Portraits of Violence (Şiddet Portreleri)

Logic

Çeviri & Balonlama
3 Kas 2021
364
4,174
Evren
Selam dostlar.

Daha önce @cagan73 arkadaşımızın paylaştığı bu kitabı kendisininde rızasını alarak orijinalinden tekrar derledim. Çevirmen kitapta bolca eski Türkçe kelimeler kullanmış, ben cümlelere sadık kalarak bu tip kelimelerin yerine gündelik yaşamımızda kullandığımız Türkçe kelimeleri kullanmaya dikkat ettim. Resim kalitesinin bu kitabın içeriğini gölgelediği düşüncesi ile bu işe giriştim.

Buradan tekrar @cagan73 kardeşimize hepimiz adına bu kitabı bizlerle buluşturduğu için teşekkür ediyorum. Düşünen her insanın kesinlikle okuması gereken bir eser. Yaşadığımız dünyanın ve özellikle ülkemizin yaşadığı sorunların ana kaynağının eğitim ve hukuk olduğunu okuyanı sıkmadan ve anlaşılır cümlelerle gayet güzel bir esere dönüştürmüşler. Genel olarak felsefe ile ilgimi çok çekmemesine rağmen bu kitabı okuyunca bilinçi savaşım için düşünürlerin anlatılarının çok önemli olduğunu anladım. Onlar bizim görüpte yorumlayamadığımız olguları bilimsellikten ayrılmadan bize açıklıyorlar. Kitabı okuduktan sonra çok ilgimi çekmesine rağmen felsefeye dalmayı düşünmüyorum, yapı olarak hep en iyisine ulaşma çabasında olmam nedeni (obsesif derecesinde) ile felsefenin derinliklerine dalmaya korkuyorum açıkçası. Normal anarsişt halimle bir de felsefeye bulaşırsam sonum pek iyi olmaz gibime geliyor.

Neyse, çok konuştum. Hepiniz sağlıcakla kalın.






 

cagan73

Onursal Üye
17 Kas 2013
364
8,048
Değerli @Logic,
Böylesine güzel bir esere, böylesine güzel bir destek verdiğiniz için çok teşekkür ediyorum.
Gerçekten de tekrar tekrar okunması gereken bu yayın, umarım çok fazla sayıda insana ulaşır ve bu tür kurgu dışı kitaplar sizi umarım daha fazla kışkırtır :)
Sevgi ve Saygılarımla...
 

balkan

Onursal Üye
27 Şub 2016
3,023
29,841
Üstat Logic iş yoğunluğunuza rağmen forum için paylaşım yaptığınız ve de hele de böylesine yoğun emek ve zaman isteyen bir çalışmada buluduğunuz için çok teşekkürler
 
Üst