Renkli Zagor mu yoksa Amazing Spider Man mi?

juliensorel

Yeni Üye
11 Şub 2010
62
1,614
Merhaba sevgili forumdaşlar. Büyülü Rüzgar'ı yapay zeka ile renklendiriyorum. Kuvvetle muhtemel rabbim bir kaza bela vermezse bu yaz sonuna seriyi tamamlarım inşallah. Yeni bir seriye başlamayı düşündüm. Önce Kaptan Swing Hozcomics serisini renklendireyim dedim. Hatta ilk 10 sayıyı renklendirdim. Sonra onu Gokhun arkadaşın renklendirdiğini gördüm. Sonra Renkli Zagor'a başlayayım dedim. Orada da Sevgili Homeboy'un 505'inci sayıya katar geldiğini gördüm. Gerçi mayıs ayından bu tarafa yeni bir zagor paylaşımı yapmamış ama yine de etik bulmadım doğrusu. Yani kendisine ulaşıp izin isteyecektim. Ama malum herkes başkasına mesaj atamıyor. Ben de Türkiye'de hiç çevrilmemiş olan The Amazing Spider Man Annuals (700 sayı) macerasını çevireyim diyorum. Ama çok uzun bir seri. 4-5 yıl gibi bir vakit alacak. Emin olamadım. Çeviri ya da renklendirme benim için sorun değil. İkisini de yapabiliyorum. Sorun çeviriden sonra balonların yerleştirilmesinde. Onu da zamanla oturturum gibime geliyor. Yıllarca bu siteyi tabiri amiyaneyle sömürdüm. Benim de bir katkım olsun istiyorum. Karar veremedim.

juliensorel

Yeni Üye
11 Şub 2010
62
1,614
Şimdiden teşekkür eder ve kolaylıklar dilerim Sn. @juliensorel. İlk göz ağrım Bilka serisi örümcek adam ve süpermen'i düşünmez misiniz acaba 🙏
Sevgili mamuher. Bilka serisine şimdi baktım. Çok karıştırmışlar. İçinde Spectacular SM serisi , Marvel Team Up serisi ve benim çevirmeyi düşündüğüm Amazing Spider Man serisi de var. Yani Gördüğüm kadarıyla en az 3 seri kullanmışlar. Tamamına bakmadım. Yani bir seriden almamışlar.

mamuher

Yeni Üye
20 May 2024
118
279

juliensorel

Yeni Üye
11 Şub 2010
62
1,614
Benim bahsettiğim normal seri için;
https://www.cizgidiyari.com/forum/k/orumcek-adam-bilka-yayinlari-pdf-sirali-liste.122000
ve süper cilt içinde;
https://www.cizgidiyari.com/forum/k/orumcek-adam-bilka-yayinlari-sirali-liste.9285
Serilere çok hakim değilim ama bu bilka serisi benim küçüklüğümde okuduğum ve hatırası olan bir seriydi.
Sonuç olarak, yapacak olan dolayısıyla sıkıntıyı çekecek olan sizsiniz, tabii ki daha iyisini siz bilirsiniz. Saygı ve selam ile ... 🙏
Sevgili Mamuher. Dediğiniz seriyi inceledim. Taraması çok kötü. Çift sayfa taranmış. Önce bu taramaların kalitesinin artırılıp tek sayfaya çevrilmesi ardından da renklendirmeye geçilmesi lazım. Ama böyle bir projeye başlanabilir mi. Olabilir. Önce tarama kalitesinin artırılıp tek sayfaya düşürülmesi, ardından da renklendirmeye başlanması lazım. Bu proje daha uzun sürer. Bunu düşünmemiştim. Ben de küçükken bilka serisini okumuştum. Haklısın değerlendirilebilir. Hatta çeviriden daha kolay olur kanaatindeyim. Projelerimin arasına alabilirim neden olmasın. Fakat dediğim gibi öncelik kalite yükseltmesi olmalı. Yani belki de ilk birkaç yıl sadece bu serinin kalitesinin yükseltilmesi için harcanabilir. En büyük avantajı da gelecek nesillere kaliteli bir tarama bırakmak olur.

juliensorel

Yeni Üye
11 Şub 2010
62
1,614
merhaba, bence Zagor uygundur. Kinova'da olabilir mesela.
Sevgili Hasan Ökçün Kinova'yı da düşünmüştüm. Ama elimde hiç renklendirme referansı yok. Yani internet sitelerinde kinovanın renklendirilmiş birkaç sayısı olsa ona göre gidilebilir kanaatindeyim. Ama bulamadım. Referanssız bir biçimde Jeriko'yu denedim. Berbat bir renklendirme oldu. Orijinal siyah beyazı daha güzel durdu. Kinova için de kötü gider kanaatindeyim.

mamuher

Yeni Üye
20 May 2024
118
279
Normal seri tek sayfa, süper seri için haklısınız çift sayfa. İşyerinin interneti kötü, akşam kendim renklendirdiğim (yapay zeka + krita programı ile elle yapımı) üç sayıyı (yaklaşık 2 ay sürdü) buraya atarım.

İskenderunlu

Onursal Üye
29 Tem 2012
5,813
14,925
iskenderun-Hatay
Renkli Zagor benim için çok daha iyi olur.
Diğer bahsettiğiniz Amazing Spiderman türü çizgi romanları hiç okumadım. Okumaya çalıştığımda da bir dakika zor dayanıp elimden hemen attım. Tabii ki bu tür çizgi romanı okuyan dostlara ve onların okuma isteklerine saygım sonsuz.

100bullets

Aktif Üye
7 Eki 2020
177
856
Sn. @juliensorel Zagor'un aylık olarak yayımlanan yeniden renklendirilmiş serisi Collezione storica a colori olarak geçiyor orijinalinde. Toplam 212 sayı. buradan bakabilirsiniz. Son sayıda Zagor 565'in kapağı kullanılıyor. Sn. @Homeboy 'un elinde muhtemelen 565'e kadar olan sayılar vardır orjinal renkli olarak. Bu durumda Sn. @Homeboy ile iletişime geçip 565 ve sonrası için renklendirme yapabilirsiniz (tabi ki son karar sizin).

Eğer farklı bir alternatif isterseniz Sn. @haziran 'ın dediği gibi Mister No da olur. Mister No hali hazırda yayımlanması bitmiş bir seri.

murats

Onursal Üye
5 Şub 2011
1,773
7,546
Amazing Spider-Man zaten orijinalinde renkli basılan bir çizgi-roman değil mi?
Modern renklendirmeye mi almak düşüncesindesiniz..?

mfyrat

Yeni Üye
21 Ağu 2010
54
111
Henüz renklendirilmemiş, İtalyan çizerler ( Zagor, Tex, Mister No, Swing, Tommiks, Çelik Blek vd) benim için çok hoş olur. Ama emek vercek olan sizsiniz, neyi renklendirseniz, ellerinize sağlık diyorum.

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
18,126
92,410
hiçbiryerde :)
Amazing Spider-Man zaten orijinalinde renkli basılan bir çizgi-roman değil mi?
Modern renklendirmeye mi almak düşüncesindesiniz..?

Evet, Amazing Spider-Man, bu sitede belki tüm sayılarıyla renkli olarak bulunuyor.
Bilka sayılarının hangi orijinal sayıya denk geldiği ile ilgili de çalışmalar yapmıştı
seven ve emek veren dostlar, oradan bulunabilir karşılıkları...

akak

Kıdemli Üye
12 May 2009
161
255

Evet, Amazing Spider-Man, bu sitede belki tüm sayılarıyla renkli olarak bulunuyor.
Bilka sayılarının hangi orijinal sayıya denk geldiği ile ilgili de çalışmalar yapmıştı
seven ve emek veren dostlar, oradan bulunabilir karşılıkları...
Son dan başa zagor renklendirmek kimseyi gücendlrmez sanırım. Veya Tex willer veya martin mystère serisi de olabilir. Fikir alış verişi ile bu iş çözülür.

esattr

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
29 Tem 2009
886
28,998
bence fumettilerden devam edin. Çünkü büyük bir yayın evi Örümcek Adam'ı yıllık albümler haşinde basıyor. Öğrendiğim kadarıyla da yılda 3 yıllık basacakmış ve bununla kalmayıp tüm serilerini de yayınlayacakmış.. O yüzden teliflere takılmaması için şimdilik fumettiden devam edin lütfen.

mamuher

Yeni Üye
20 May 2024
118
279
Sevgili Mamuher. Dediğiniz seriyi inceledim. Taraması çok kötü. Çift sayfa taranmış. Önce bu taramaların kalitesinin artırılıp tek sayfaya çevrilmesi ardından da renklendirmeye geçilmesi lazım. Ama böyle bir projeye başlanabilir mi. Olabilir. Önce tarama kalitesinin artırılıp tek sayfaya düşürülmesi, ardından da renklendirmeye başlanması lazım. Bu proje daha uzun sürer. Bunu düşünmemiştim. Ben de küçükken bilka serisini okumuştum. Haklısın değerlendirilebilir. Hatta çeviriden daha kolay olur kanaatindeyim. Projelerimin arasına alabilirim neden olmasın. Fakat dediğim gibi öncelik kalite yükseltmesi olmalı. Yani belki de ilk birkaç yıl sadece bu serinin kalitesinin yükseltilmesi için harcanabilir. En büyük avantajı da gelecek nesillere kaliteli bir tarama bırakmak olur.
Bahsettiğim, yaklaşık 3 ayda yaptığım, biraz yapay zeka biraz el yapımı renklendirme çalışması aşağıdadır.
https://www.cizgidiyari.com/forum/k...001-kara-panteri-vurdular.191299/#post-864168
https://www.cizgidiyari.com/forum/k...dirme-calismasi-002-kara-kedinin-sirri.191300
https://www.cizgidiyari.com/forum/k...enklendirme-calismasi-003-selam-dostum.191303