scanfan
Yönetici
- 25 Eyl 2013
- 7,211
- 73,614
Orhan Boran - Leyleğin Ömrü
Anı
Milliyet Yayınları, 1978
436 sayfa, 30 MB, s/pdf

Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
(MediaFire)2012 yılında 83 yaşındayken aramızdan ayrılan ünlü radyo ve TV sunucusu, tiyatro ve sinema oyuncusu, aynı zamanda Türkiye'nin ilk "stand-up"çısı "Orhan Boran"ın 1978 yılında yayımlanan anı kitabı olan "Leyleğin Ömrü"nü sunuyorum. Bildiğim kadarıyla da yayımlanmış tek kitabı bu olmalı. Onun anılarını okurken şimdi çok uzaklarda kalan bir "altın devir"e de tanıklık edeceksiniz, anılarda adı geçen birçok ünlüyü sevgiyle ve özlemle yad edeceksiniz. Bu ünlülerden biri de tabii ki ÇD müdavimlerinin çok yakından tanıdığı hayâli radyo (ve çizgi roman) kahramanı "Yuki"!. Orhan Boran anı kitabının 86. sayfasından itibaren "Yuki'nin Bir Gecelik Sahne Hayatı" başlığı altında kendi yarattığı bu şöhretli karaktere oldukça geniş bir yer vermiş. 230. sayfadaki "Güle Güle Yuki" başlıklı bölümde de Yuki efsanesinin 16 yılın sonunda nasıl sona erdiğini anlatıyor. Bu kitaba göz atarken nedense aklıma hep "Woody Allen"ın "Radyo Günleri" filmi geldi.
Metnin yazım denetimini elimden geldiği kadar dikkatli yaptım, ama yine de gözümden kaçmış tek tük yazım hatalarıyla (daha doğrusu OCR hatalarıyla) karşılaşma ihtimaliniz her zaman var. Sayfalara kitabın ve içeriğinin ruhuna uygun düşeceğini sandığım sararmış ve eskimiş sayfa görüntüsünde bir fon ekledim.
Saygılarımla,
keyifli okumalar...
Son düzenleme: