Paylaşımın kaldırılması

MİKA

Yeni Üye
7 Mar 2015
18
122
Bir çizgi romanın paylaşılabilmesi için ilk basım tarihinden itibaren en az üç yıl geçmiş olmalıdır. Yayımlanma tarihinden itibaren üç yılını doldurmuş olsa dahi bir çizgi roman yaygın olarak satışta ise paylaşılmayacaktır. Yabancı dillerdeki çizgi romanlarda zaman sınırlaması bulunmamaktadır

Zagor'un haziran 2025 italya sayısının baskısını, sitenin ön sayfasında bulunan üstte özetini verdiğim yazısını okuduktan sonra Türkçe'ye çevirerek paylaştım...kısa sürede paylaşımın kaldırıldığını gördüm...zannedersin devlet sırrı ifşa etmişim...ne bir açıklama nede bir bilgilendirme...sanki posta kutuları süs olsun diye koyulmuş...halbuki açıklama yapılsa neyi yanlış yaptığımıda bir fani olarak öğrenmiş olurdum - olurduk...herkese saygılar

direnc11

Yönetici
11 May 2009
10,288
38,916
İstanbul
Bir çizgi romanın paylaşılabilmesi için ilk basım tarihinden itibaren en az üç yıl geçmiş olmalıdır. Yayımlanma tarihinden itibaren üç yılını doldurmuş olsa dahi bir çizgi roman yaygın olarak satışta ise paylaşılmayacaktır. Yabancı dillerdeki çizgi romanlarda zaman sınırlaması bulunmamaktadır

Zagor'un haziran 2025 italya sayısının baskısını, sitenin ön sayfasında bulunan üstte özetini verdiğim yazısını okuduktan sonra Türkçe'ye çevirerek paylaştım...kısa sürede paylaşımın kaldırıldığını gördüm...zannedersin devlet sırrı ifşa etmişim...ne bir açıklama nede bir bilgilendirme...sanki posta kutuları süs olsun diye koyulmuş...halbuki açıklama yapılsa neyi yanlış yaptığımıda bir fani olarak öğrenmiş olurdum - olurduk...herkese saygılar

Merhaba,

Çalışmanızı ne zaman paylaştınız acaba? Kontrol ettiğimde hiçbir iz bulamıyorum. Silinmiş olsa bile konunun paylaşıldığına dair bir iz olmalı sistemde. Ve evet haklısınız, konu kaldırılıyorsa muhatabına muhakkak özelden bir mesaj iletiliyor. Bunu da almamışsınız. Son moderatör eylemlerinde de bir iz yok.

Paylaşımınız genele açık kaldı mı bir süre? Bu paylaşımı indiren veya tepki veren dostumuz oldu mu bilemiyorum. Arşivimde de yok.

Açıkcası çalışmanızı kaldırmak için bir neden gözükmüyor. Tersine başta Zagor hayranları olmak üzere çizgi roman dostları çok memnun olur. Her durumda yeniden paylaşır mısınız lütfen?

Saygılar,

MİKA

Yeni Üye
7 Mar 2015
18
122
Valla sevgili dostum bu macera burda orjinal italyanca olarak paylaşıldı... O paylaşımda 2-3 günde kaldırıldıgını gördüm...ama bana denk gelmişti onu indirmiş bulundum...kitabı okudum...2025 yılının olduğu için herkes okusun diye Türkçeye çevirdim...asıl italyanca paylaşımını yapan arkadaşımız asıl tebriki hakediyor..çünkü internette bulması çok çok zor ..zannediyorum rumuzu rocky 5 idi..benim ise ilk paylaşımım, bana rahatlıkla acemi diyebilirsin..sevgiler

direnc11

Yönetici
11 May 2009
10,288
38,916
İstanbul
Valla sevgili dostum bu macera burda orjinal italyanca olarak paylaşıldı... O paylaşımda 2-3 günde kaldırıldıgını gördüm...ama bana denk gelmişti onu indirmiş bulundum...kitabı okudum...2025 yılının olduğu için herkes okusun diye Türkçeye çevirdim...asıl italyanca paylaşımını yapan arkadaşımız asıl tebriki hakediyor..çünkü internette bulması çok çok zor ..zannediyorum rumuzu rocky 5 idi..benim ise ilk paylaşımım, bana rahatlıkla acemi diyebilirsin..sevgiler

Aslında sistemsel bir sorun olup olmadığını da sorguluyorum bu mesajınız üzerine. Geçmişte bu türden kayıplarımız oldu. Ama uzun zamandır böyle şeyler yaşamadığımızı düşünüyorduk.

Son dönemde güncel Zagor paylaşımlarını @Osidi üstadımız yapıyordu. Belki bahsettiğiniz sayıyı yine o paylaşmıştır ve onun dikkatini çeken bir şey vardır.

Siz paylaşımınızı müstakil bir konu olarak yapsanız nasıl olur? Konuyu açmak için zorlanırsanız şuradan yardım alabilirsiniz:

https://www.cizgidiyari.com/forum/k/yeni-bir-konu-acmak-dosya-resim-video-youtube-vs-eklemek.182299/

Yine de zorlanırsanız elbette her türlü yardımı isteyebilirsiniz.

Bir dostumuzu, hele hele ilk paylaşımını yapan bir dostumuzu, bilerek üzmek en son isteyeceğimiz şey olmalı.

Sevgiler, saygılar...

MİKA

Yeni Üye
7 Mar 2015
18
122
Paylaşımımı tlk sayfada gördüm sorun halloldu..saygılar. birde şunuda düşünmüştüm...türkiyedeki yayınlar için 3 yıl beklenmesi gerekiyor..benim çevirdigim sayıda komple çevirdim ve düzenledim...sanki türkiye baskısı gibi...acaba yanlış bir izlenim mi oldu diye düşünmüştüm..ama sorun halloldu...

certem

Yeni Üye
22 Ağu 2011
141
1,162
Merhabalar,
Siz 719. sayıyı çevirerek paylaşmışsınız. Bu emek için teşekkür ediyorum.
Zagor’un orjinal sayılarına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz;
https://www.cizgidiyari.com/forum/f/zagor-bonelli.335/