PULP

jeffrey

Çeviri & Balonlama
23 Eyl 2009
80
994
kbkt3kg.jpeg

Sizlerle Ed Brubaker - Sean Phillips imzalı bir grafik roman "Pulp"ı paylaşıyorum. Çevirirken keyif aldığım bu romanı öneren sevgili @pam 'e teşekkür ederim.

Son düzenleme:

pam

Çeviri & Balonlama
27 Kas 2009
356
6,306
sn @jeffrey bu ne hız...
Her Brubaker&Phillips işi okunmayı hak ediyor bence.

Bir çırpıda okudum, 2021 yılında Eisner Awards kapsamında “Best Graphic Album—New” (En İyi Yeni Grafik Roman) ödülünü kazanmış, western ve noir türlerini harmanlayan hüznlü öyküsüyle bu güzel eseri tavsiye ederim.

Teşekkürler bu itinalı paylaşım için.

Son düzenleme:

Çitaku

Aktif Üye
28 Ocak 2015
158
815
Bana bazı açılardan Elveda Komançi'yi hatırlatan, çok iyi bir hikayeydi.
Anlattığı bütün duyguların gerçekliğine hemen ikna eden yalın ama güçlü bir dil.
İzlediklerimizi sanki "hatırlıyormuşuz" gibi hissettiren çizimler...
Çok teşekkürler Sayın jeffrey. Sayenizde hayatımıza anlamlı bir yarım saat daha eklemiş olduk.
Pulp'ı seven herkes, gözyaşları kurumadan önce, Elveda Komançi'ye de mutlaka bir göz atmalı.
Bu pam ve jeffrey çeviri balonlamasını da buraya ekliyorum. Bi fiskecik tuzumuz olmuş olsun.

https://www.cizgidiyari.com/forum/k/elveda-komanci-turkce-ceviri.186530/

carson10

Aktif Üye
16 Ara 2012
402
1,300
Hikaye, flashbackler ve paralel kurgu ile anlatılmış.
Max Winter, 1939'da New York'ta "SIX GUN western" adlı pulp dergiye (ucuz roman türünde) hikayeler yazan yaşlı bir adam.Eski toprak dediklerinden. Hitler önderliğinde naziler Çekoslovakya'yı işgal etmişler. II.Dünya Savaşı Kapıda. Max'in hikayelerini yazdığı Red River Kid aslında kendi gençliği. Max'in vahşi
batıdaki lakabı the Red Rock Kid idi.Arkadaşı Spike da hikayelerinde Heck Randal olarak yer alıyor.
Kırk yıl donra Pinkerton eski ajanı Jeremiah Goldman ile (Yahudi olduğu için işinden atılmış) amerikalı nazilerin merkezini soyacaklar...
Eserden:
"İnsan yaşlansa da aynadaki görüntüsü gibi değil 40 yıl önceki gibi hissediyor kendini."
"...Bu dünya canavarlara ait ama öyle olmamalı."
Yazarlık işte böyle bir şey.Sayfalarca yazsam böyle güzel anlatamam.
Ed Brubaker&Sean Phillips ekibi noir&crime tarzında müthiş eserler ürettiler.
Pulp, hikayesi, anlatma ve kurgu tekniği, çizimleri ile çok başarılı bir iş. Hele benim gibi türün tutkunları için ziyafet gibi.
Öneren Pam ve çevirip paylaşan Jeffrey üstâdlara çok teşekkürler.
Altınım yok fakat altından değerli çizgi diyarı üyeliğim var.