SON-GIRGIR (Sözcü)sayı-60 ( 06 Nisan 2025 )BİR GÖNÜL SAYFASI DAHA KAPANDI

murtaza5

Yönetici
15 Tem 2009
14,614
423,503

GÜNLER BİRER BİRER ,
DÖKÜLÜRKEN ÖMRÜMÜZDEN,
MİZAH DERGİLERİ BİRER BİRER KAPANIYOR,
ÇİZGİ DİYARINDA MİZAH DERGİLERİNİ
PAYLAŞARAK GELECEK NESİLLERE
ÖLÜMSÜZ ESERLER BIRAKIYORUZ.
Saygılarımla.​

aziz balıkçı

Süper Üye
9 Ağu 2020
5,277
15,860
Hayatımızdaki güzellikler tek tek sonlanıyor. Yayını devam eden dergi kaldı mı? ne acı bir şey nereye gidiyoruz. Yozlaşmaktan başka bir şey yok. İyi ki Çizgi Diyarı bizleri bu güzel anılarımızı taze tutmaya vesile oldu. İyi ki siz güzel üstadlar bu lokomotifin başına geçmişsiniz. Ne mutlu size her şey gönlünüzce en çocuksu saflıklarla bakir kalmasını dilerim. İyi ki varsınız. Sevgi ve Saygılarımla.
@murtaza5 üstadım. sizin hakkınız o kadar üzerimizde var ki altında kalıyoruz bir teşekkürü bazen sizlerden esirgiyoruz. Hakkınızı helal edin. candan en samimi şükranlarımı sunuyorum. Sevgiyle Saygıyla selamlar. Her gününüz güzel ve mutlu geçmesini dilerim.

eankara

Onursal Üye
24 May 2010
1,447
8,864
Çok haklısınız Sn. @aziz balıkçı . Ben de aynen sizin gibi düşünüyorum. Yazdığınız, " birer birer yok olma " durumunu, sadece mizah dergilerimiz ya da dergilerimiz için değil, daha geniş çerçevede, farklı alanlar için de geçerli olduğunu düşünüyorum.
Örneğin sinema filmleri. Evet, teknik açıdan 21. yy. olanakları, imkanları, önceki zaman dilimine göre çok gelişmiş durumda. Ses ya da görüntü efektlerinin katkısı neredeyse artık sınırsız. Ama, tv. ya da çeşitli film portallarında seyretmeye başladığım film ve dizileri tamamlamadan yarıda bıraktıklarım o kadar fazlalaştı ki. Eski filmlerdeki " ruh " u arıyorum.
Aynı durumu, okuduğum romanlar, dinlediğim müzik parçaları, izlediğim tiyatro oyunları, resim ve heykel sanatları için de söyleyebilirim. Çizer Can Barslan'ın bir konuşmasında değindiği gibi, sonuç olarak çok tüketici olduk. Herşeyi çok kısa zamanda tüketmeye eğilimliyiz. Yozlaşma, sanırım küresel virüs gibi tüm dünyada geçerli. Geçenlerde yeniden gördüğüm bir fotoğrafta da bu özellik açıkça görülüyor. Müzede, Rembrandt resimleri önündeki gençler, o harikulade sanat eserleri yerine pür dikkat cep telefonlarını izliyorlar.
Kültürel yozlaşma akıl alır gibi değil. Mesajınızı görünce düşüncelerimi belirtmek istedim. Tabii ki, diyarımızda gördüğümüz nitelikli eserler, sanki bu karamsar bakışlar için birer kurtuluş noktaları. Ayrıca, yine yazdığınız üzere, çoğu aynı zamanda nostalji aracı işlevini görmekte.

Bu arada, ben de diyarımızın arı gibi çalışkan dostlarımızdan Sn. @murtaza5 ' e teşekkürlerimi sunuyorum.

Son düzenleme: