Nathan Never Alfa Ajansı TR YZ 07 - Çelik Bayrak

certem

Kıdemli Üye
22 Ağu 2011
594
5,485
Merhaba,
Nathan Never'in Alfa Ajansi serisinin, ulkemizde 6 sayisi yayinlanmisti. CT programiyla, bu serinin 7. sayisini cevirdim. Tek macerali sayilarda kapak duzenlemesine de (yaptigimi begenmesem de , siritiyor cunku) el attim. Birden fazla macera olan sayilarda kapaga dokunmadan orjinal halini paylasacagim.
Iyi okumalar,

f9b3be8815fc4681dace1d727346b70a.jpg

Son düzenleme:

murats

Onursal Üye
5 Şub 2011
1,603
6,734
Wov. Harika.. =)
Bence de kapaklarla hiç uğraşmanıza gerek yok.

Agenzia Alfa / Alfa Ajansı 1997'den 2019'a kadar toplam 43 sayı yayımlanmış. Aslında bu paylaştığınız 7. sayıdaki gibi tek macera olan belki en fazla on sayısı vardır. Çoğunlukla 3 macera, hatta bazen 5-6 macera bile oluyor. Güzel bir yolculuk başlıyor bizler için. Şimdiden çok teşekkürler.

Diğer Agenzia Alfa sayılarını da bu başlıkta paylaşmaya başladığınızda, başlığın adını 'Nathan Never Alfa Ajansı (Agenzia Alfa) Serisi' haline getirelim. YZ Forum Bölümü düzenine uysun.
Az biraz arttıktan sonra da şık bir sıralı liste yaparız ve her sayının içindeki maceraları ayrı ayrı yazarız..

Şimdiden güzel bir başlangıç için teşekkürler certem.

murats

Onursal Üye
5 Şub 2011
1,603
6,734
FUMAGEALF0042-1.webp
Agenzia Alfa için mini bilgi:
Bu seri, düzensiz kabul edilir (çünkü çoğunlukla yılda iki kez, ama bazen 1, bazen 3 kez şeklinde yayınlanmıştır.) ve Nathan Never'ın bir yan serisi olarak 1997-2019 arasında çıkmıştır. Bazı bölümler Nathan Never'a değil, Alfa Ajansı'nın diğer üyelerine odaklanır.

Agenzia Alfa kitapları arasında özellikle #10. sayı olmak üzere, ve bunun dışında #14, #17, #3 vb. gibi sayılar, fan'ların yaptığı Nathan Never'ın en güzel maceraları listelerinde sıklıkla yer alır. (Örn. bkz: ÇizgiDiyarı: Nathan Never'ın En İyi 10 Macerası)

Alfa Ajansı kitapları, ana seriyi takip etmeseniz de bağımsız olarak okunabilecek, kendi içinde tamamlanan maceralar olarak karşımıza çıkıyor. Elbette karakterlerin geçmişini ve bağlamını bilerek okuyunca referanslar daha çok keyif verse de, bunun bu maceraları okumak, takip etmek açısından bir gereklilik olmadığı görüşünde, özellikle İtalyan forumlardaki sadık okuyucular. Bazen bilim-kurgu temellerini zayıf buldukları ve "klasik Bonelli'ye bağladı" dedikleri de olmuyor değil.

Her halükarda Nathan Never evreninden keyif almamızı sağlayacak bir çok hikaye sunuyor bize.

cekicenim

Yeni Üye
6 Şub 2018
100
1,005
Bu mega ne biçim bir site? Bugün hiç indirmedim, verdiğin linki indirmeye kalktım, kotanız dolu dedi, ücretsiz üyelikle girdim, ona da öyle dedi. 250 mb için ücretli üyelik mi alacağız? Bir de verdiği fiyat 18 bin lira. İtalya'ya gider alır gelirim. İzmir - Roma gidiş dönüş Uçak bileti, Pegasus Airline 10803 lira. :) Mediafire'dan binlerce kitap çekiyorum, 1000 mbit turk.net var, çekmediğim şey yok, bir kere mediafire'ın kota doldu dediğini görmedim.

42e8abbc1706fd3c0ca2f5d5030c3f91.png

0d609e160ea419cf0d3d65db2b619c9d.png

Son düzenleme:

certem

Kıdemli Üye
22 Ağu 2011
594
5,485
Bu mega ne biçim bir site? Bugün hiç indirmedim, verdiğin linki indirmeye kalktım, kotanız dolu dedi, ücretsiz üyelikle girdim, ona da öyle dedi. 250 mb için ücretli üyelik mi alacağız? Bir de verdiği fiyat 18 bin lira. İtalya'ya gider alır gelirim. İzmir - Roma gidiş dönüş Uçak bileti, Pegasus Airline 10803 lira. :) Mediafire'dan binlerce kitap çekiyorum, 1000 mbit turk.net var, çekmediğim şey yok, bir kere mediafire'ın kota doldu dediğini görmedim.

42e8abbc1706fd3c0ca2f5d5030c3f91.png

0d609e160ea419cf0d3d65db2b619c9d.png
6 saatte toplam 2GB indirebiliyor olmalisin. Baska dosya indirmediysen kafasi karismis olabilir mi?

murats

Onursal Üye
5 Şub 2011
1,603
6,734
MEGA'da kesin free bi hesap açın. Guest olarak indirirken, VPN yüzünden ya da aynı ISP'de aynı IP'yi kullanan birisinin kulanımlarını o IP'nin kotasından düşecektir.
Kafası arada bir karışlabilir (güzel olabilir) chrome tarayıcı kullanıyorsanız Mega'nın extension'un indirin, arka plana falan da atıyor, tek tıkla, sonra düşünmüyorsunuz. Kota dev bir dosyada dolsa, kota hakkı verilir verilmez kaldığı yerden devam da ediyor.

cekicenim

Yeni Üye
6 Şub 2018
100
1,005
Hayır. 4 saat daha bekle diyor. Veya üyelik satın al.
Zaten mega üyeliğim var, hem de kaç tane.
Artı nedenini tahmin ediyorum şimdi:
Artık internette ipv4 bitti, bildiğimiz 213.224... şeklindeki ip'ler. (ipv6 = f3s2ff1.. şeklindeki ip'ler, ama kullanımı çok az)
Bu ip'ler bittiği için internet sağlayıcılar, cgnat denen bir sistemle, tek bir ip'yi yüzlerce kullanıcısına paylaştırıyor.
Cgnat yüzünden mahkemeler bile zorlanıyor, hangi ip'den kim girmiş, mega gibi ilkel siteler de etkileniyor, kota doldu diyor, ip bazlı ölçüm yaptığı için.