güzel, zevkime güvenebilirsiniz arkadaşlar. Kitap normalde 13 sayılık bir dizi olmuş, sonra nihai sürüm tek kitap halinde okuyucuya sunulmuş. Böylesi bence çok daha iyi çünkü her bölüm ayrı bir hikaye değil. Toplam 750 sayfalık bir çizgi roman. Ben size rar dosyaları olarak bölümler halinde sunacağım. Seri bittiğinde her bir dosyayı bir klasörün içine çıkarttığınızda sayfa numaraları dahil tek bir kitaba sahip olacaksınız. Bu arada elbette paylaştığım her bölümü bağımsız olarak okuyabileceksiniz. Bunu daha önce hiç denememiş arkadaşlarımız olursa, son bölümü paylaşırken nasıl tek bir cbr veya cbz dosyası haline geldiğini anlatırız.

Kitabın ilk sayısı 1998-2014 yıllarında yayınlanmış. Sonradan THE KILLER: AFFAIRS OF THE STATE #1 2020 yılında yayınlanmaya başlamış ve 2023 yılında tamamlanmış. Boom Studio geçenlerde THE KILLER: AFFAIRS OF THE STATE #2 nin hazır olduğunu ve 2025 yılının Mayıs ayından itibaren raflarda yerini alacağını duyurdu. Bakalım belki onları da dilimize çevirebiliriz ;)

Neyse, çok uzattım. İyi okumalar.

Son düzenleme:

balkan

Onursal Üye
27 Şub 2016
4,613
50,240
Büyük emek harcayarak böylesine kapsamlı bir işe soyunduğunuz için öncelikle teşekkür ederim.

İngilizcesini zevkle ve üzerinde de düşünerek okumuş, beğenmiştim. Eseri Türkçeye çevirdiğinizi görünce hemen indirip, okumaya başladım. Ve bu kez daha önce dikkat etmediğim pek çok şeyi farkettim ve farklı bir tat aldım.

Elinize, kalbinize sağlık. Çok teşekkürler Üstat @Logic.

Logic

Çeviri & Balonlama
3 Kas 2021
489
7,384
Evren
Büyük emek harcayarak böylesine kapsamlı bir işe soyunduğunuz için öncelikle teşekkür ederim.

İngilizcesini zevkle ve üzerinde de düşünerek okumuş, beğenmiştim. Eseri Türkçeye çevirdiğinizi görünce hemen indirip, okumaya başladım. Ve bu kez daha önce dikkat etmediğim pek çok şeyi farkettim ve farklı bir tat aldım.

Elinize, kalbinize sağlık. Çok teşekkürler Üstat @Logic.
Orijinalinden okuyup yaptığım çeviriye olumlu tepki vermeniz beni hem gururlandırdı hem de özgüvenimi pekiştirdi. Çok teşekkür ederim.