Siyah Nilüferler (Fred Duval) - Türkçe Çeviri

pam

Çeviri & Balonlama
27 Kas 2009
345
6,174
Merhaba Arkadaşlar,
Polisiye ve gerilim romanlarıyla ünlü yazar Michel Bussi'nin aynı isimli romanından Fred Duval'in uyarladığı Siyah Nilüferler "Nympheas Noirs" eserini çevirip balonladım. Son sayfayı çevirdiğimde, tüm hikayeyi en baştan bambaşka bir gözle okumak isteği uyandırdığı için çevirip paylaşmak istediğim bir kitap oldu.

4.24 - Goodreads puanını hak eden, sürprizleri, kurgusu ve olay örgüsüyle kaliteli bir polisiye grafik roman uyarlaması olmuş. Özellikle kitabın konusuna uygun yağlı boya tablo estetiğindeki görselliği ve tekrar okumalarda daha da iyi fark edilebilen ayrıntılarla bezenmiş kurgusuyla ilginizi çekeceğini sanıyorum.

Kitabın İngilizce ve Fransızca basımlarını diyarımızda paylaşan sn @balkan ve sn @Osidi e teşekkür ediyorum.

Bu eseri umarım siz de beğenirsiniz. Keyifli okumalar...

d3y4rtzhm14r6ka5g.jpg

balkan

Onursal Üye
27 Şub 2016
5,489
61,158
Editör Yorumları

"BOOKLIST -- Kuzey Fransa'da geçen bu kara film tarzı çizgi romanda, okuyucular farklı yaş ve davranışlara sahip üç kadınla tanışıyor. Hepsi, çapkın bir göz doktorunun öldürüldüğü Giverny köyünün sakinleridir. Köy, Monet ve resimleriyle güçlü bir bağa sahiptir. Üç olası ölüm yöntemiyle, davayı çözmek Müfettiş Laurenç'e kalmıştır. Michel Bussi'nin Nymphéas noirs (2011) romanından uyarlanan hikaye, geniş bir karakter kadrosuyla karmaşık bir şekilde kurgulanmış olup, tipik bir çizgi romandan çok düzyazı gibi okunmasını sağlıyor. Suluboya resimler hikayeyi zenginleştiriyor, güçlü bir mekan duygusu yaratıyor ve okuyucuların Monet'nin dünyasını bir izlenimcinin gözünden görmelerini sağlıyor. Özellikle karakterlerin bazı koyu hatları, çerçeveler içinde derinlik ve perspektif yaratıyor. Orijinal romanı daha önce okuyanlar, resimlerle birlikte hikayenin tadını çıkaracak, ilk kez deneyimleyenler ise yemyeşil ortamlara aşık olacaklar. Bu eseri, normalde çizgi romanlara burun kıvıracak okuyucuya verin."

Okuyucu Yorumları

"Chad: Kitap muhteşem bir şekilde resimlendirilmiş. Kesinlikle harika. Didier Cassegrain, Monet'nin ünlü nilüferlerini anımsatan bir tarz ve renk paletiyle resim yaparken kendi özgünlüğünü de koruyor. Kendimi sık sık resmin içinde kaybolmuş buldum."

"Mel:Çizimler mükemmel. Renkler, Monet'nin Su Zambakları tablolarındaki gibi. Şiddetle tavsiye edilir."

"Steffi:İyi anlatılmış ve ilgi çekici bir şekilde resimlendirilmiş, sanat tarihi unsurları içeren bir suç öyküsü. Olay örgüsü Giverny'de geçiyor ve bu nedenle doğal olarak Empresyonizm alanında yer alıyor. Sadece metinle değil, görsel anlatımla da aktarıldığında özellikle etkili olan bir öykü."

"Michael: Gizem zekice kurgulanmış ve resimler muhteşem; manzaralar Monet'nin tarzında resmedilmiş."

"Rossy Montano: Hem fiziksel hem de duygusal olarak birbirinden farklı üç kadın, ancak sonlara doğru keşfettiğimiz bir kader bağıyla birbirine bağlanıyor; bu detayı çok beğendim, çünkü beklemiyordum ve arada sırada sürprizlerle karşılaşmayı severim. Hikaye, sayfaları boyunca merak uyandırıcı bir havayı koruyor ve küçük ipuçları olsa da, bunlar fark edilmeyebilir. Genel olarak, çizimler ve sahnelerin işleniş biçimi, okuyucunun ilgisinin asla azalmamasını sağladı; çok keyif aldım."

Çok teşekkür ederiz Üstat @pam.

Son düzenleme: