NOİR BURLESQUE

gurcansarı

Çeviri & Balonlama
10 Tem 2010
778
7,699
istanbul
insan verdiği söze köledir bence. bir noir çr sözüm vardı, fatale olmazsa burlesque olsun bari dedim. ( LAF ARAMIZDA BUNU DAHA ÇOK BEĞENDİM )

1qlim4q.jpg

beğenmeniz dileğiyle...

gurcansarı

Çeviri & Balonlama
10 Tem 2010
778
7,699
istanbul
Paylaşımınız için çok teşekkür ederim :) Yeri burası değil Hunger And Dusk son dönemde okuduğum açık ara en iyi Comicsti bunun içinde ayrıca teşekkür etmek isterim.
beğeniniz ve zaman ayırıp yazdığınız yorum için ben de çok teşekkür ederim. hunger and dusk ın devam sayılarını dört gözle bekliyorum ben de. iki sayı sonra biteceğini öğrendiğimde çok üzülmüştüm gerçekten.

eankara

Onursal Üye
24 May 2010
1,446
8,854
Çizgi roman dünyasının büyük isimlerinden Enrico Marini, Dargaud yayınevi için ‘’ Noir Burlesque ‘’ eserine ilişkin açıklamalar yaparken, ilginç konulara değinmiş. ‘’ Gangsterler, polis memurları, güzel kadınlar, güzel arabalar, imkansız aşklar,… Tüm bunların bulunduğu - Noir - filmleri çocukluğumdan beri çok severim ‘’ demiş. Bu unsurların bir kısmını sayfalara dökmenin, kendisi için , film seyrettiği o günleri yeniden yaşamak demek olduğunu anlatıyor. ’’ Gangsterler ya birbirlerini öldürüyorlar, ya da elektrikli sandalyelerde yaşamları son buluyor. Ama, o dünyayı çok seviyorum ve tekrar tekrar yaşamayı istiyorum. Hayal gücümü bu eser için harekete geçirirken Burt Lancaster, Ava Gardner gibi sanatçıları düşündüm. Bunları sayfalarda oluştururken renkler de benim için çok önemliydi. 150 – 200 sayfalık bir eserin sadece siyah , beyaz ve gri tonlarda olursa, okuyucuyu yoracağını düşündüm. Çizimlerde Hugo Pratt gibi ustalar hala benim vazgeçilmez ilham kaynaklarım. 1950’li yıllara ait bahsettiğim filmler bunları canlandırmama imkan veriyor. Kırmızı ve pembe tonlardaki , eski fotoğraflardaki gibi renklendirmenin daha etkileyici ve heyecan verici olacağını düşündüm. ‘’ Böyle demiş , ‘’ Noir Burlesque ‘’ hakkında Marini.

‘’ Noir Burlesque ''yi okurken, bir zamanlar severek okuduğum Sin City romanlarını ya da filmini hatırladım. Arada görünen kırmızı renk tonları orada da etkileyiciydi. Bu kez Marini şiirsel nitelikteki çizimlerine , kırmızı ve pembe renk tonlarıyla bambaşka bir estetik boyut getirmiş. Sanatçı eser boyunca, tıpkı kendisinin anlattığı gibi, 50'li yılların kendine özgü özelliklerinin cirit attığı dünyayı yaşatıyor.

Çok teşekkürler Sn. @gurcansarı . Yine kaliteli bir eseri Türkçe olarak paylaşırken, etkileyici bir çizgi romanı bizlere kazandırdınız. Bu arada, konu açılmışken, bu eseri yabancı dilde diyar arşivimize kazandıran Sn. @gandor08 ve Sn. @Osidi dostlara da teşekkür ederim.